Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx

co robicie?

Polecane posty

Chcecie przeczytać jakiś mój wiersz z dawnych lat mych młodzieńczych? Napiszcie. Ku pamięci tragedii Janiny S. że słusznie się rozwaliła zadając się ze mną. Napiszcie czy chcecie coś przeczytać choć i tak wam napiszę.

Gość JanPindolnik
Wolę pójść się wysrać szczerze mówiąc

Gość Pan Wielkiej Kultury
Nie zdecydowanie nie, ale jak Pani napisała - nasze zdanie jest tu nic nie warte i do gwałtu dojdzie...

Gość Pan Wielkiej Kultury
czy mogłaby Pani pokazać mi swoją pipusię?

To jest wiersz dla Janiny S i takich jak ona, żeby się poprawili z dawnych moich lat wiecie - jako studentki BEZROBOTNEJ - dla CHAMÓW bo Janina S. i takie jak ona to są CHAMIARY i dla tej ZIELONEJ ŚWIĄTKI - choćby wcale co mnie tak urządziła - oto wiersz - sami go oceńcie WYCIĄGNIJ RĘKĘ DO LUDZI - taki tytuł: Wyciągnij rękę do ludzi a oni Ci ją obetną na obiad ze smakiem zjedzą Swe usta w krwi swej obetrą Wyciągnij rękę kochanie Nie bój się - tu sami swoi Wszystko co złe jest za nami Kto się człowieka dziś boi? Wyciągnij rękę kochanie i nadstaw także policzek a oni Ci w dłoń naplują a twarz wysmagają Ci biczem Bo cóz też i stac się może zabić Cię nie zabiją a że Cię skrzywdzą - mój Boże toż wiele rzeczy być może kataklizm - powódz czy pożar wicher czy ciężka choroba Zycie jednako jest ciężkie więc ręki kochanie nie chowaj Wyciągnij rękę do ludzi Najlepiej pełną pieniędzy i pewny bądz że w podzięce oni... zaryczą o więcej I wtedy pomyśl dziecino nad tymi oto słowami, że każdy człowiek jest inny a wszyscy są...tacy sami. Taki wiersz napisałam i miałam se go nad łózkiem powiesić. Zapomniałam. Dla tych sprzątaczek z Piłsuda tez on jest - se miały na studia iść. 25 i goła dupa. Niezłe były. Ja po prostu miałam być w sądzie w tym Piłsudzie - gdzie moja stała umowa o pracę? Co to ma być i tyle. Albo się ofen zapytac i chromić cała głupią Bonę i Mengelego. A ja zaczęłam robić doktorat i wiecie w sumie ... czemu nie? Tylko czemu ja go nie obroniłam. To jest mój problem w sumie. No ale cóz... jeden z wielu. Taka prawda. Jak wam sie podoba mój wiersz? Około roku 2005 pisał do mnie ksiądz i ja mu słuchajcie takie wiersze - bo to stare. Taki humor miałam jak dziś. I on mi też wiersze. Nie mógł mi spowiedzi wymyślić? I tyle :( Głupi kretyn. RZYMSKI ksiądz. Z Rzymu i tyle :( Tacy oni są wszyscy. DO BANI wiecie. Taka prawda :( 😡😡😡😡

Nie mogłabym gdyż ciężko odgarnąć włosy do fotki

Swe usta w krwi TWEJ obetrą - tak miało być wiecie. Może spróbuję na English sobie ten wiersz przetłumaczyć i tak was ogrywam - takie wstrętne hieny z was - kościelne i inne i tyle. Najedzie sie tą moją ręką odrąbaną i jeszcze się obliżecie, a cesek wam to 10 więcej. I wiecie ja na studia musiałam iść. Dajcie se siana gdzie tam chcecie i tyle :( I koniec rozmowy z wami. Jeszcze was szanowałam, a teraz się dowiem, że to ja nie mam racji. Co to jest ten Jan Ewangelista. I ja się za to nie dam wiecie bo jak byłam malutka to mi byle co mówili, ale ja powiedziałam ,że JA NIE UMIEM TAK ŻYĆ. Tak sie nie da żyć. A oni mi da się co ty wiesz o życiu. No i miałam rację - mieli oddac bo okradli mnie. Nie okradli. Okradli i już byłam chorobą psychiczną i tak miałam chmurkę bo nic nie zamierzali zmieniać wiecie. I tyle. Bo po co ta chmurka była? i wtedy miałam kredyt. A 20 lat - miałam kredyt? Bo sie dowiem - widziałam kwiaciarnię i nie poszłam. Czy ja jestem normalna - byłam? Czego chcę? A kredyt? A od dziecka byłam PRZECINKIEM przez parlament brytyjski i nie dam sie. Nie ma mnie. Jestem niewidzialna z tą rentą i gdzie ona. Bo po co ja piszę? Koniec :(

Oo mój POPRAWIONY wiersz: WYCIĄGNIJ RĘKĘ DO LUDZI - taki tytuł: Wyciągnij rękę do ludzi a oni Ci ją obetną na obiad ze smakiem zjedzą Swe usta w krwi TWEJ obetrą Wyciągnij rękę kochanie Nie bój się - tu sami swoi Wszystko co złe jest za nami Kto się człowieka dziś boi? Wyciągnij rękę kochanie i nadstaw także policzek a oni Ci w dłoń naplują a twarz wysmagają Ci biczem Bo cóz też i stac się może zabić Cię nie zabiją a że Cię skrzywdzą - mój Boże toż wiele rzeczy być może kataklizm - powódz czy pożar wicher czy ciężka choroba Zycie jednako jest ciężkie więc ręki kochanie nie chowaj Wyciągnij rękę do ludzi Najlepiej pełną pieniędzy i pewny bądz że w podzięce oni... zaryczą o więcej I wtedy pomyśl dziecino nad tymi oto słowami, że każdy człowiek jest inny a wszyscy są...tacy sami.

Rodziny nie wziełam tu pod uwagę wiecie. SWOJEJ. Tacy sami - wszystko mną teraz mnie nie ma. Renta i koniec. No cóz... cóż mogę wiecej powiedzieć i tyle. W liceum to miałam pisać. Miałam, ale nie umiałam. Znaczy umiałam. Ja powinnam miec pełno wierszy z liceum - takich tam -ogrywanie. Bo to tez jest ogrywanie. Ale nie umiałam. Bo to był zniknięty psychiatryk. I tak bym była normalna, a tak mi też waliło bo taki budynek i tyle. A ja od św Jana Ewangelisty i mi biło w łeb bim bom - i tak jestem biologiem. Z budynku szkoły średniej - zniknięty psychiatryk. Bo bym się nie dała - choc skomplikowane. Ludzie też lepsi by musieli być - a to takie KAMOLE. POMNIKI takie - każdy tylko ten pomnik. A co ta służba wiecie liturgiczna w Londynie tak stawia te pomniki. To jest szaleństwo - jest to racjonalne, ale też szalone - a z czego oni tak to robią? Bo wiecie Niemcy mają RYNEK. Cokolwiek nie robią mają rynek. A oni? Pomniki. Bez sensu. Może jakiś wiersz napiszę o pomniku. Kto wie? I tyle :(

Gość kaka19
fajne

Jeszcze wam napiszę jeden mój wiersz DAWNy też z czasów studiów - niezły jest. No niezły. Coś w nim jest wiecie. I tyle. Może to o moim ojcu? A może o mnie? Jedyne pozytywne co można O NIM napisać. O mnie to nie wiem. Ale o nim tyle. Taki wariat. I to taki HISZPAŃSKI wiersz. A oto on: Piosenka o Don Kichocie. Szaleńcem przez świat nazwany Cichą równiną Samosierry W hełmie Mambryna, zlany potem bieży odważny Don Kichote Swej Dulcynei mocą niesiony wraz z Sanczo Pansem sprytnym żarłokiem Na Rosynanta wychudłym grzbiecie Włoczy się biedak w okrutnym świecie Obrońca starców, dziewic i dzieci Co nigdy nie śpi przewag szukając w starości zamiast pieca pilnować on z wiatrakami gotów bojować Nie straszni mu czarodzieje co się wyraźnie nań uwzięli Lektura rycerskich ksiąg to sprawiła że mu sie z mózgu papka zrobiła Któz zliczy baty, co wyżłobiły na jego skórze krwawe koryta Nic go nie martwią żarty hołoty On idzie bronić biedne sieroty Niesiony własnym szaleństwem bieży w uśmieszku złośliwym świata naprzód - jak kady z nas za nic mając figle co los mu ciągle płata Bieży by w końcu swego żywota u śmierci stanąwszy żelaznej bramy zdrowy rozsądek nagle odzyskać wszystkie idee do diabła wysłać Może tu jeden się zaśmieje Ktoś inny westchnie biedny idiota lecz prawda jak zwykle leży po środku bo każdy z nas ma coś z Don Kichota

Gość nieoNN
tak...każdy ma coś z Don Kichota....

No fajne - smutne takie. Bo wiecie jak ten Don Kichot skończył? Nie rozumiałam co o sobie sądził i tyle. Co o sobie myślał. Nie rozumiałam zakończenia tej ksiażki i tyle. Taka byłam wiecie wtedy. Z WALII. A pózniej mi się staciła ta Walia. Co innego miałam w głowie. Inaczej sie ograłam. I wszystko się rozwaliło spowiedzią. Nic to nie znaczy co robiłam. I nie doceniłam sie choć nie znalam się na tym Piłsudzie no ale wiecie - ten angielski mi sie tam należał. INFO przynajmniej albo do widzenia bo wiecie ta szkoła JEDYNIE że była blisko i tyle - uczelni. Nic więcej. I gdybym wiedziała co tam się działo to ŁO MATKo i tyle. W pokoju nauczycielskim siedziałam jak głup, że dyrektorkę zabijali zastanawiając się - stojąc nad nią z fenolem co robić i tyle. I wbili i tyle. Starej wbili to jej też i tyle. I co było dalej? Bo takie głupie wiersze. Taki miałam rozum. Zabić cię nie zabiją. Choć wiecie to tam takie pół na pół, a pózniej ogrywałam morderstwo. Próbę nieudaną. I żałuję że nie poszłam na policję, ale co w sumie tutaj powiedzieć... no to to zaniedbałam i taki koniec :(

dalam Ci oferte pracy u mnie w domu ostanio, nie wiem co odpisalas, bo czasu nie mialam sledzic, Bylam zajeta :) Robilam WIELKIE ZAKUPY . :) Kupilam sobie kilka nowych sukienek na wiosne:) Piekne, kolorowe w kwiaty:) Maz bedzie zachwycony jak wroci na urlop z NOWEJ ZELANDII gdzie zarabia kupe kasy:) Wracajac do pytania: zostaniesz moja gosposia? Oferuje Ci dobra zaplate i kat w moim domu. Posprzatasz, ugotujesz, zrobisz zakupy, dogladniesz mojego synka, to zakres twoich obowiazkow :)

Gość stanowczo już nie anka_87
ładne: I wtedy pomyśl dziecino nad tymi oto słowami, że każdy człowiek jest inny a wszyscy są...tacy sami. 🖐️

Ja jestem za slaba na sprzatani, zdrowie juz nie to co kiedys, a kuzynka len smierdzacy obija sie tylko a nie sprzata. Przyda mi sie wlasna gospodyni w domu :) Ofera mysle, ze dobra. Place tez dobrze. :)

No nudne - rymy czestochowskie. Ale RYMY i nie dacie rady i tyle. A to i tak było na ogrywanie wszystkiego. Tylko ja miałam to mieć w średniej. Ja to pisałam na ogrywanie adresu stałego bo wszystko bez sensu, a tak jakoś tam dawałam radę. Nawet tego nie rozumiałam. Nie ten język czy coś tam? Sama nie wiem do konca o co chodziło. O JEDNO PAŃSTWO SIĘ DOWIEM. To nie było możliwe. Chociaż? No to bym musiała wiedzieć, że jestem z tej Walii no i wiecie nazwiska na studia i cos z nazwiskami - tak to po co. Nad wszystkim jeszcze brygidki - wielkie filologi. Już mi biło na łeb. Ja bez książek. Bo z ksiązkami bym nic nie pisałam. A pisałam bo byłam bez książek. Na krzyż rodowodowy wiecie z 3 skrzydłami i z tego mam Jana Kochanowskiego. Z tych wierszy. Miałam co jeść dalej. W taki sposób. Bo Mengele mi dużo pomógł - jak za przeproszeniem CHUJ W DUPIE. Po co on mnie wysłał na te studia to POJĘCIA NIE MAM. Ja miałam mieć zaoczne i pracę. A jakie? BYLE JAKIE. No na pewno coś z matmy. tak mnie wygyrzły te brygidki, ze wiecie.... rodowodem za włosy łonowe. I tego nie dam i tyle. Za to sie nie dam. I tak na wschód idę - ich wygolonymi włosami łonowymi. SKĄD ONE SĄ? i tyle :(

Spadajcie ode mnie - po co sie wtrącaliście. Myślcie że zawsze to co wy to góra. AKURAT i tyle. A moja babcia to jedna figura i ma wszystko gdzieś. Żle robi? I tyle. No co - żle robi? I koniec :( No cóz... co by tu jeszcze napisać. Nie wiem. Taka prawda. Miałam sie w pracy nie dać. Za wysoko poszłam do tego Piłsudskiego choć wiecie byście widzieli tę budę. A mnie kurs biblioteki pasował tam - do tych wyżartych książek. I wiecie nazwiska pokradzione na tych studiach, wszystko. A rok mam powieszony za krzyż rodowodowy z 3 skrzydłami i tak chcę rentę. I MNIE CHCIELI ZA TO ZABIĆ!!! MNie? A co by to dało. Ale nie mój rok. Inni studenci. Ale to nie mój rok. Ja rokiem leciałam - nawet tego nie rozumieli. Co oni w ogole rozumieli wiecie? Że rośliny nie mam. To mieli iść do Mengela. On miał i tyle. A Bona tez sie dowiem juz ma. No i dobrze. A czemu dziś a nie 40 lat temu? I CO JA Z NIEJ MAM. Ja mogę iść na magazyn - tyle wam napiszę. Gdzie? Nie wiem. Do szkoły - Janem Ewangelistą - ale wiecie wylecę, nawet nie PIERDNĘ brzydko pisząc. A Janina to miała matkę - jak juz to ja - to moja matka jest. A ona miała matkę, tak? W SZKOLE. To prawda. A czy to była jej matka? Bo wiecie ona się do niej przyznawała - Janina, a w drugą stronę? I tyle. Bo wiecie jest matka, która się może ale nie musi przyznać do dziecka. A dziecko? No cóz... zależy co i jak i tyle :(

Jesce 2 wierse wam tu wkleje - jeden TAKI; Piosenka o Damaszku Kiedy niebo sie zawali Kiedy swiat się skończy z hukiem Gdy matactwa wyjdą na wierzch i popłyną w grzechu zupie Kiedy mostrum nienawiści wydrze z mózgów naszych wiarę A zazdrosci czarne kiści wina nam wypełnią czarę Przyjdzie wtedy światło wielkie tak, ze wzrok nam stracić trzeba aby w nową wzbić się formę i minione dni pogrzebac Do Damaszku zmieraj wtedy tam powiedzą Ci co robić aby wzrok odzyskać nowy i zło dobrem przyozdobić Tam powiedzą ci, człowieku bo ty sam niewiele zdołasz zdmuchnąc świeczkę się obawiasz i w ciemności strachem wołasz do Damaszku krocz więc śmiało Słuchaj - oto twe zadanie Fundamenty trzeba stawiać - idzie wielkie budowanie Taki wiersz to dla Janin, które na mnie SYCZĄ niby węze i tyle. Bo krokodyla da się pozbyć węzem. Ona miała przejrzeć na oczy. No i przejrzała i tyle :( A JAK? A jej kłopoty nie były moimi. Proszę mnie nie mieszać do cudzych kłopotów. I tyle :( A zwierzała się NAPRAWDĘ ZE SWOICH PROBLEMÓW? I tyle :(

Sorry za literówki ale jeszcze 1 wiersz wam napiszę - taki INNY nieco bo te to takie zwiedzanie świata choć nie do końca - pożywienie też mam w wierszach ISTOTNE i podstawówka JAN KOCHANOWSKI - nigdy inny i tyle. A wiersz OSTATNI mój taki: Piosenka o dziecinnych marzeniach ja tak chciałabym być mądra dobra i sprawiedliwa W porę umieć zamilknąć i w porę się odzywać Chciałabym złotem sypać tym, co go potrzeba i żyć tak aby po śmierci iść prosto do nieba Chciałabym mieć pieniądze lecz to wielka sprawa I dlatego chciałabym też umieć mądrze je wydawać Chciałabym mieć rodzinę zdrową i udaną I abym sie zawsze czuła potrzebną, kochaną Chciałabym by wszędzie pokój był i wojny nie było I zeby sie wszystkim ludziom dobrze powodziło A oprocz tego chciałabym mówiąc tak między nami Rozpłynąc sie w powietrzu i nie istniec ...czasami. No widzicie - jakie ja miałam marzenia? NIeodgadnione. Jeden św. Franciszek :( Przykro mi i tyle :(

4 wiersz wam napisałam drodzy czytelnicy nie wiem czy to wystarczy być moze i tyle :( Więcej nie będzie - te 4 wiersze stare moje. One coś oznaczają. 4 mam o przyrodzie i też starczy. Nie mam wierszy o miłości. Nie - o pełnym brzuchu. To była moja wiara. W SUMIE wierzyłam dobrze wiecie tylko zjechałam się przez uczelnię. Ale ... ta spowiedz - to trzeba zaakcentowac człowiekowi i nie tylko to i tyle :( Wszystko inne do bani jest i koniec. Jeszcze zależy jak was ochrzcili i tyle. No i jaką macie rodzinę. Jakie IQ. Moja ma kiepskie. Stąd renta - do szkoły rodowodem mogę iść i na magazyn ale PO CO NA TEN MAGAZYN? Z rodowodem nawet, ale wiecie to nie ma sensu - tak jak do szkoły. Jedynie tyle. No wiecie jaka wiarę miała matka tego ucznia co poszedł na squad. Nie obraźcie sie. W SONETY SZEKSPIRA - niech ją prowadzą. Co robic? I tyle :( A te Zielone Światki - to dyrekcje banku jakby mieli figury. Z pocałowaniem ręki. A tak? I tyle :( I prosze nie porównywać mnie do brata w Holandii. Wiadomo że nie dorosłam mu do pięt. Zwłaszcza z maturą w wieku 19 lat. ACH! I tyle wam napiszę. A Janina kiedy robiła maturę? Moim zdaniem na studiach. Nawet tak przegrała. Po matce poszła na studia bez matury. Ale miała i śmiech. Bo czemu ona poległa? Dalej niejasne. I tyle :(

Gość throw away
owieczko piekne wiersze :) lubie czytac twoje wypociny, nie majace sensu zdania :) przeczytalam wszystko:)

Gość stanowczo już nie anka_87
A oprocz tego chciałabym mówiąc tak między nami Rozpłynąc sie w powietrzu i nie istniec ...czasami. 🌼 + szacun

No bo jest coś takiego jak ZNIKNIĘCIE. Ludzie znikają. A ja uczyłam sie w samych znikniętych psychiatrykach. A tu w podstawówce mojej wiecie też coś było. Ja tego nie wiem, ale tu coś było też. I ja to OBADAM. Ta szkoła nie jest normalna. Wielki Jan Paweł 2. Kevin miał tu być. Ale czemu? Moim zdaniem tu też jest jakiś element psychiatryka i wiecie - srednia zniknięty psychiatryk, a studia - jeden akademik wiecie taki , że powieszeni studenci MASOWO - masowe samobójstwo, a drugi wybudowany tylko po to, żeby uczelnia MOGŁA być. Bo ta uczelnia może być się dowiem mimo wszystko. A JAK? Ja wiem jak. Tym akademikiem, do którego się przeniosłam. Tak mogą być. Co to za miejsce? Nie wiem. Nic tylko znowu coś z psychiatrykiem i tyle. I było,że buduja budynek - hotel - akademik, zeby OSIEDLE mogło być. Akurat - zeby UCZELNIA mogła być. I z tego akademika mogą być dalsze. Choć w sumie powinni wyburzyć te po powieszonych studentach i nowe wybudować tam mogą ale tylko tym akademikiem oddzielnym, w ktorym mieszkałam 4 lata. I bez tego się dowiem też mogą budować. NO ale taka jest historia, że tym powinni móc. A widać wyraźnie że na uczelni był WYBUCH. Gazu się dowiem. Nie - bomby atomowej. I tyle wam napiszę o tzw. RICHTIG Niemcach. A brygidki to nie wiem skąd są. RICHTIG NIEMKI też i tyle :( Naprawde :(

Wiecie już wiem co mi nie gra. Juz kapuję - to co pisałam - Kevin tu, a w mieście gdzie mnie szczuli powieszoną matka PIŁSUDZKI - podstawówka. Ale nie ma. Co tam jest? Czy tam mają patrona? Czy nie Jan Paweł 2 znowu. O matko? I wiecie na miejscu miałam pracować . Nie dajcie się. Jak ja ŻAŁUJĘ, że sie tym przejęłam. naprawde. Poszłam do Piłsudzkiego i do Kevina. A tu to samo. I wiecie jak pracujecie trochę dalej od domu i macie spokój to tak mówcie w szkole że np. jest Leśmian, a w sumie KEVIN to jest - jakiś Leśmian i W OGÓLE NIE MYŚLCIE że macie pracować na miejscu. Nie - nic z tego i tyle. To wszystko.

Piłsudski - tak miałam napisać a ja go piszę PISŁUDZKi i tyle. :(

Piłsudski i tyle. I wiecie teraz mi się przypomniało co mówiły dzieci 12 lat temu w Piłsudskim i ... nie miały racji i tyle. No ale... a coś w tym było. Ale pierdoły bez znaczenia i sensu. No nic... idę - nikt mnie nie chce. Jak rektora. Ale nim sie zajmę. Teraz mogę. Tylko spuścizną. Niczym wiecej wiecie. Co on to tam pisał i tyle. Zainteresuję sie. Oni mogą być bez rektora. No właśnie - tym 1 akademikiem - zburzyć i musi być rektor. Ja wam podać adres mogę. Czemu oni nie chcą rektora? Ta uczelnia jest CHORA NA ŁEB - ja sie nie dam. A odejść jak? Bo żeby sie nie dało odejść i tyle :( Świnie, kanalie, zera i wariaty - oto czym jest dla mnie ta uczelnia od 20 juz lat. A ceski tam nie zarobiłam. I tyle :(

Wiecie za znajomości z netu NIE ODPOWIADAM i nie przyznaję sie. ja dostałam uczciwie pracę - mówili z drogi - z ogłoszenia w kuratorium oświaty. Pasowała mi renta i emerytura? Czemu i tyle. A powinna. Dlatego z drogi , brak umowy stałej o pracę. TRAGEDIA ZYCIOWA. I wiecie napiszę wam tylko coś takiego, ze no uważajcie w tym necie. No ja tam nie wiedziałam, ze tak a nie inaczej życie płynie i tak do pracy poszłam, ale to tak nie powinno być i tyle. Czy miałam lekcję? Nie wiem. Podobno miałam. To juz nie istotne. Ja miałam do sądu tam iśc za brak stałej umowy o pracę. Po prawnikach miałam latac i do sądu pracy iść co ja mam myśleć O KN. I tyle :(