Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia756454

czy dziecko trzeba zapisywać do przychodni?

Polecane posty

Gość klaudia756454

niedługo rodzę, nie chce zapisywać dzieci do przychodni, bo w mojej okolicy lekarze tacy, że nie chce ich na oczy nawet oglądać, mam za to poleconego prywatnego pediatre, czy mogę nie zapisywać dzieci do przychodn na nfz?

Gość kamcia1507
a szczepić i robić bilanse też zamierzasz prywatnie?

Gość zrób to sama
Na bilanse i szczepienia musisz do przychodni bo cię władzami poszczują.

Gość kamcia1507
A jeśli ktoś ma prywatne ubezpieczenie, np w Medicover, to też musi zapisywac się do przychodni? Jest w ogóle jakaś ustawa/przepis, który to reguluje?

tak musisz zgłosić - zapisać dziecko do przychodni. powinnaś tam zgłaszać się na bilanse i szczepienia. ale nie musi to być przychodnia w twojej okolicy. teraz nie ma rejonalizacji więc poszukaj moze jest jakiś dobry lekaż kawałek dalej. a jak dziecko zachoruje to możesz iść prywatnie.

Gość PogromDebili
lekaż :D lekaRZ

Gość mickmfcer
nie ma rejonalizaji ale zawsze mogą ci powiedzieć że nie mają już zapisów, tak jak mojej koleżance!

Gość musisz zapisać dziecko
bo poza tym że gdzieś musisz robić szczepienia i bilans to będzie do ciebie przychodziła położna. Niby nie ma rejonizacji ale nie wiem czy położna i lekarz na pierwszą wizytę domową przyjdzie z dalekiej przychodni.

Gość draczka
ja od razu zapisałam dziecko do prywatnej służby zdrowia mamy kupiony pakiet medyczny w Lux Medzie dobraliśmy pakiet do potrzeba naszego dziecka, lwpiwj chornić dziecko i wykupić prywatną opiekę medyczną niż liczyć na państwową służbę zdrowia.

Gość terinka
a w Lux Medzie maja portal pacjenta, gdzi emozęsz umawiać sobei wizyty onlne, sprawdząc odstęnosći leakrzy i wyniki badań, bardzo fajna opcja, znacznie przyśpiesza kontakt z lekarzami.

Gość ruczekowa
ja online w lux medzie zawsze sprawdzam wyniki badań i umawiam wizyty więc dla mnie portal pacjenta lux medu to naprawdę bardzo wygodna opcja.

Gość glunka
ja mam piet medyczny w lux medzie i nigdy nei mam problemu z umawianiem wizyty dla dziecka, praktycznie z dnia na dzień można je umawiać, często tez nawet tego samego dnia mogłam umówić wizytę.

Gość kurutka
ja uważam, że bardzo dobre jest to, że w lux medzie można umawiać wizyty online to bardzo usprawnia kontakt pacjent - placówka medyczna.

Gość kikulkaa
moim zdaniem najlepiej od razu zdecydować się na prywatną służbę zdrowia przynajmniej masz realne szanse na to, że będziesz miała dostęp do lekarza, my mamy pakiety medyczne w lux medzie i jesteśmy zadowoleni.

Gość Nina Kowalska
Najlepiej zrobić to od razu po urodzeniu, my wykupiliśmy taki pakiet medyczny w Lux Medzie, a w ramach pakietu mamy też dostęp do Portalu Pacjenta, dzięki któremu bardzo łatwo zapisujemy się na wizyty, sprawdzamy wyniki badań.

Gość oflka
ja też mam pakiet w lux medzie i też zawsze umawiam wizyty za pomoca portalu pacjenta, online jest zdecydowanie najszybciej.

Gość tiurka

jeśli chodzi o Lux Med to ja akurat korzystam z ich portalu pacjenta, można szybko umówić wizytę i wybrać dogodny termin na wizytę, w ten sposób jest najszybciej dostać się do lekarza.

Gość tilka

ja przez portal pacjenta umawiam wizyty, szukam lekarzy a do tego sprawdzam wyniki badań, dla mnie to naprawdę ogromne udgodnienie bo nie muszę wisieć na telefonie żeby umówić się do lekarza.