Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alize.

dylemat odnosnie drugiego dziecka

Polecane posty

Gość Alize.

mam 2 letnia corke i coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac nad drugim ale tu dochodza glosy rozsadku. Boje sie o kwestie finansowe na jedno idzoe tyle kasy ze szok szczegolnie na nianie bo niedostala sie do zlobka a z dwojka. Chce miec jeszcze jedno dziecko ale boje sie ze nieppdolamy. jak bylo u was?

U mnie między dziećmi jest równe 3 lata różnicy. Zawsze chcieliśmy mieć więcej niż jedno dziecko, jeśli chodzi o kwestie finansową, myślę że nie jest najgorzej, aczkolwiek staramy się jak najwięcej odkładać, by w razie czego mieć jakieś zabezpieczenie chociaż na kilka miesięcy. Jeśli chodzi o kwestie żłobkowe, to mój powrót do pracy stoi pod wielkim znakiem zapytania - wyniki rekrutacji do żłobka już niebawem, szanse są niewielkie i jeśli mała nie dostanie się do żłobka, ja nie wracam do pracy (umowę mam do końca roku). I tym sposobem jestem uziemiona jeszcze przynajmniej na 2 lata, dopóki młodsza nie pójdzie do przedszkola ( a nie wiem, czy się dostanie, skoro nie ja będę miała pracy)... Wszystko ma swoje plusy i minusy :)

Gość Nie popadajmy w skrajności
My mamy dwoje dzieci - 4 lata różnicy wieku. Oboje mamy umowy stałe. Ja pracuje bardzo duzo i jedynie ratuje nas babcia. Nie chciałabym, żeby dziecko kilkumiesięczne było z kimś obcym. Pod względem finansowym - bez problemów.