Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to juz 22 tc

dlaczego nie czuje ruchow dziecka????

Polecane posty

Gość to juz 22 tc

jak w temacie.to juz prawie 22 tc a ja nie czuje zadnych babelkow,kopniakow,motylkow...nic. dlaczego??? czym moze byc to spowodowane?? dziecko moje ma sie dobrze,podczas usg szaleje a ja go nie czuje.to moja pierwsza ciaza

Gość Baśkaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kropelka i wtedy się nie czuje ruchów? Myślałam, że to od ilości wód płodowych zależy i od figury matki....

Gość Mamuśka007
Zależy i od budowy matki i od ilości wód. Ja w 1. ciąży czułam już ok. 15. tygodnia, choć nie byłam pewna, czy to to :). Wód miałam sporo, ale jestem szczupła. Jeśli na usg jest ok, to nie ma się czym nartwić.

moja siostra tak miała...ja zaczęłam czuć ok. 17 td., a ona chyba 22-23 dopiero... mi brzuch wysadziło od razu, a jej, w 8 miesiącu, jest na prawdę malutki ;) czekaj cierpliwie, na pewno poczujesz, grunt, że usg wyszło ok! ps. dzidziusie lubią słodkie rzeczy ;)

zapytaj lekarza, albo sprawdź na opisie usg o to łozysko, ja miałam na przedniej scianie i słabiej czułam ruchy, do pewnego momentu oczywiście, bo im dziecko wieksze, tym bardziej daje czadu

Gość nolipop
ja jestem tak jak Ty w 22 tc i już czuję wyraźnie, a lekkie zaczęłam czuć w 17 tc...teraz to już zaczynam je odróżniać, ale jak piszę dziewczyny, jeszcze możesz wyraźnie nie czuć, coś lekko pewnie tak, tylko może nie rozpoznajesz ;)

Nie, ze się wcale sie nie czuje tylko dużo słabiej i raczej po bokach. A te pierwsze ruchy raczej centralnie na przód brzucha idą (przynajmniej ja tak czułam).

Gość no wlasnie mam ten sam
problem.ja 19 tc.dalej nic nie czuje.martwie sie i denerwuje:(

Gość nolipop
spokojnie, a lekarza pytali was o to, czy czujecie ruchy?

Gość no wlasnie mam ten sam
mnie pytal.powiedzialam ze nie.mam takie klucia jakby ale nie traktuje tego jako ruchy dziecka bo wydaje mi sie ze to nie to. nie chce popadac w paranoje i panikowac ale czasem chcialabym caly czas jezdzic do lekarza i sprawdzac czy nic nie jest źle:/

Gość to juz 22 tc
dzieki za odzew.dzis pytalam o to lozysko bo mam je na przedniej scianie i powiedzial mi ze to nie ma znaczenia. wszyscy mi mowia ze powinnam czuc je bardzo nisko ,sporo ponizej pepka .ja czuje babelki,czego wczesniej nie czulam ale znacznie wyzej.z boku na wysokosci pepka albo wyzej.czyli to raczej nie to.bo jak pytam inne ciezarne to mi mowia ze one wlasnie czuja bardzo nisko

Gość nolipop
ja czuję dość wysoko :)

Gość to juz 22 tc
wysoko tzn.gdzie??mozesz mi opisac??

łożysko na przedniej ścianie ma znaczenie, a poza tym dziecko możesz miec spokojne... albo ułożone plecami do Twojego brzucha... jeśli na USG połowkowym było wszystko ok. to poczekaj jeszcze z tym martwieniem się:)

Gość nie lubie takich
ja pierwsze ruchy poczułam 23/24 tc. Mam łożysko na przedniej ścianie, które jak to mówi moja gin amortyzowało kopniaki. Na usg mały był bardzo ruchliwy, widać było jak w to łożysko puka.