Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzekoladowyKubek

Jak odnaleźć swoich dziadków?

Polecane posty

Gość CzekoladowyKubek

Hej! Na wstępie powiem że mój kochany Tato już niestety nie istnieje na tym świecie...gdy miałam 13 lat zmarł na raka krtanii, mam do niego straszny żal o to że nie zgodził się na operację bo tak to może by jeszcze żył, cóż...jego wybór, miałby teraz 67 lat.Jako dziecko mój ojciec został adoptowany przez Polskich rodziców, niestety ci rodzice już nie żyją.Jego prawdziwa matka została zgwałcona, na jakiejś niemieckiej wyspie (tylko tyle wiem) przez amerykańskiego oficera, jako młoda dziewczyna (17lat) oddała to dziecko do adopcji, była polką, na prawdę tylko tyle wiem. Czy jest jakaś nadzieje że ona jeszcze zyje? Marzeniem mojego Taty było odwiedzenie tej wyspy, nie zdążył. Co byście zrobili na moim miejscu? spróbować?

Gość CzekoladowyKubek
Mam jeszcze przyszywaną siostrę ze związku mojego taty i brata, może oni by więcej wiedzieli ale niestety nie mam z nimi już żadnego kontaktu...

Gość CzekoladowyKubek
Może ktoś z was wiedziałby co robić? Może miał ktoś podobną historię?

Gość berede
jak zostal adoptowany przez polskich rodzicow? nadziej, ze ona zyje jest duza, ale nie wiem czy bedzie chciala sobie o tym zajsciu przypomniec! a co ona na tej wyspie robila? i mozliwe jest, ze ona zyje w niemczech?

Gość CzekoladowyKubek
Ta babcia miałaby teraz 84 lata ... Może jest jeszcze jakaś nadzieja? Tylko ciekawe czy pamięta tą historię jeszcze, ciekawi mnie to kim wgl. Jest...ech nie wiem co robić..Przez Pck? Może się tam przejdę..to jest bezpłatne?

Gość CzekoladowyKubek
Nie mam pojęcia, on chyba został deportowany już do polski jak się urodził, jeśli matka się go wyrzekła..i tu został adoptowany. Tak, chyba jest to możliwe że żyje w niemczech...ale to tak 50/50

Gość berede
jesli babcia zostalaby w niemczech to tu tez mozesz szukac...

Gość berede
tu jest taka organizacja caritas cos na wzor naszego czerwonego krzyza...moze tam cos wiedza... zebys chociaz imie i nazwisko miala...albop cos co pomoze babcie zidentyfokowac..