Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Loli999

Rozstępy od...peelingu przeciw rozstępom

Polecane posty

Gość Loli999

Witam. Zaczęłam stosować peeling kawowy czyli ten z fusów z kawy (na rogowacenie okołomieszkowe ale to nieistotne). Stosuje już 3 dni i od 3 dni zaczęło mi się pojawiać mnóstwo nowych rozstępów. Mialam ich tylko kilka. Dodam ze jestem bardzo szczupła.Pojawiły sie nawet na udach ,a tam NIGDY takiego czegos nie mialam. Zaniepokojona sprawdzilam w necie czy ten peeling moze miec takie skutki uboczne,a tu sie dowiaduje ze on jest właśnie przeciw rozstępom! Pomaga mi na moje rogowacenie ,ale co jest z tymi rozstępami? Przepraszam jeśli dwa razy dodał mi sie temat.

Gość Loli999
Sa tu jeszcze jakies kobiety o tej porze? Nie wiem czy moge dalej stosować ten peeling,bo poza tymi rozstępami efekty są dobre.

Gość pieprze 3 po 3 :D
ja stoswowalam i stosuje ten peeling na ta sama przypadlosc co Ty i ani u mnie, ani u osob ktore ja stosowaly, nie slyszalam zeby pojawily sie rozstepy... w czasie ciazy przerzucilam sie na szorstka szczotke, i efekt byl podobny jak w stosowaniu peelingu, wiec moze sama sprobuj kilka dni i zobaczysz czy rozstepy nadal sie pojawiaja...szorstka gabka tez daje rade, ale nowa i codziennie, do tego dobry balsam lub oliwka (moze byc nawe oliwa z oliwek)byle nie w nadmiarze, bo daje odwrotny skutek...

Witaj, To jest raczej niemożliwe. Ale proszę prześlij mi zdjęcia na promocje@biogenica.pl - czy to są na pewno rozstępy? Może za często wykonujesz peeling? A może zbyt intensywnie i np. jest to reakcja uczuleniowa, starcie zbyt dużej warstwy naskórka, bądź neoangiogeneza - czyli powstawanie nowego usieciowania naczynek krwionośnych.

Gość za często się pilingujesz
pytanie cyz natłuszczasz potem skórę wbrew pozorom silne masaże czy peelingi mogą uszkadzać skórę gdy jest wiotka