Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariannaa

Można chudnąć 1 kg dziennie dużo ćwicząc?

Polecane posty

Gość Mariannaa

1 kg= 7000 kcal Jakby robić ćwiczenia żeby gubić ponad te 7000 kcal i jeść ograniczając się tak ażeby wyszło ok 7000kcal dziennie mniej, to czy uda się schudnąć? Teoretycznie owszem, a co Wy o tym sądzicie>

Gość Męski Przystojny
Da się, ale najlepiej na orbitreku albo rowerku stacjonarnym, bo jak się źle poczujesz, to jesteś w domu, a nie wywalisz się pod samochód albo sasłabniesz w odludnym miejscu I trzeba przy tym jeść BARDZO dużo białka, 2,5g/kg masy ciała

Gość Męski Przystojny
I do tego węglowodany złożone (płatki pełnoziarniste), żeby nie mieć zakwasów, więc może dieta 2000 kcal i resztę spalić? Tylko trzeba jeszcze brać witaminy z minerałami i pić np. dużo czerwonej i zielonej herbaty (po 2 litry), by pozbyć się toksyn ze spalonego tłuszczu

Gość Mariannaa
Rowerek nie jest chyba aż tak skutecznym narzędziem spalania. Nie lepiej po prostu wykonywać trucht? Czerwona, zielona- wypłukują wszystkie witaminy, trzeba uważać, ale podobno pomagają i jak mówisz, brać witaminy. Ok, kilka dni można tak sprawę załatwić, ale czy na dłuższą metę sposób będzie dalej skuteczny? No niby powinien.

Gość Męski Przystojny
Czerwona i zielona wypłukują, ale trzeba je stosować, bo inaczej organizm zatruje Ci się toksynami, a wieczorem uzupełnisz te witaminy np. biorąc 2 tabletki ze wszystkimi minerałami i witaminami, Trucht nigdy, zniszczysz sobie kolana, jakieś zapalenie rzepki. Lepiej już rower na powietrzu. spalenie 9000 kcal (bo dieta 2000, na mniejszej nie dasz rady przy takim wysiłku) to przejechanie 300 km, musiałabyś wziąć urlop i jeździć od 8 do 20 ;p codziennie Dasz radę tak robić dłużej niż przez tydzień? Poza tym schudniesz więcej niż 1 kg dziennie, bo jeszcze pozbędziesz się wody, myślę, że jakby tak jeździć przez tydzień, to zrzucisz z 12 kg

Gość Mariannaa
Obecnie mogę sobie pozwolić na całodzienne ćwiczenia. Jeśli jest odpowiednie obuwie to raczej z kolanami sobie nic nie zrobię. Poza tym nie lubię jeździć sama rowerem, a raczej nikt nie jest tak czasowy jak ja w tym momencie ;). Dać radę dam. A co z masą mięśniową? Wiem, że to aeroby, ale przy takiej ilości ćwiczeń nie będzie rosła? Wolę pobiegać i potańczyć :D.

Gość Męski Przystojny
nie wiem, ile ważysz, ale tak na oko to byś musiała rano zjadać ze 100 g płatków pełnoziarnistych z mlekiem i 100 g kurczaka, a na rower brać ze sobą z 6 bananów i z 800 g kurczaka ;p i te herbaty zmieszane w butelce 2l ;p a potem uzupełniać butlę wodą, bo byś musiała pić chyba z 8 litrów dziennie ;p

Gość ja i bieżnia
Przez 60 minut biegu na biżeni 8,5 km/h lub marszu pod górkę 7,0km na godzinę wznioos 7-8 palę ok 800 lcal czyli musiałbym na niej biegac ok 9 godzin To nie jest możłiwe, obawaim sie że 2 godziny mało który amator dał by rade

Gość Męski Przystojny
Przy tak ogromnym wysiłku to mięśnie Ci się tylko wyrzeźbią, na pewno nie urosną... A jeżeli chodzi o rower to jest dużo dokładniejszy, bo masz licznik i widzisz, ile przejechałaś, a bieganie to takie słabe, nie wiesz jak szybko biegniesz, jakie robisz kroki, często się zatrzymujesz, a wiesz, bieganie po kilka godzin dziennie rozwali Ci kolana nawet przez tydzień raczej ;p

Gość Męski Przystojny
Jeżdżąc 20 km/h to byś musiała jeździć przez 15 godzin dziennie... ;p Może lepiej spalać 6000 kcal dziennie? To 10 godzin tempem 20 km/h, czyli takim średnim

Gość ja i bieżnia
Na trzeci dzien wylądujesz na OIOMie, tam pod kroplówkami na pewno coś zrzuciśz ;) Co za idiotka:o

Gość Męski Przystojny
A na rower polecam brać mp3 i nastawiać na średnią głośność, żeby było słychać co się dzieje na drodze, wtedy czas dużo szybciej mija

Gość koko szanelka
wpierdalała pewnie latami, a teraz chce w miesiąc zrzucić 30 kilo

Gość Męski Przystojny
A co do herbat, to polecam mieszankę 6 łyżeczek czerwonej + 2 zielonej i zalać to na godzinę litrem wrzącej wody (pod przykryciem), a potem do butelki 2l wlać 1 l zimnej wody i uzupełnić litrem herbat, ale pić do 14, bo potem nie można spać w nocy

Gość ja i bieżnia
I jeszcze pewnie przy tak "mądrym" postępowaniu chciałaby tracić kilo tłuszczu, nie wody, glikogenu czy mięśni ha ha ha

Gość Mariannaa
Ja już tak robiłam, więc wiem, że dam rade. Ale dodawałam ćwiczenia na nogi codziennie i brzuch po jakiejś godzinie na partie, więc wydaję mi się, że przez to wynik nie był zadowalający. Przez 10 h przy mojej wadze biegając truchtem 5 h i tańcząc 5 h zgubię 8236 kcal. Trzeba dodać kalorie spalane podczas wykonywania funkcji życiowych i spania. Odliczyć od tego jedzenie, na oko coś koło 1600. Pijam 4,5 l wody dziennie plus czerwona herbata ponad litr, a zielona to jeśli już po prostu wypiłam ponad te 5 litrów, bo średnio ją lubię. Pocę się niesamowicie, widać, że schudłam, ale jakoś mnie słabo satysfakcjonuje tyle wysiłku i tylko tyle utraconych kg. Szukam błędu.

Gość Męski Przystojny
Błąd to pewnie zawyżenie spalanych kcal w tańcu i biegu, bo tak naprawdę możesz spalać 2 razy mniej, a wydaje Ci się, że spalasz więcej, polecam ten rower i mp3, a zieloną możesz parzyć z czerwoną razem, wtedy mniej czuć smak ;p

Gość Męski Przystojny
200 km na rowerze dziennie ;p i ta dieta jak powyżej 2000 kcal, to spalisz na samym rowerze 6000 kcal, a jeszcze te funkcje życiowe

Gość Mariannaa
Dzięki za rady, uciekam dalej ćwiczyć, może rower dorzucę na dokładkę do tych 10 h. :) Pozdrawiam.

Gość azylis
Co za głupota. Nie ma możliwości chudnięcia 1 kg dziennie bo nie da się uzyskać deficytu 7000 kcal. Chudnięcie 1 kg na 4 dni to już niesamowity i prawie nieosiągalny wynik.

Gość gość
Boże, żeby ten temat był prowokacją...

Gość gość
Ale po co chudnąć 1 kg dziennie? Przecież efekt jo-jo murowany po zaprzestaniu ćwiczeń. Chyba że autorka "musi" zrzucić określoną ilość kilogramów do danego terminu:-( ciekawa jestem. Może autorka odpowie;-)

Gość gość
No może odpowie jak znajdzie swój temat z przed 2 lat i napiszę czy udało się jej coś schudnąć i czy waga się utrzymuje .Ale jak zrzucała 1 kg dziennie to raczej nie ma jej tu ,nie ma jej nigdzie .

Gość olgaolgaolga
Tym sposobem osłabisz tylko organizm i jojo masz gwarantowane, poza tym pamiętaj że jak ćwiczysz intensywnie to budujesz mięśnie które też ważą. Ja zamawiam sobie catereing dietetyczny z Oryginalne Przepisy i średnio na tydzień przy ćwiczeniach oczywiście chudnę ok 1, 1,5 kg.

Gość Mariannaa
Wtedy schudłam 16 kg w dwa tygodnie, potem zwolniłam tempo. Dziś wazę 63 kg przy 176 cm. Wtedy wazylam 97 kg. Polecam orbitrek, kupiłam dość niedawno, ale to miłość od pierwszego wejrzenia. Dodam, ze 65 kg osiągnęłam juz w pod koniec lipca 2012 roku. Warto ćwiczyć!

Gość azylis
16 kg w 2 tygodnie to kompletny idiotyzm. Niewykonalne pod względem wysiłku dla organizmu i bardzo szkodliwe. 16 kg to kilka miesięcy.

Gość azylis
Poza tym jeśli tyle ćwiczyłaś to powinnaś ważyć o wiele więcej z powodu przyrostu mięśni, więc nie wiem po co takie bzdury wypisujesz.

Gość gość
nie da się

Gość gość
W 15 dni schudłem 12 kilo .Dieta 500 kalorii 1godzina kardio na siłowni i do tego godzina spaceru.Wiec się da prawie kilo dziennie

Gość azylis
Chyba ci odbiło człowieku. 500 kcal i ćwiczenia. Puknij ty się w łeb.