Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliiiVkaaaaa

ZASIŁEK RODZINNY , MĄZ NIE CHCE WYDAĆ DOKUMENTÓW !!!!! POMOCY

Polecane posty

Gość oliiiVkaaaaa

Witam , jestem mamą miesięcznego Jasia , chce złożyć do mopsu pismo aby dostać zasiłek rodzinny , jednak mój mąż z którym nie żyje lecz jesteśmy małżeństwem nie chce wydać mi zaświadczenia o dochodach. Ja mianowicie jestem bezrobotna. Co robić POMOCY !

Gość a nie masz w domu
jego pit-11?mozesz poprosic urzad skarbowy jako prawna zona!!!i starczy

Gość kamila4393
nic sie nie denerwuj. jezeli maz nie chce wybrac takiego zaswiadxzenia to osrodek pomocy społecznej sam wystapi z wnioskiem do urzedu skarbowego o wydanie zaswiadczenia o zarobkach meza. Jezeli jest taka sytuacja to oni musza wystapic!!

jestem pracownikiem MOPS- obowiązek dostarczenia spoczywa na świadczeniobiorcy...można dać zaświadczenie lub oświadczenie. Powinni Ci wydać w US zaświadczenie męża.. A jeżeli nie to zostaje Ci zasądzić mu alimenty. Wtedy nie potrzebujesz jego zaświadczenia do zasiłku

Gość kamila4393
oczywiscie ze to obowiazek dostarczyc takie zaswiadczenie ale urzednik tez człowiek, dlatego ja ( pracownik MOPS) pewne sytuacje rozumiem i sama wystepuje do US po takie zaswiadczenie i nie robie problemu.

Gość zapomnialamjakimialamnick :)
to nie jest tak ze z nim nie jestem , po prostu wyprowadził sie bo ja nie chce pójsc z dzieckiem do bloków na 7 pietro !! a mieszkamy w pieknym domku jednorodziny ktory mojemu mezowi nie pasuje bo jest za duzy , i powiedział ze jak sie wyprowadze to dopiero zobacze zaswiadczenie. Bylam wczoraj w mopsie oni sie nie zajmują tym juz;/