Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PannaLeto

Pominięta tabletka w 3tyg

Polecane posty

Gość PannaLeto

Biorę tabletki novynette, i 1 raz zdarzyło mi się zapomnieć. Była to 17 tabletka z blistra, zorientowałąm się że jest tabletka z niedzieli i z poniedziałku:( (z chłopakiem współżyłam w piątek, z kalendarza wynika że w środę skończyły mi się dni płodne) Wziełam obydwie naraz, zostały mi 3 tabletki do końca opakowania, mam zamiar zacząć następne odrazu bez robienia 7 dniowej przerwy. Czy jest duża szansa na zajśćie w ciążę? :(

"z kalendarza wynika że w środę skończyły mi się dni płodne" Jakie dni płodne? :o :o :o 🖐️ Jeśli postępujesz tak jak jest napisane w ulotce to szans na ciążę praktycznie nie ma.

Witam, Dziewczyny, mam pytanie. Dwa lata temu moj lekarz zdiagnozowal u mnie zespol policystycznych jajnikow i od tamtej pory biore Cyprest. Zaznaczam od razu, ze regularnie. W srode (30.05) wzielam 21. tabletke z blistra. W piatek wspolzylam z chlopakiem bez zabezpieczenia i doszedl we mnie. W czwartek (7.06) powinnam wziac pierwsza tabletke z nowego opakowania ale chcialabym odstawic lek. Czy po stosunku w piatek i sytuacji gdy odstawie Cyprest i nie zaczne nowego opakowania jest mozliwosc zajscia w ciaze?

Tak jest. Podczas przerwy jesteś chroniona tylko jeśli po przerwie będziesz przyjmować tabletki dalej. Odstawienie tabletek skonsultowałaś z lekarzem?

Nie, wybieram sie do lekarza jutro. Ale w sumie gdyby sie okazalo, ze bedzie fasola to wcale bym nie narzekala:)

Tak teraz sobie mysle... Jak w takiej sytuacji jak moja mogloby dojsc do zaplodnienia? To znaczy chodzi mi o to czy u mnie mogla byc uwolniona komorka jajowa, ktora po piatkowej nocy moglaby byc zaplodniona czy ma ona czas do czwartku zakladajac ze odstawie Cyprest? Krwawienia z odstawienia jeszcze nie mialam i po prostu zastanawia mnie jak w takiej sytuacji jest mozliwe zaplodnienie. Bylabym wdzieczna za kazda odpowiedz:)