Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jubilat2000

wstydliwy problem - obgryzam włosy na rękach

Polecane posty

Gość jubilat2000

Witam. Mam bardzo wstydliwy problem, otóż gdy się zdenerwuję obgryzam włoasy na rękach. :( Zwykle tak mam, gdy się czymś stresuję/denerwuję. Co mam robić? :( Jak z tego wyjść? Nie mogę się powstrzymać.

Idź do psychiatry- nie jest potrzebne skierowanie. Jest taka choroba- trichotillomania- która polega na obgryzaniu/wyrywaniu/zjadaniu włosów. Odczuwa się przy tym niemożność pohamowania impulsu i przymus wykonywanie tej czynności. Im szybciej skorzystasz z pomocy, tym szybciej poczujesz sie lepiej i uwolnisz od tego nawyku.

Popieram a jak nie chcesz iść do psychiatry to zrób eksperyment ogol włosy na rękach tylko najlepiej plastrami do wyrywania i zobacz jak wtedy poradzisz sobie ze stresem co będziesz robił może po prostu nie radzisz sobie zbyt dobrze ze stresem mi trzęsły się ręce w stresowych sytuacjach ja zwalczyłem to w ten sposób że nie unikałem ich wręcz przeciwnie prowokowałem te sytuację i z czasem jest o niebo lepiej tylko to muszą być naprawdę extremalnie stresowe sytuację to ciężkie ale na mnie podziałało albo zacznij na początku od tych mniej stresowych i stopniowo podnoś poprzeczkę zależy jak będzie Ci lepiej pozdrawiam