Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina!77

jak karmic 11 mc dziecko?

Polecane posty

Gość ty tam możesz sobie uważać
Podobnie jak ty, tylko o wiele mniej mleka. No i nie widzę sensu dawania tak małemu dziecku słodyczy - ani to zdrowe, ani dziecko wystarczająco kumate, by mieć z tego jakąś przyjemność.

Gość ciekawski językoznawca
Dziecki? Jaka to gwara?

Gość i jeszcze zależy
wiecie co... to jak ja zjem jabłko to już przez 3h godziny mam nie jeść bo to był posiłek?

Gość ty masz chyba większy żołądek
niż niemowlę?

Gość i jeszcze zależy
chodziło o dzieciaki a nie zadna gwara! juz pomylic sie przy pisaniu nie wolno...

Gość ciekawski językoznawca
Wolno się pomylić :) Ciekaw byłem, bo mnóstwo matek pisze "dziecki".

Gość wy serio dajcie dzieciom po
jak zjesz jablko to po pol godzinie zjedz jeszcze ciasteczko z orzechami i czekolada. jedz powoli dokladnie przezuwajac kady kes. zajmie ci to jakies 15-201 minut. Gdzy skonczysz ciasteczko i zjamiesz sie cyzms konstruktywnym niech ktos wpadnie i postawi przed toba torbe chrupek i banana. Jak juz zjesz kilka chrupek i owoc. to za jakas godzine niehc ktos posadzi cie przy stole i postawi przed toba obiad. Zaloze sie, ze nie bedziesz glodna?? I jeszcze wyobraz sobie, ze nie chcesz jesc a wokol ciebie lament, ze niejadek ze sie zaglodzi i niech c ktos wpycha na sile obiadek lyzeczka do buzi. Rozumiesz o co chodzi?

Gość aswwwww
zobacz sobie jak wygląda w miarę prawidłowy jadłospis, oczywiście zamiast produktów hippa dajemy coś innego, ale możesz się sugerować. http://www.hipp.pl/poradnik-zywieniowy/jadlospisy/9-11-miesiac/ http://www.bobovita.pl/10_11_miesiecy/przykladowe_menu normalne, że na II śniadanie można dać coś innego typu jajecznica, kromka z wędliną, itd. parówek nawet tych dla dzieci bym jednak nie polecała :o

Do: wy serio dajcie dzieciom po.. troszkę byś się zastanowiła co piszesz, przecież nikt nie pcha słodyczy przed posiłkiem. Moja mała dostaje chrupka, ciasteczko zazwyczaj po obiedzie a nie przed, a owoce dodaje jej do naturalnego jogurtu na podwieczorek a nie wszystko naraz.

Gość Paulina!77
U mnie musi być 6 posilków, bo mniej więcej wiem kiedy dziecko jest glodne, jeśli nie najje się w dzien wtedy w nocy budzi się i nie chce spać. Zdaję sobie również sprawe z tego, że każde dziecko jest inne, moje np je więcej posiłków, ale w mniejszych ilościach. Więc nie ma co krytykować. Jedne dzieci jedzą mniej inne więcej i wcale nie widać żeby były grube lub za chude. ex-D.Bill może i racja z tym mlekiem, nie wiem, ale po mleku z kleikiem moje dziecię jest bardziej syte i ma dłuższa przerw miedzy posilkami. Musze to jeszcze sprawdzic, ale dzieki za rade. Ja narazie chronie mala od naszych obiadow, po 1 daje duzo roznych przypraw, 2 rzadko gotuje zupy, 3 wolalabym zeby moje dziecko jak najpozniej poczulo smak przypraw a w ogole to rzadko gotuje:) bo jestem sama( maz za granica)

Gość Paulina!77
a moze ktos napisze jak przyrzadzacie jajecznice dla takiego malucha. co dodajecie itd

Gość jajecznicę robię na parze
dodaję kawałeczki obranego ze skóry pomidora, koperek i odrobinę oregano, bo córka lubi