Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pneumokok

Czy chcecie/macie dziecko? Jakie wrażenia? Czy tak czy nie?

Polecane posty

Gość Pneumokok

Jw. Proszę o Wasze wypowiedzi.

Gość Adikowa11
Dziecko jest najwspanialszym cudem, obserwowanie rozwijającej się istoty z Twojej krwi i kości jest cudownym doświadczeniem. Dziecko zmienia Twój świat i Ciebie o 360 stopni. Dla miłości dziecka warto żyć! Mam roczna córeczkę, czasem daje w kość ale dla mnie jest chodzącym cudem- jest cudowna, niesamowita, wspaniała. Kocham ją ponad życie.

Gość CzarnAlilia
ja zauważyłam,że Dla dziecka...człowiek bardziej się motywuje...w domu,w pracy...po za tym nie wyobrażam sobie przyjść do pustego domu i kręcić się bez celu...mając dziecko to tak jakby mieć przewodnika z którym poznajesz świat i każdy dzień jest inny...

Gość czasem chcę mieć
czasem nie

Gość lfkmrjoifmnio
zawsze mozna miec chlopa i psa;) i juz jest cel ja dzieci miec nie chce mamm28 lat

Gość fghtty
Ja mam już dziecko i niedługo zaczynam starania o drugie....zawsze chciałam miec dwójkę dzieci...one nadają sens życiu...dla nich człowiek się motywuje i może góry przenosić...dzieci to skarbiec, w którym zamknięta jest cześć męża, mnie, naszych rodziców i dziadków....cieszę się, że gdy umrę, żyć będę - w swoich dzieciach i wnukach....

Gość lfkmrjoifmnio
heheh dobre a jakbys byla bezplodna? to zycie juz bez sensu? i co?

Gość fghtty
od czego są domy dziecka...nie można zaadoptowac?....dziwna/ny jesteś...

Gość czasem chcę mieć
Między innymi dzieci nadają życiu sens, ale nie tylko. Chyba że ktoś żyje tylko tym, żeby mieć dzieci to co innego.

Gość fghtty
faktycznie jesteś dziwna - tobie zamiast dzieci pies wystarczy....he,he,

Gość czasem chcę mieć
No i co się czepiasz? Nie każdy marzy o tym, żeby być rodzicem.

Gość fghtty
po co komu dorabiac się...wille budowac, firmę rozwijac jak nie ma jej potem komu przekazać, bo np. wolał miec psa niż dziecko...chyba, ze temu psu wszystko przepisze...

Gość lfkmrjoifmnio
wiesz lepiej troche pożyć i zobaczyc swiata a nie pakować sie w dziecioróbstwo pewnei 1 to wpadka?:)i teraz juz masz ten swoj sens

Gość fghtty
czasem chcę mieć - nie pisałam do ciebie tylko do tej lfkmrjoifmnio -więc się nie wcinaj...

Gość lfkmrjoifmnio
po co sie dorabiac;) po co miec kase?:D mozna dziecku przeciez zamiast wakacji zasponsorowac uroczy pobyt przed blokiem:) albo zamiast korepetycji z ang samemu cos tam podukac;pp

Gość lfkmrjoifmnio
a niech sie wcina wolna Polska ej a tak serio jakbys nie mogla miec tych swoich fasolek to co wtedy?

Gość czasem chcę mieć
Wiem do kogo piszesz. Ale widzę, że ktoś Cię bardzo uraził skoro komentujesz, czepiasz się i nie możesz przestać. Chcesz mieć dzieci to miej, tylko co Ci przeszkadza, że nie wszyscy chcą?

Gość fghtty
lfkmrjoifmnio - jestes pewnie bezpłodna i teraz się wyżywasz...masz tego psa to go niańcz....a moje dziecko wpadką nie było - ty pewnie byłaś -bo taka niedorobiona jesteś...kończę z tobą rozmowę, bo od zniżania sie do twojego poziomu, kolana mnie bolą...

Mam jedno. Czasem jest cudowny, czasem mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok. Dla mnie nie jest jakimś cudem, to po prostu mały człowiek :)

Gość lfkmrjoifmnio
przeciez napisala wyraznie bez dzieci zycie nie ma sensu nie masz dziecka-skacz lepiej bo odbierasz tlen dzieciatym heh

Gość lfkmrjoifmnio
mam 27 lat gdzie mi do dzieci spieszno;) spokojnie;D nie zajac psa nie mam ale mysle zeby nabyc:)

Gość czasem chcę mieć
Po co komu dorabiać się... A to wszyscy ludzie mający dzieci dorabiają się, mają firmy itd.? Wielu ludzi żyje w biedzi i nie ma co dzieciom dać jeść, a Ty ciągle o psie piszesz. Szkoda gadać. Cześć.

Gość lfkmrjoifmnio
przeciez dziecku starczy lach na plecy i kawalek chleba ze smalcem';)+milosc wiecznie znerwicowanej matki ktora nie ma nawet na glupi blyszczyk SUPER

ja jestem mloda ale chce miec dziecko tak kolo 22 czyli ta 2 lata,musimy uporzadkowac swoje sprawy i jazda :)

Gość cyop456
jak słysze teksty typu że dziecko to sens życia,najwiekszy cud itp. to mi się żal robi tych ludzi,puste życie,jak mozna żyć życiem kogos innego,nie pojęte,przecież życie nasze jest samo w sobie cudem,świadomośc istnienia jest najwspanialesze co mozna mieć,tez mam dzieci ale to dla mnie dopełnienie a nie cel sam w sobie

Gość lfkmrjoifmnio
mi sie wydaje ze to biedne dziecko mamusinego cyca nigdy nie odstapi;)mama nie pozwoli

Dziecko kocha się bezgraniczną miłością ,sprawia radość i uśmiech na twarzy .Czasami denerwuje tak że ma się dosyć wszystkiego ;) ale to szybko mija . Dziecko kosztuje dużo pracy ,nerwów ,jest to praca 24/na dobę i odpowiedzialność do końca życia. Fajnie jest widzieć postępy małego człowieczka jak się rozwija,uczy ,w domu zawsze jest glośno i wesoło. Drugie zdecydowanie nie! bo przy jednym dziecku ledwo starcza siły i czasu dla siebie ,no chyba że ktoś robi dzieci tylko po to żeby hodowac a nie wychowywać...rózni są rodzice i róznie wychowują dzieci. Człowiek na pewno nabywa takich wartości jak umiejętnośc poświęcenia ,wyzbywa się egoizmu ,uczy cierpliwości .Zmienia się myslenie na znacznie dojrzalsze niż myslenie o pryszczu który wyskoczył w sobote rano ;)

Gość 123adam123
Wszystkich, którzy dzieci mieć nie chcą, zapraszam na pogawędkę za 20 lat. Bez względu na to, jakie teraz głupstwa opowiadacie o dzieciach, ich brak dokuczy Wam wtedy, gdy już na rodzenie bedzie za późno. Jasne, dzieci nie sa obowiązkiem. Ale za to są przyjemnością, satysfakcją, spełnieniem, szczęściem ------------------------------------------------------------------ http://www.podane.pl/ dział Uczucia i Seks

chciałam dodać że bardzo się cieszę że w wieku 20 lat urodziłam dziecko ,bo teraz większość koleżanek mi zazdrości ;) one dopiero sa w ciąży ,albo mają kilkumiesięczne bardzo absorbujące niemowlak;).Nie żałuję że przez te 5 lat siedziałam w domu z pieluchami zamiast puszczac się na dyskotekach z kolesiami ;)

Gość lfkmrjoifmnio
a co z bezplodnymi?