Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kragmat

łzawienie z oczka - dziecko 4 miesiące

Polecane posty

Gość kragmat

ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na załzawione oczko i jego ropienie? dziecko ma 4 miesiące od ponad miesiaca to samo, ropa i łzy z oczka, byłem u okulisty i przepisala pani dr jakiej kropelki do oka i antybiotyk, inna zaś jakąś maść, jeszcze inna powiedziała ze to jakis kanalik i robic ruchy okragle w okolicy nosa zeby przepchac kanalik. pomocy piszcie co robic!

Gość nius
jedno oko łzawi i ropieje? jeśli tak to zatkany kanalik i trzeba go udrożnić. Trzeba masować a jeśli nie pomoże to trzeba będzie udrażniać u lekarza.

ja mojemu przemywam rumiankiem i dziala. Zaparz herbate rumiankowa i poczekaj az bedzie letnia. nasacz nia gazik i przemywaj oczko kilka razy dziennie. ja mylam 3 razy dziennie przez kilka dni i pomoglo. Rumianek jest antybakteryjny.

Gość nius
rumianek to niedobry pomysł -dziecko może zareagować alergicznie. przemywać solą fizjologiczną jeśli już.

Gość adzia1982
zrobic posiew z oka...ja mam ciągle z tym problem u córki!!!!!!!!!!1

Gość kragmat
rumianek nie pomaga:(

Gość nius
a masujesz tak jak ci zalecono?

Gość adzia1982
ponoć nasila ropienie...ja bym kazała okuliście dać00ppo skierowania na posiew

Gość nius
przecież w pierwszym poście autor pisał że był i to u kilku lekarzy.

Gość adzia1982
ja chodziłam też do okulisty ..i twierdził ze zapalenie spojówek...w końcu skończyły mu sie leki i przepisał posiew..wyszła bakteria...z którą walczę już pół roku!!!!!! trzeba dobrać odpowiedzni antybiotyk wg antybiogramu...

Gość unasto było
u nas to było..na samym początku, ropiało oczko i ropiało, okulistka powiedziała, ze to kanalik zapchany (bardzo częste to ponoć) i żeby delikatnie masować-uczyła JAK to robić..dała jakies kropelki..minęło i już...teraz ma 4 lata i zero probl z oczkami

Gość jesli karmisz piersia to po
przemyciu oczka sola fizjologiczna nasacz gazik swoim mlekime i zrob taki kompres. To nie jest zart, ja wlanie tak wylecyzlam syna z zapalenia kanalika lzowego i zapalenia spojowek. Masci z antybiotykiem nie pomagaly.

Gość kragmat
ta sól jest bezpieczna?

Gość kragmat
jest bezpieczna?, proszę o jakiejs jeszcze porady..

Mi położna poleciła przemywanie zwykłą czarną herbatą. Tylko nie aromatyzowaną.

Gość zaparz mocnej szałwii, najlepi
ej kup w aptece taką w liściach lub sok z szałwii i przemywaj. Rumianek może uczulać

Gość kragmat
ok

Gość kragmat
Byłem wczoraj zaś u innego okulisty " podejrzewa" udrożnić kanalik, spróbuje jeszcze tej szałwi

Gość kragmat
Szałwia pomogła jak na razie nic się z oczkiem nie dziej !! Dzięki

Gość Elilka 31
kragmat-pomogła Wam ta szałwia? Czy przemywaliście taką herbata w saszetkach? Też mamy ten problem z jednym oczkiem u syna.

u nas pomogło przemywanie zwykłą ciepłą przegotowaną wodą. jak jednemu synkowi tak drugiemu ropiały oczka. kilka dni przemywania wodą i po problemie.

Gość verew
masuj, masuj i jeszcze raz masuj, kanalik sam powinien się udrożnic, nas też straszono przepychaniem kanalika.Tylko masować mocno, musi być odpowiednie ciśnienie, żeby sie odepchało

Gość przemywać mocną esencją
czarnej herbaty, mojej córeczce pomagało. Tylko jeżeli już był antybiotyk i leczenie to nie wiem, czy nie trzeba będzie jednak tego kanalika odetkać u lakarza. Rumianek nie bardzo - tam gdzie śluzówka tam rumianek może wysuszać.

Gość Elilka 31
A jak taki masaż wykonywać?

Gość kragmat
emilka ja przepychałem, kropiłem, czarna zwykła herbata,rumianek, antybiotyk, jakies krople do tego wszystkiego. U mnie jedynie co pomogło to przemywanie szałwią taką zwykłą zaparzałem expresową do kubeczka i na płatek kosmetyczny przemywałem oczko. Przemywając płatkiem z szałwią, robiłem przy okazji te ruchy masujące czyli od oczka wzdłuż dół noska i tak mu masowałem i po dwóch dniach był spokój, mija tydzień i nic synowi się nie dzieje na szczęście, ale do tej pory przemywam mu oczka szałwią zapobiegawczo :) (napewno nie zaszkodzi) Byłem u trzech okulistów co jeden to miał inną wersję to krople to maść to antybiotyk ale wszyscy gadali o kanaliku i żeby umówić się na przetykanie kanaliku do Katowic, wbiłem sobie taki temat na youtube i jak zobaczyłem jak to wygląda się przeraziłem takie małe dziecko na uspaniu i drucikiem przepychają szok straszne. jakby ta szałwia nie pomogła szukałbym dalej naturalnych rozwiązań, ostatecznością zdecydowałbym o zabiegu! Polecam zatem szałwię i przemywaj, życzę aby pomogło!