Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***CzarnaMamba****

Krążek na skróconą szyjkę macicy w 7 miesiącu

Polecane posty

Gość ***CzarnaMamba****

Witam, kończy mi sie 30 tc. Okazało się, że mam skróconą szyjke i ma ona 18mm założyli mi krążek. Dostałam informacje ze szpitala, ze powinnam sie maksymalnie oszczedzac i tylko lezec i wstawac do wc. Gdy zadzwonilam do mojego gin powiedzial, ze nie ma co przesadzac. I nie wiem co teraz. Czy na krotki spacer moge wyjsc czy faktycznie tylko lezec i obawiac sie, ze wypadnie. Pomożcie dziewczyny.

Gość ***CzarnaMamba****
Aha no i oczywiscie dostałam zakaz wspolzycia do konca ciazy. kurcze zmartwilam sie bo jak to teraz wytrzymac. Wiem, ze dziecko w tej chwili jest najwazniejsze ale. Zostalo jeszcze 2 miesiace plus polog. Jak wy sobie radzilyscie?

Gość dsacccc
wiesz co - krążka nie miałam, więc nie będę się wypowiadać. Ale przy zagrożeniu przedwczesnym porodem zakaz współżycia to sprawa absolutnie podstawowa. Jedna sprawa to wysiłek, a druga to wydzielanie oksytocyny, która wywołuje skurcze macicy. Absolutny zakaz.

miałam zakaz współżycia, jak wytrzymałam? normalnie, no przecież dziecko ważniejsze!!! nie stanowiło to dla mnie problemu ani dla męża, przecież wiadomo w jakiej to sprawie. odnośnie leżenia i nie leżenia to ja bym leżała ile się da, może nie tylko do toalety ale raczej na wędrówki bym się niw wybierała.

Gość maaaamaaaa
Tez miałam pessar od 31 tc. Wstrzemiezliwosc nie była tu dla nas żadnym problemem :) Co do spacerów, chodziłam na nie spokojnie. ale juz jakies dźwiganie itp to absolutnie. mysle, ze 3 miechy bez seksu to jeszcze żadna tragedia, a juz na pewno nie w oblliczu zagrożenia dla dziecka :)

Gość ***CzarnaMamba****
dzieki dziewczyny :) tak wiem co do seksu to da sie wytrzymac, zreszta u nas w okresie ciazy i tak bylo z tym srednio. Bardzo sie boje, ze ten krazek wypadnie podczas chodzenia. Wiadomo po sklepach na zakupy nie bede biegac itd

Ja miałam krążek od 28 tygodnia. Zakaz współżycia przez całą ciążę. Wcześniej, miałam inne dolegliwości... Ja do ok 34 tc słuchałam zaleceń i głównie leżałam. Krążek miałam wyjęty w 37 tc. (tydzień temu). Teraz czekam na narodziny dziecka. Lepiej się pooszczędzać z miesiąc, żeby później móc jeszcze normalnie funkcjonować. ' Pozwodzenia - krążek to dobra rzecz! :)

ja mialam pessar.od 13-14 tyg ciazy.mialam szyjke tylko 1,6 cm.do okolo 8 ciazy lezalam caly czas tylko do toalety.pozniej lekarz powiedzial zeby moge troche pochodzic np do parku posiedziec na ławeczce itp bo dziecko jest juz duze i opiera sie o kosci miednicy i wtedy juz nie jest tak niebezpiecznie.