Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

w ktorych miesiacach ciazy przytyłyscie najwiecej?

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

?

Gość mamapooodluszka
bo przede mna za chwile 8 miesiac i 9 i mam nadzieje, ze nie przytyje juz mega duzo.... bo teraz juz mi ciezko sie schylac itp

Gość mamapooodluszka
prosze jeszcze o Wasze wypowiedzi i doswiadczenia :)

22-27 tydz 4 kg 27-32 tydz 4 kg zresztą ogólnie dużo przytyłam... dobiłam do 20:( teraz zaczął mi się 19 tydz i ogólnie jestem tylko 2 na plusie a w poprzedniej w 15 tyg byłam już 7 na +... :(

Gość mamapooodluszka
bo ja zaczynam 30 tc i mam juz 11 na + i zastanawiam sie ile jeszcze przede mna :(

Gość ijjkh
teraz jestem w 31tc i srednio przytylam 1,5 kg miesiecznie, z tym, ze do 21tc schudlam 4kg, bo wymiotowalam

Gość mamapooodluszka
rozumiem, ale mi bardziej chodzi o to ile sie tyje w 8 i 9 miesiacu...

To chyba też zależy np od tendencji do puchnięcia , nabierania wody. Ja przez 8 miesiąc przytyłam kg a dziecko samo nabrało więcej. Zobaczymy co mi teraz powie bo się w domu nie ważę;-)

u mnie 8 i 9 to w sumie 3 na plusie a w ogóle nie puchłam:(

Gość mamapooodluszka
up

Gość to już 36 t.c. :)
Aż z ciekawości wzięłam kartę ciąży :) W 15 t.c. miałam na plusie 0,3 kg, w 20 t.c. 3,4 kg, w 24 t.c. 7 kg, w 28 t.c. 10 kg (oczywiście od początkowej wagi), ostatnio na wizycie byłam w 32 t.c. i nie przytyłam ani grama, dziś mam kolejną wizytę i wydaje mi się, że doszedł 1-2 kg.

Gość mamapooodluszka
dzieki, to mnie troche pocieszylas:) Bo ja sie zalamuje, jak pomysle ze np czeka mnie jeszcze 6 kg...

Gość to już 36 t.c. :)
i tak czuję, że sporo kg jest moich prywatnych na pamiątkę po dziecku :) ostatnio dobrze się odżywiałam to i kg nie przyszło, ale były dwa takie miesiące, gdzie non stop jakieś imprezy rodzinne i jak tu się nie objeść ;)

Gość mamapooodluszka
i nadal up up :)

Gość mamapooodluszka
podnosze temat

Gość Asia Lipiec 2012
Ech ja przez cała ciąże ładnie tylam tzn nie za dużo teraz jestem w 37 tygodniu i w ciagu 3 tygodni przytyłam 4 kg!!! normalnie zalamalam sie jak weszlam na wage bo nie jem za duzo. Moze to przyczyna tego, z akurat bylanm po obiedzie i na dodatek bylo strasznie duszno a wtedy pojawiaja sie obrzeki wiec moze to woda...Myslalam ze zamkne ciaze z max 15 kg a tu widze nici. mam nadzieje, ze te ostatnie 3 tygonie nie przyniosa kolejnych 4 kg

Gość Asia Lipiec 2012
Kazdy mi mowil ze ostatnie 2 miesiace tyje sie najwiecej i to sie sprawdza niestety:( za szybko sie cieszylam, że az tak duzo nie przytylam. Mam nadzieje ze to woda bo przez ostatnie upaly to stopy jak u szreka mialam:)