Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOJA MAMA BĘDZIE MIAŁA DZIECKO

MOJA MAMA BĘDZIE MIAŁA DZIECKO

Polecane posty

Mam 19 lat a moja mama 43. Jaki wstyd ,co ja powiem ludziom .Nie spodziewalm sie ze moi rodzice jeszcze to robia . Co ja powiem znajomym moja mama z brzuchem.szok.

Gość nius
no szok -wyprowadź się daleko żebyś się matki nie musiała wstydzić. :O mentalnie to ty masz chyba 12 lat a nie 19.

To jest dla mnie niesamowte zaskoczenie .Moja mama bedzie chodzić z brzuchem przeciez ma już swoje lata .Ja już jestem dorosła ,już sobie wyobrazam miny sąsiadów. Wstyd mi za nia .Póxniej będa mowić ze to moje dziecko jak bede chodzic z wózkiem masakra jakaś .Gdzie no moja mama nie spodziewałam sie ze jeszcze bede miec rodzeństwo.

Gość nius
ale tak bywa. Cóż się przejmujesz minami sąsiadów czy tym co pomyślą znajomi. Ludzie zawsze znajdą sobie powód żeby innych obgadać. Ot taka natura. Wyluzuj. Ty pewnie wkrótce pójdziesz w świat i rodzice zostaliby sami.

bez urazy ale głupia jesteś jak na te swoje 19 lat... co??? wstyd że twoja mama wwieku 43 lat uprawia seks??? żałosna jesteś dziewczyno... dla niej to też pewnie zaskoczenie i zamiast ja wesprzeć to ty myślisz tylko o sobie.... mam nadzieję że bozia nie pokara mnie taką córka jak ty.... jakbys zaszła w wieku 16 lat to byś oczekiwała wsparcia matki a nie opinii BOŻE JAKI WSTYD... CO LUDZIE POWIEDZĄ...

ale to chyba normalne że zostaliby kidys sami bo taka jest kolej rzeczy .To byla wpadka ,kurde jak wpadka w tym wieku. To oni ni wiedza skad sie biora dzieci. jestem w szoku!!! Co pomyslą koleżanki. Jak moja mama z brzuchem bedzie wyglądac???? 43 lata szok.

Gość kukukukuk
wiem, że dla ciebie 43 lata to już emerytura i ciepłe skarpetki ale obecnie to jest pełnia życia. Wiele kobiet rodzi w tym wieku pierwsze dziecko. Spokojnie, Twoja mama jest jeszcze młoda . Spróbuj zmienić nastawienie i cieszyć się razem z nią.

No ok wiem ze potrzebuje wsparcia ale ja sama jestem narzie zaskoczona zeby dac jej jakies wsparcie. Kocham mame no ale jak ona mogła...???

rany... myślisz że seks uprawia sie do 39 roku zycia a po 40 to już nie??? gdzie to uświadamianie młodzieży:P????

Gość moja siostra urodziła się
własnie kiedy miałam 19 lat co prawda moja mama miała wtedy 37 Dziś to moja siostra ma 19 lat a ja nie weyobrażam sobie sytuacji że mogłoby jej nie być na swiecie Załosna jesteś:o

Gość żal mi Cię dziwczyno!!!!!!!!
byłam w takiej sytuacji jak Ty z tym, ze miałam 15 lat, moja mama 39 i nie miałam takiego myślenia durnego jak Ty:O robiłam mamie poranne śniadanka przed pracą i jedynie o co się martwiłam to żeby mały urodził się zdrowy, a nie co ludzie powiedzą:O

a jak ty możesz??? co??? ma się pytać CÓRECZKO CHCEMY DZIS Z TATĄ SIE POKOCHAĆ MOŻEMY??? A JAK WPADNIEMY TO NIE BĘDZIESZ ZŁA??? to jest jej życie i gadanie jak ona mogła jest śmieszne.... nie całe życie twoich rodziców sie kręci wokół ciebie... weź se na wstrzymanie...

Gość nius
tak bo twoja mama powinna założyć bambosze i czekać aż córka wnuka jej urodzi. nie bądź taką egoistką i popatrz dalej niż czubek własnego nosa. Wpadka i co? Mieli usunąć dziecko bo tobie się nie podoba, bo co ludze powiedzą? Co jak mogła? Seks uprawiać? A co to zakazane po 40-tce jest czy jak?

moja mama ostatnie dziecko urodziła jak ja miałam 18 lat, ona sama 42. i co? jak dowiedziałam sie o jej ciąży po pierwsze bardzo serdecznie jej pogratulowałam, wyściskałam, a potem pomagałam jak tylko mogłam :) teraz brat ma 10 lat...matko jak ten czas leci.... za co ty chcesz sie wstydzić? za mamę, za to że będzie miała dziecko? jakby kogoś zabiła, okradła, chodziła pijana po osiedlu to mogłabyś się wstydzić, ale ona BĘDZIE MIAŁA DZIECKO, toż to nie powód do wstydu :D

Gość zxderr
To, że kobiety - karierowiczki rodzą w tym wieku pierwsze dziecko nie znaczy, że to jest normalne :O A potem płacz że dziecko chore

jak mogła...??? normalnie... mieli ochotę z tata pobaraszkować i tyle:P a może przechodzi menopauzę i nie spodziewała się że może ja jeszcze dopaść ciąża... a może się zabezpieczali a o ile wiesz nic nie daje 100% gwarancji oprócz celibatu:P

z tego co zauważyłam jej mama nie jest karierowiczką...

mała_agatka ok dzieki postaram sie ja wesprzec .Poprosytu jestem w szoku a wy sie zaraz buntujecie . Spoko ok bede miala rodzenstwo... masakra jakas :)

Gość zxderr
Jej mama akurat nie ale ktoś "mondry" takie farmazony ciśnie...pierwsze dziecko po 40 to normalne buhahaha zachodni styl życia, tfu :O

ona zapewne też jest w szoku. chyba nie planowali tego dziecka. postaraj sie zrozumieć i zaakceptować sytuację :) a sąsiadkami i koleżankami się nie przejmuj, albo obracaj w żart. przecież masz super młodych rodziców :D zobaczysz jak to maleństwo ich odmłodzi :) moja mama zamiast siedzieć w domu i robić na drutach (w końcu jest już babcią :P) biega z synem na basen, albo jeździ na całodniowe wycieczki rowerowe :) ma więcej energii niż ja :P

pierwsze dziecko po 40 to z pewnoscia nie jest normalne .przeciez 4 dychy to juz dużo ludzie nie przesadzjcie ciaza w tym wieku?? i to moja mama .nie jest jakaś karierowiczką kurcze a co z praca?? Ok dzieki agatka postaram sie .W sumie mama sie dobzre trzyma no ale tyle lat i z brzuchem. Serio jakos jej sobie ie wyobrazam .tak to dla nich tez zaskoczenie i wpadka.

Gość 40letnia mama
uspokój się Autorko i wspieraj Mamę. Ja właśnie urodziłąm w wieku 40 lat swojego trzeciego, planowanego Synka, starsi Synowie mają 15 i 14 lat. Bardzo mi pomagają, nawet podczas kąpieli, po porodzie robili herbatkę i kanapeczki :) Sami proszą się o spacer z nim. Jest cudownie!!! Nie wyobrażamy sobie, zeby mogło być inaczej. JAk chodziłam w ciąży to nawet chleba nie pozwolili mi ze sklepu do domu "dźwigać". Przyzwyczaisz sie do tej myśli, pokochasz Maleństwo całym sercem, zobaczysz :) za rok nie będziesz wyobrażała sobie życia bez niego/niej. Teraz nie marudź i nie rozczulaj sie nad sobą, a ludźmi sie nie przejmuj, a niech gadają! Gratulacje dla Mamy!!!

jak to co z pracą? zależy co robi i jak się czuje. jeśli wszystko jest ok to może pracować ile da radę, np do 8 miesiaca, dłużej chyba nie da rady, bo jednak wiek nie ten i ciąża może nieco cięższa być (powtarzam może, nie musi). potem macierzyński, ewentualnie wychowawczy, maluch do żłobka/z nianią i wraca do pracy. tak samo jak w młodszym wieku :)

Gość eeeeeeeeeeeee..........
interesuje Ciebie co powiedzą sąsiedzi- to jest dla ciebie ważne- tak??? A nie pomyślałaś co czuje Twoja matka?? Sama pewnie jest zaskoczona i przerażona, może liczy na Twoje wsparcie i podbudowanie. Jak myślisz- zaszła w ciąże by zrobić Ci na przekór i na złość? Przecież Cię kocha. Sama jeszcze nie wiesz w jakiej sytyacji możesz się znaleźć. Przemyśl i zastanów się!!!!!!!

Tiiia, bo po czterdziestce kobieta już musi się do piachu szykować... A, że rodzice się kochają i uprawiają seks to już w ogóle masakra. Nie wiem ile masz lat, ale jeśli 19 jak piszesz to chyba system edukacji gdzieś popełnia błędy.

ok dzieki ludziska :)

super!!!! ciesz sie, bedzie dzidziuś! pokochasz od razu siostrzeczke lub braciszka zobaczysz :)

Gość Ojwnkjwen
Widac ze jesteś ze wsi Bo sie ludźmi przejmujesz.... Ja bym sie cieszyła...