Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taco edzie pracowala

PUP-A ZNALEZIENIE PRACY

Polecane posty

mianowicie chodzi mi o to, ze od 5 czerwca zaczynam pracę(ktora sama sobie znalazlam) wiem, ze mam 7 dni na to aby powiadomic o tym fakcie PUP.... ale mam pytanie poniewaz otrzymywalam prawo do zasilku i wlasnie czerwiec to ostatni miesiac za ktory powinnam otrzymac pieniadze, czy jesli zglosze ze znalazlam prace to juz w czerwcu zabiora mi ten ostatni zasilek??!! i jeszcze jedno czy zgloszenie mam zrobiic dopiero jak juz umowe bede miala podpisana z pracodawca czy jak???

Gość rfrr3r
Jak zglosisz i uprzesz sie zeby wypelnic pismo ze sama znalazlas prace to z tego pozostalego zasilku czesc ci zwroca

hmm w sumie to mam te 7 dni tak?! pieniadze wplywaja zawsze 4-5 na konto to jak juz wplyna a ja zglosze prace np. 7 czerwca to mi chyba juz nie bede musiala tej kasy zwracac???

Gość rfrr3r
A nie jest tak ze 7 czerwca dostajesz za maJ? Bo jesli tak to nie oddajesz

Gość zasiłku nie dostajesz z
góry za dany miesiąc, dostaniesz w czerwcu za maj, więc jeśli po 7 czerwca zgłosisz, że znalazłaś pracę to żadnych pieniędzy nie będzies oddawać

o kurde ale mnie zagielas teraz cholera nie mam pojecia:////

ale ze mnie gambeta! przeciez to oczywiste:( ale wstyd -bylam przekonana, ze za maj dostaje sie w maju, za czerwiec w czerwcu, ehhh no to prpblemu nie bedzie. A te moje drugie pytanie-czy to zgloszenie o znalezieniu pracy to jest 7 dni od podpisania umowy z pracodawca?

Gość rfrr3r
jak zglaszasz ze znalazlas prace to mowisz ze sama, a zasilek aktywizacyjny nie wiem czy nie przysluguje tylko wtedy jak Ci zostal nie wykorzystany zasilek normalny, ale co szkodzi spytac

Gość hm............................
PUP płaci z dołu czyli w czerwcu za maj. Jeśli czerwiec jest ostatnim miesiącem za który dostałabyś zasiłek to wypłata byłaby w lipcu, a jeśli sama znalazłaś pracę jeszcze przysługuje ci dodatek aktywizacyjny.