Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fchdh

czy to powazna choroba..? Przeczytajcie prosze..:(

Polecane posty

Gość fchdh

Dzis bylam u lekarki ze swoim 15 miesiecznym synkiem ktory juz praktycznie miesiac choruje. Pokazalam wynik moczu..i pani doktor przerazila sie iloscia erytrocytow widocznych wylugowanych(jest ich 8-10). Jutro mam zaniesc mocz dziecka do kontroli. Bardzo sie boje..poniewaz lekarka powiedziala ze nawet pomimo wysokiej goraczki i stanow zapalnych tyle erytroctow nie powinno sie pojawic. Ze moze to swiadczyc o uszkodzeniu nerek. Bardzo sie boje..ale narazie pozostalo mi tylko czekac..:( Czy ktoras z Was moze miala podobna sytuacje..czy to faktycznie moze byc jakas powazna choroba..prosze o odpowiedzi.

Gość karolinaa lina
no i jak, złapiesz synka za siusiaka podczas sikania ???

Gość jott
UWAGA!!! Firma ROL-Ryż z Gdyni sprzedaje skażony ryż ołowiem 3x ponad normę!!!Czesi już wycofują go ze sklepów

Gość fchdh
prosilam o powazne potraktowanie tematu..:(

spokojnie kiedyś mój siostrzeniec miał bardzo złe wyniki krwi i lekarka zaczęła podejrzewać białaczkę wszyscy bardzo sie zmartwili a przy kontrolnych badaniach krwi, dokładniejszych, wyniki były już lepsze czasem organizm przez chwilę daje jakis objaw, albo w laboratorium dochodzi do pomyłki spokojnie zdystansuj się też dlatego, że często te lekarki dziecięce wyszukują na siłę problemów, słowa - problemy z nerkami mogą być straszne dla mamy, a później okazuje się że to coś malutkiego, na co pomogą zwykłe tabletki poczekaj na wyniki i nie zamartwiaj sie bo Twoje dziecko to odczuwa

Gość fchdh
no tak z tym ze on od 3 tygoni boryka sie z infekcja gornych drog oddechowych..przez 4 dni mial temperature w granicy 40 stopni. Dlatego sie martwie..ze moz efaktycznie przerzucilo sie na nerki..:(

to może trzeba pogadać z lekarką by wzięli dziecko do szpitala i przebadali porządnie? poczekaj na te wyniki i wtedy zadecydujecie wg mnie należałoby w szpitalu przebadać dziecko dokładnie by zdiagnozować przyczynę takiej powracającej, nieustępliwej infekcji i nie martw się!!! :) dzieci chorują i będą chorować

Gość oj oj oj oj
Przychodzisz od lekarza i na forum pytasz sie czy to powazna choroba????

Gość fchdh
lekarka na chwile obecna kazala powtorzyc badanie..i jesli wynik taki bedzie sie utrzymywal to skieruje nas do specjalisty...ja ewentualnie myslalam o prokocimiu..ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby..:(

a możesz podać reszte danych z tego badania moczu??? jak tam z osadem jaki ciężar właściwy oraz czy występuje białko te erytrocyty faktycznie są sporo podwyższone, ale nie ma co się martwić na zapas skoro dziecko od jakiegoś czasu jest chore, to może być to z powodu stanu zapalnego w organizmie.Erytrocyty występują również od piasku lub kamienie w nerkach, ale u takiego maleństwa to jest praktycznie nie możliwe.Dlatego nie ma co się martwić na zapas....na pewno będzie dobrze