Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddfdgfgf

Czy któraś z was też marzy o prawdziwej, romantycznej miłości?

Polecane posty

Gość dddfdgfgf

ale nie mam na mysli obecnego znaczenia tych słów - to znaczy kolacji przy świecach, wielkich bukietów czerwonych róż itd... chodzi mi o miłość taka jak była kiedyś, dawniej... pisanie listów zamiast smsów i to uczucie towarzyszące czekaniu na odpowiedź, drobne prezenty od serca zamiast drogich, wyszukanych, nie szastanie slowem kocham Cię, zamiast siedzenia w domu np przed TV w deszcz - spacer, ucieczki od cywilizacji na łono natury, pikniki, spędzane noce pod gwiazdami. Ogólnie mówiąc - mniejssza wygoda na rzecz niezapomnianych przeżyć Nie chodzi o miłość w której wszystko byłoby idealne bo takiej nie ma, ale żeby nie było tak jak dziś - zerwania przez telefon, zamiast rozmowy skype itd... mam na myśli miłość jak z piosenki np. "w taką ciszę".... czy tylko ja tak mam czy moze ktoraś z was też?

Gość ppeeerrrr
ale Wy dziewczyny jesteście staroświeckie dziś liczy się tylko kasa i seks mało jest facetów romantyków

no cóż - to jest Twoje pojęcie romantyzmu. Ja nic magicznego w listach nie widzę - kiedyś po prostu nie było innej formy przesyłania kontaktu na odległość.

Gość do dddfdgfgf
doskonale Cię rozumiem, tęsknie za ludźmi którzy byli ludźmi a nie świniami, czasy gdy miłość była właśnie taka jak opisujesz minęły, chociaż można coś w takim dzisiejszym związku zrobić nieoczekiwanie bo ja np. zamiast sms zaskoczyłam kiedyś mojego Ukochanego takim właśnie listem, na papeterii,starannie pisanym, ułożyłam nawet dla niego krótki wiersz, a on kiedyś wszedł w jakieś grzęzawisko i zerwał dla mnie kwiatek co rósł po środku, myślę, że nie wystarczy tylko marzyć, trzeba działać, dać coś od siebie a nie czekać wyłącznie na ruch tej drugiej osoby, marzy mi się taki prawdziwy piknik z kocem w kratę dlatego muszę podszkolić się w pieczeniu ciasteczek

zamiast siedzenia w domu np przed TV w deszcz - spacer, ucieczki od cywilizacji na łono natury, pikniki, spędzane noce pod gwiazdami. Ogólnie mówiąc - mniejssza wygoda na rzecz niezapomnianych przeżyć czyli milosc przed tv sie nie liczy? tylka ta pod gwiazdami? zanim zalozysz nastepny temat to wykorzystaj kartke i dlugopis, niekoniecznie romantycznie

Gość do dddfdgfgf
Moorland - bo trzeba sobie zadać trud żeby list nadać, a wcześniej zredagować, starannie, żeby miał ręce i nogi, dla estetów takie rzeczy to raj :), żeby coś wybrać dla naszej drugiej połówki a nie znowu kupić oklepany prezent jakich pełno w sklepie, zaskoczyć, obserwować co lubi o czym marzy, odgadnąć to pragnienie- ale dziś w dobie sie ma, na ra, spadówka, oki doki, LOL - ludzie nie potrafią rozmawiać w realu, tak telefon służy do komunikacji ale jakiej ? skróty myślowe, błędy ortograficzne, itp. a potem spotka się taka para na ławce i każde z komórą w ręce spędza czas

Gość Galaxxxy1234
czizas - miłośc przed TV to nie miłość, dziewczyna wzdycha a facet myśli jakby tu: a) ją niecnie wykorzystać b) żeby mu zrobiła kanapkę c) żeby podkraść pilota i przełączyć na mecz d) żeby się obrócić dooopskiem i iść spać Owszem przed TV też można spędzać czas ale nie non stop i miesiąc wieczorów w takiej okrasie nie będzie miało nic wspólnego z romantyzmem, niektórzy faceci po prostu zasypiają i zostajesz sam na sam z ekranem, trzeba bombardować związek nowymi doznaniami, bo przyrosną nam doopy do sof, Widzisz jak Kiepscy spędzają czas przed TV ? dziękuje, nie skorzystam

Gość dddfdgfgf
czisas - pisząc o siedzeniu przed TV mam na myśli sytuację gdzie mecz jest ważniejszy od jego kobiety. A często tak bywa. skąd wiesz ze nie daję od siebie? ja zawsze oferuję to samo co dostaję. Tylko chlopaków takich brak...

Ja tylko zwróciłam uwagę na ten jeden przykład - po prostu ja listów nie lubię, nigdy nie lubiłam, romantycznym można być na wiele sposobów :) Jeżeli ludzie się kochają to nawet przed telewizorem potrafią to sobie okazać. Myślę, że romantyzm to naturalny aspekt kochania kogoś - jak myśli się o tej drugiej osobie to nawet sms potrafi być romantyczny. Oczywiście przybiegnięcie pod okno w środku nocy z kwiatami również miło widziane :)

pisząc o siedzeniu przed TV mam na myśli sytuację gdzie mecz jest ważniejszy od jego kobiety. A często tak bywa. czyli idelanie romantyczny zwiazek wg ciebie to robienie rzeczy ktore odfajkujesz na liscie love experience?

ale jak oboje chcą ten mecz oglądać to przecież to może być całkiem romantyczne.....

Gość Złoty Klucz
Hej:) Ja mam taki sam pogląd na romantyczność jak autorka:) W ogóle czuję, że powinnam się urodzić w innych czasach. Najlepiej wypoczywam na łonie natury, po prostu uwielbiam słuchać szumu drzew, śpiewu ptaków, czuć na twarzy lekki podmuch wiatru i delikatny dotyk słońca na policzkach:) I w dodatku trzymać ukochaną osobę za rękę i tylko z uroczym uśmiechem wpatrując się w siebie. :P

Gość dddfdgfgf
zloty klucz - ja chce zyc w tych czasach, ale jednak miec chlopaka który by tez był staroświecki :)

Gość Galaxxxy1234
Skumałam skumałam tylko nie o takie spędzanie czasu chodzi. Nie trzeba latać boso po łąkach wśród bzykających trzmieli w promieniach zachodzącego słońca. Ale kobiety pragną być zaskakiwane. Nie wrzucam wszystkich do jednego worka, może sa ludzie którzy zaczynają od Teleexpresu poprzez Klan, Barwy Szczęścia itp...... I to im daje radość . Ale póki jesteśmy młodzi fajnie jest zbierać właśnie takie niezapomniane chwile żeby potem móc je z uśmiechem przywołać na stare lata. Czasem dobrze wyjść z domu. Czy miałybyście sumienie n-ty raz w roku oglądać z ukochanym Rambo ? Miło jest gdy mężczyzna ma czystą chusteczkę, pamięta o parasolu, pomoże nałożyć płaszcz czy nieść zakupy. Dziś miło jak nie wstydzi się iść po podpaski. Ale wśród par które znam a które tworzą szczęśliwe związki nikt w domu się nie kisi. Mają różne hobby od malarstwa w plenerze po prowadzenie ogródków, nordic walking czy wolontariat. Kiedyś miałam chłopaka który by tylko spał. Dziś jestem w związku gdzie partner mnie zaskakuje swoją inwencją. Owszem lubimy zaszyć się pod kocem i z kubkami kawy obejrzeć film czy nawet mecz. Ale nie 20 dni w miesiącu. Tutaj nieraz nawet nie chodzi o sam efekt tylko o to że się komuś chciało coś zrobić, przełamać rutynę. A jak komuś jest wszystko jedno to śmiem twierdzić , że w życiu też mu będzie wszystko jedno czy jesteśmy zdrowi, czy jeszcze na chodzie itp. To sa z pozoru tylko takie głupotki a potrafią pokazać z kim mamy do czynienia.

inne czasy nie maja tu nic do rzeczy, starsze pokolenia musialy tak samo dbac o zwiazek jak obecne.

Gość spokojnaaaaa
Ja jestem zakochana romantycznie.To piękna i cudowna miłość do kobiety:)

Gość wiersz od Tadeusza ładny
jest łza ktora nigdy spadnie smiech ktory nigdy nie zabrzmi jest kwiat co nigdy nie zwiednie i milosc co nigdy nie zrani jest dzien co topi sie w blasku i noc co nie ma ksiezyca jest serce co w cieniu sie chowa i oczy szukajace promienia jest taniec w bezruchu trwajacy melodia co falszem istnieje tak lubic cie czy wolno ale chce i mimo wszystko w struny uderzam i chmury dłonia rozxpraszam i lze z policzka ociertam a glos z piersi wyrzalam bo to uspiona w mym sercu melodia prawdy rozbrzmiewa i owym kwiatem sie zdaje a to ze cie LUBIE n iech do ciebie dociera niech przyjazn roza blekitna w ksiezycu zlotawym blasku skulona istnieje w duszy

Kiedyś miałam chłopaka który by tylko spał. Dziś jestem w związku gdzie partner mnie zaskakuje swoją inwencją. i o to chodzi. po cholere wiazac sie z kims, kogo charakter zupelnie nam nie lezy? no c'mon!

czisas wtedy faceci nie grali na PS itp. mieli więcej pomysłów fiku to zacznij interesowac sie mezczyznami, a nie chlopcami

Gość biusciatko ja watpie
Jako fanka cyberprzestrzeni i gadżeciara podpisuję się pod "listami " w pierwotnej postaci " Swoje trzymam w pięknym pudełku, przewiązane wstążką. Owszem mogą spłonąć, mogą je mole zjeść ale miło jest je czytać nie bojąc się o zawieszenie się systemu ;) , rozumiecie o co chodzi a nawet jak braknie prądu a UPS przestanie podtrzymywać system są świece zapachowe które stworzą romantyczny nastrój..... My z TŻ czasem sobie robimy domowe SPA w wannie i dyskutujemy godzinami dopuszczając ciepłej wody

a co złego w facetach grających na PS? Odpowiedniki tych którzy teraz tylko grają kiedyś tylko łowili ryby albo tylko "majsterkowali".

Gość Galaxxxy1234
czizaz Kiedyś miałam chłopaka który by tylko spał. Dziś jestem w związku gdzie partner mnie zaskakuje swoją inwencją. i o to chodzi. po cholere wiazac sie z kims, kogo charakter zupelnie nam nie lezy? no c'mon! No właśnie ale on uwielbiał spędzać romantycznie czas przed telewizorem . Wyłącznie. A pozycja horyzontalna to tylko jeden krok od słodkich objęć Morfeusza, dlatego teraz doceniam każdy drobny gest i sama tych gestów nie skąpię.

a co złego w facetach grających na PS? Odpowiedniki tych którzy teraz tylko grają kiedyś tylko łowili ryby albo tylko "majsterkowali". jezeli ci to odpowiada to nic

Gość wiersz od Tadeusza ładny
jest łza ktora nigdy spadnie smiech ktory nigdy nie zabrzmi jest kwiat co nigdy nie zwiednie i milosc co nigdy nie zrani jest dzien co topi sie w blasku i noc co nie ma ksiezyca jest serce co w cieniu sie chowa i oczy szukajace promienia jest taniec w bezruchu trwajacy melodia co falszem istnieje tak lubic cie czy wolno ale chce i mimo wszystko w struny uderzam i chmury dłonia rozxpraszam i lze z policzka ociertam a glos z piersi wyrzalam bo to uspiona w mym sercu melodia prawdy rozbrzmiewa i owym kwiatem sie zdaje a to ze cie LUBIE n iech do ciebie dociera niech przyjazn roza blekitna w ksiezycu zlotawym blasku skulona istnieje w duszy