Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SamsungGalaxxxy

PSY BEZ KAGAŃCÓW I BEZ SMYCZY- co robić?

Polecane posty

Gość 232131223
miska- znawcy psów twierdza, że nie ma agresywnych ras, po prostu człowiek odpowiednim traktowaniem robi z psa agresywnego. Tak samo jak dziecko wychowane w patologicznej rodzinie będzie agresywne, tak i pies moze byc.

Gość taa ciekawe;/
u mnie w bloku jest gosciu co ma owczarka niemieckiego, ale jakiegos mieszanca i nie jedenego ugryzl w tym mnie. Po prostu szlam sobie z zakupai, on przechodzil z tym pse kolo mnie i ciach, chapnal w lydke;/ Poszlam do domu sie przebrac w inne spodnie, pozniej do tego faceta, zeby pokazal mi czy jest zaszczepiony - byl. Ten pies jest agresywny, ludzie sie go boja , prosilam tyle razy , grozilam, zeby chodzil w kagancu i nic. Zadzwonilam na straz miejska albo policje (juz ne paietam) i oni mi na to (!) : OWCZARKI NIE MAJA OBOWIAZKU NOSIC KAGANCOW I NIESTETY NIC NIE MOZE PANI ZROBIC. czujecie to? ;/

Gość ewka jesteś pierdlonieta
hehehe wiele osób pisało ze jesteś walnieta i serio nie kłamali :D aleś nie trafiła z tym fagasem i dzieciakami, zreszta sama zadowalasz sie tylko ochłapami idź lepiej pogrzeb troche w ziemi i wymyśl coś nowego bo tekst o jadzie to jest taki górnolotny jak i ty sama

Gość miśka 34
"Ja uwazam, że histeryzujecie... Ja swojego psa znam na 100 % i wiem, ze moge mu zaufac" bzdury własnego dziecka i siebie samego się nie zna do końca a co dopiero zwierzęcia! nie wiesz jak się zachowa Twoje zwierzę w KAŻDEJ sytuacji, więc nie zaklinaj, że takie dobrze wychowane bo mogłabyś się rozczarować. To tylko zwierzę, a Ty za nie bierzesz odpowiedzialność.

Gość taa ciekawe;/
moze wyy mi powiecie co oge z tym zrobic? jak tu interweniowac? gdzie sie udac ? na co sie powolac?

Gość znalezione_nie_kradzione
Doda, że psa rasy zaliczonej do niebezpiecznych, możesz trzymać bez smyczy i kagańca na swojej posiadłości i musi być ona ogrodzona w taki sposób, aby pies nie miał szansy się wydostać... Ale bywa tak, że psy szanse mają ;)

Gość EMERSON
232131223 miska- znawcy psów twierdza, że nie ma agresywnych ras, po prostu człowiek odpowiednim traktowaniem robi z psa agresywnego. Tak samo jak dziecko wychowane w patologicznej rodzinie będzie agresywne, tak i pies moze byc. Ciekawe co to za fachowcy? Wiesz po co tworzono rasy?

Gość 232131223
człowiek to jest też tylko zwierzę, tepa pało. Znacznie mnie przewidywalne od psa.

Gość miśka 34
A sąsiad miał dobermana, który całe życie był łagodny a na starość zrobił sie agresywny i nieobliczalny, nawet na właściciela skakał z zębami. Okazało się , że miał guza w móżgu i musieli go uśpić.

Gość kolarovv
ale człowiek rządzi ta planetą tępa pało

na osiedlu był pies, muchcy by nie skrzywdził do czasu aż pogryżł wlaścicielke - wiecie dlaczego?? Nadepneła mu na łape, przypadkiem, a potem u weterynarza okazało sie ze pies ma raka i stad stał sie taki agresywny. Zaczał warczec na wszystkich dookoła.

Gość 232131223
Zadzwonilam na straz miejska albo policje (juz ne paietam) i oni mi na to (!) : OWCZARKI NIE MAJA OBOWIAZKU NOSIC KAGANCOW I NIESTETY NIC NIE MOZE PANI ZROBIC. no własnie, dokładnie, nie mają obowiazku... wyjaśnie wam dlaczego: kaganiec powoduje, że pies nie moze ziac, co u niego jest naturalnym odruchem , odpowiadającym poceniu się przez człowieka. nie dosc że pies ma łazic nie wiadomo czesto po co, na smyczy, nawet jak jest ideałem spokoju i łagodnosci, to jeszcze ma miec kaganiec? Same sobie nałózcie kagańce na te głupie japy... co do tamtego psa, jak ugryzł, to mogłas zgłosic goscia, załozyc mu nawet sprawę cywilną, jesli się do niczego nie poczuwa... Nawet to nieco dziwne, bo słyszałam że jak pies ubryzie to i tak jezt zabierany na jakis czas na obserwację - nawet w przypadku jeśli jest szczepiony

Gość kalifornia monamur
jeżeli pies ma pysk na wysokości głowy dziecka to kazdy rodzic ma prawo bac się o to dziecko. inna sprawa - moj syn jak był mały został ugryziony w rękę przez ...jamnika:D - jamnik chciał się pobawić, syn się wystraszył, machnął ręką i tak się skończyło. więc nie wiem czy wielkośc psa ma tu znaczenie

Gość 232131223
wielkosc ma znaczenie , najczesciej gryza małe psy, bo one cześciej się czuja zagrozone kims większym od siebie

przepisy są takie a nie inne, bo ktos mądrzejszy je ustanowił, właśnie po to by niektórym zastojom ewolucyjnym uzmysłowić ze ich "widzimisie" nie jest prawomocne, a takze ustrzec zwierzęta przed ich jakze rozgarnietymi wlaścicielami, bo oczywiscie gdy pies kogos pogryzie to moze zostać uspiony, jednak który kochający pan/pani by o tym myślał.

Gość Bettani
UŚPIĆ WSZYSTKIE PSY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość opiopi
Chyba jest różnica między dzieckiem a psem, dziecko krzywdy ci nie zrobi a o psach ciagle sie słyszy że zagryzły, bądź rzuciły się i to waśnie najczęściej na dzieci. Mnie jeszcze drażni problem wszechobecnych psich kup w parkach gdzie bawią się dzieci.

Gość dzieckiem
Niedopuszczalnym jest biegajacy luzno pies bez kaganca,wystarczylo by tylko wprowadzic to w zycie i klopotow by ubylo. Bo jak widac wlasciciele psow sa glupsi od nich samych i tylko zakaz i kara dziala na takiego bo z wlasnej woli zaden zglupich wlascicieli nie zastosuje sie zeby zakladac psu kaganiec wychodzac z domu.

>>232131223 "Zadzwonilam na straz miejska albo policje (juz ne paietam) i oni mi na to (!) : OWCZARKI NIE MAJA OBOWIAZKU NOSIC KAGANCOW I NIESTETY NIC NIE MOZE PANI ZROBIC. no własnie, dokładnie, nie mają obowiazku... wyjaśnie wam dlaczego: kaganiec powoduje, że pies nie moze ziac, co u niego jest naturalnym odruchem" Prawidłowy kaganiec jest na specjalnej sprzączce gumowej, gdzie pies bez problemów może ziać. Widocznie ci, którzy odebrali telefon od ciebie, po prostu nie mieli o tym pojęcia i nie można też wymagać tego, aby każdy strażak miejski czy policjant znał się na kagańcach. Ja miałam psa rasy pitbull terrier i niestety byłam zobowiązana wyprowadzać go wszędzie w kagańcu i czasem mogłam go zwalniać ze smyczy, ale w terenach miejskich jak i wiejskich, gdzie były tereny uczęszczane przez ludzi musiałam go wyprowadzać minimum w kagańcu. Miał kaganiec i mógł spokojnie sobie ziać, gdyby mi ktoś powiedział, że tu czy tam i biorąc pod uwagę nawet to, że jest to teren łąkowy ale przyległy do zabudowań i że mogę mojego psa wyprowadzić bez kagańca, bo to przecież łąka, to najpewniej sama bym pomyślała, że ten ktoś ma coś z głową nie tak. Mój pies nie gryzł nikogo, ale... trzeba posiadać coś takiego jak wyobraźnia i wiedzieć, że przewidzieć wszystkiego nie można, a jednak zwierze to aż zwierze!

Gość 232131223
OMG zwierze to zwierze, człowiek to tez zwierze.... Gadac w wami nie ma sensu, ale na bezsensowne lęki polecam psychiatrę. Dzisiaj jakiś facet zabił bez powodu siekierą dwie swoje corki... Jak człowiek zabije czowieka to jest to tak powszechne, że nawet rzadko kiedy trafia do mediów, a jak raz kiedyś jakiś pies nie wytrzyma, i zerwie się z tego łańcucha na którym go cały czas trzymali to jest wielki alarm... bo pies zabił... i nie mozna mu ufac.... Buachcahcacahcahcahcahcchacha

>>232131223 ">>>miska- znawcy psów twierdza, że nie ma agresywnych ras, po prostu człowiek odpowiednim traktowaniem robi z psa agresywnego. Tak samo jak dziecko wychowane w patologicznej rodzinie będzie agresywne, tak i pies moze byc." >>>> Mój ojciec był hodowcą psów... wiedział i przekazywał mi i siostrze jedną podstawową rzecz, że... wychowanie psów ma ogromne znaczenie, ale nie znaczy to, że dobrze ułożony pies nie zrobi krzywdy nikomu i może dlatego mimo, że mój pies był milusiński, zawsze uważałam, aby jednak "nie miał okazji", aby tą tezę obalić. Każdy hodowca wie, że pies to tak czy inaczej aż zwierze i nie ma świadomości takiej jak człowiek i czasem dla psa nawet małe dziecko może wydać się tym, które zagraża jego egzystencji lub terenowi. To jest zwierze i choć potrafi być kochane i wierne, jednak czasem nawet dobre wychowanie, tresowanie, człowiek jako właściciel nie ma wpływu na jego zachowanie.

>>232131223 "OMG zwierze to zwierze, człowiek to tez zwierze.... Gadac w wami nie ma sensu, ale na bezsensowne lęki polecam psychiatrę. Dzisiaj jakiś facet zabił bez powodu siekierą dwie swoje corki" Człowiek robi takie rzeczy i jest człowiekiem... a co dziwić się zwierzęciu, że zaatakuje. Kwetia tego, aby każdy właściciel psa potrafił myśleć przed, nie zaś po. Ponieważ to, że pies nie gryzie domowników i odwiedzających, nie znaczy że nie pogryzie kogoś napotkanego i... właśnie normalny człowiek nie jest w stanie ogarnąć tego, bo z braku wyobraźni zawsze myśli, że jak nigdy nic nie zrobił, to nie zrobi. A czy ten ojciec co zabił swoje córki, zabił je po urodzeniu? Nie! Ty nie masz pojęcia co działo się w jego psychice, może zwariował i tak samo nie znasz powodu dla którego atakować potrafi zwierze. Dla ciebie są niezrozumiałe a dla nich samych być może. Różnica polega na tym, że ludzie są przeważnie świadomi własnych czynów, zaś zwierzęta działają instynktownie!!!

Gość pies nie powinien byc spuszczo
ny wmiejscu gdzie sa inny ludzie-KONIEC KROPKA jak ja spuszczam swojego psa- jade z nim samochodem- 5 minutek za miastem to labrador, lagodny jak baranek ale ktos moze sie wystarszyc samego widomku biegnacego,duzego psa

Gość SDSDSDALEKSANDRA
Zapraszam na mojego bloga o pieskach : www.zmiloscisopsow.blogspot.com Codziennie nowe artykuly, znajdziecie informacje o różnych rasach psów, o pielęgnacji i wychowywaniu pieska.Zachęcam do obserwowania i komentowania.ZAPRASZAM!:) jeżeli krzyczy wlasciciel ze pies nic nie zrobi, to tak jest, wiec nie widze problemu!!!

Gość gość
szkoda ze właściciele psów nie biorą pod uwagę faktu że może i ich pupile nie zrobią nic człowiekowi, a przecież wybiegać się muszą, to już inaczej sprawa wygląda jak taki wolno biegający psiak zobaczy kota!!!! mój został rozszarpany....

Gość gość
W krajach cywilizowanych, takich jak Nl, psy nie muszą chodzić w kagańcach Ale jeżeli chcesz mieć psa to musisz go, gdy jeszcze jest szczeniakiem, posłać na szkolenie. 9 lat tu mieszkam i pies w kagańcu to niesamowita rzadkość Nawet na smyczy niezbyt często widuję psy Są po prostu wyszkolone i nikomu krzywdy nie robią To bardzo mądre zwierzęta, pod warunkiem, że mają mądrych właścicieli

Gość gość
Nie lubię ludzi którzy mają fobię wobec psów

Gość gość
W Holandii za brak smyczy jest mandat tak samo jak w Polsce, ale są wydzielone miejsca gdzie można swoje kundle spuścić.

Gość gość
Co to za życie na smyczy. W ten sposób rodzi się w psach agresja bo chciałyby się przywitać z innym psem a nie mogą bo właściciel trzyma psa z dala od ludzi i psów. Moja praktyka jest taka że od zawsze biega luzem oprócz ulicy.