Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamuskaaaa

NIE wypadnie włosów po ciązy

Polecane posty

Gość młoda mamuskaaaa

To chyba nieprawda,ze zawsze wypadaja. Ja jestem 4 msc po porodzie,a włosy mocne i geste jak przed i w czasie ciazy. W ogole tyle osob pisze,ze po ciazy gorzej sie wyglada...Mam figure jak przed ciaza, brak rozstepow, piersi jedrne i sterczace,bo nie kariłam,w ciazy niewiele urosły-prawie wcale. Nie przytyłam duzo,takze skora sie nie rozciagneła.Mozna?Mozna:)

:D :D :D :D dzięki za poprawę humoru z rana :D gratuluję wspaniałej figury, mocnych włosów i sterczących piersi :D piszę bez żadnej złośliwości - żeby nie było wątpliwości :D

Gość mamamama27
spoko - włosy wypadają koło 6 m-cy po porodzie - a co do figury to mam tak samo a miałam cc

Gość MamaAdina
co do sylwetki to i owszem waze nawet mniej niz przed ciaza ale wlosy to mi wypadaly garsciami, teraz troche przestaly tak wypadac no ale sa cienkie i oslabione

Mi w ogóle nie wypadały, a też na to czekałam- bo naczytałam się że zawsze wypadają, mniej czy bardziej. Tzn. oczywiście że wypadają jakieś tam cały czas, ale nie było żadnej różnicy po porodzie czy w ciąży, całe ciało się zmieniło ale włosy akurat mam świetne, gęste, zdrowe i fajny kolor. Pewnie jeszcze jakbym wyłysiała, albo miała siano na głowie w dodatku do obwisłych piersi, cellulitu, rozstępów i wiszącej skóry, miałabym niezłe załamanie... ;)

Gość marika...
mo wlosy zaczely wypadac dopiero jakioes 9 miesiecy po porodzie i trwalo to jakies pol roku...

Gość a mni wypadly wlosy calkowicie
z prawej polowy glowy i to jeszcze na porodowce. z lewej polowy wypadaly przez 6 miesiecy. teraz jestem lysa i czekam az odrsna. wcviazy przytylam 40 kg. nic nie stracilam bo karmie piersia. biust mamsflaczaly i wiszacy do kolan. brzuch tez. Mojecialo to jeden wielko rozstep i celulit. Mam tez zylaki: na nogach, w odbycie i na mozgu. a mimo to wygladam leppij niz przed ciaza! :) :):):)

Gość no i co z tego????
i myslisz,ze ktos w to uwierzy?ha ha ha no dowartościowuj sie jeszcze bo za mało he he he

Gość b.e.a.t.a
Wlosy zaczynaja wypadac 4-6 miesiecy po porodzie. Wszystkie te, ktore nie wypadly podczas ciazy, to sprawa hormonow. Jesli Tobie nie wypadaja, znaczy ze albo dopiero zaczna, albo Twoj organizm inaczej funkcjonuje.

Gość młoda mamauskaaaaaa
Teraz musicie sobie odpowiedziec te wszystkie,ktorym włosy wypadały czy karmilyscie piersią i jak długo?Prawda jest taka,ze to głownie karmienie,a nie tyle co karmienie,a podwyzszony poziom prolaktyny powoduje wypadanie włosów.A jak wiadomo prolaktyna w czasie lakatcje jest kilkaset razy wyzsza niz normalnie. Nawet jesli ktoras nie byla w ciazy,a horomony zaszwankują i prolaktyna się podniesie chocby nieznacznie( w czasie laktacji duzo bardziej) to włosy od razu wypadaja. Kazdy normalny lekarz Wam to powie.Nawet jesli któras nie karmi,a nie wezmie tabletek na zatrzymanie laktacji,a ma mleko w piersiach chocby niewiele lub tylko siarę tzn.ze prolaktyna jest podwyzszona i wypadnie włosów gotowe. Jesli ktos nie karmi,zatrzymał laktacje zanim zdazyla się rozruszac,a po ciazy wypadaja włosy tzn..ze organizm jest osłabiony,brakuje witamin.z mojego otoczenia kazda dziewczyna,która nie karmiła i brała od razy tabsy na zatrzymanie pokarmu nie miała problemu z wypadaniem włosów. A od porodu minęło juz kilkanacie msc lub kilka lat-zeby nie bylo.natomiast karmiace chocby przez 2-3 miesiace miały ten problem. Wclale się nie dowartosciowuje,wygladam jak wygladam czyli tak jakbym nie rodziła i nie wiem czemu takie zdziwienie i zlosliwe komentarze.To zaden wyczyn,wystarczy jesc racjonalnie w ciązy no i miec tez troche szczescia:) Tak w ogole to pełno widze mam z super figurami,ktorych niejednokrotnie mogłaby im pozazdroscic niejedna nastka.Sorry za literowki.

Gość mloda ma racje
mloda ma racje karmia glupie baby bo tak trzeba niby a potem biadola ze sa lyse

Gość mloda ma racje
ja tez nie karmiłam i nic mi nie wypadalo ja tez jestem wychowana na butli i moja mama ma piekne grube wlosy po ciazy nie wypadaly