Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prs20

problem z zapchem potu

Polecane posty

Gość prs20

Mam 20 lat i od 5 lat mam ten problem. Od razu zaznaczam,że nie chodzi o ilość wydzielanego potu lecz o jego zapach.Przez ten zapach po prostu żyć się odechciewa . Stosowałem różnego rodzaju preparaty np. etiaxil, antidral , talk, piłem herbatę z szałwii, próbowałem też różnych domowych sposobów i nic. Miałem robione wszystkie badania i wszystko jest w porządku. O dietę też dbam nie jem fast foodów (góra raz na 1-2 miesiące). U dermatologa też byłem, ale za pierwszym razem babka odprawiła mnie z kwitkiem bo powiedziała, że nie ma takiej choroby jak pocenie się. Jak poszedłem do innego to powiedziała mi praktycznie wszystko to samo co wyczytałem w internecie, dodała jedynie, że mydło antybakteryjne może pomóc. Stosowałem je z 2 lata, ale nadal nic. Zatem jeśli ktoś zna jeszcze jakiś dobry sposób na zapach potu to proszę o pomoc.

Gość fweauju
Niestety chyba nie powiem Ci nic nowego: - dieta (od niej bezpośrednio zależy zapach potu) - zakaz czosnku !!! - materiał z którego są ubrania - częste prysznice - zapachowe balsamy do ciała - niezły jest antyperspirant w kulce ziaji resztę pewnie wypróbować musisz sam. Pozdr,

Gość zgadzam się z resztą
sprawdzałeś nerki ? wątrobę ? poziom glukozy na czczo ? przy niektórych chorobach pot moze mieć specyficzny zapach nie masz grzybicy ? ile pijesz wody w ciągu dnia ? może pijesz za mało i stąd ten zapach ? w aptekach są tabletki Perspiblock, próbowałeś ich ? kiedyś piłam szałwię oraz stosowałam Etiaxil, oba sprawdzały się być może nie stosowałeś się do intstrukcji Etiaxilu, ja podczas stosowania miałam pachy suche na wiór, zero potu dobre są herbatki oczyszczające krew np z bratka trójbarwnego, z pokrzywy, korzenia mniszka lekarskiego

Gość marianna pe *
wyszoruj się

Ja bym poleciła to wszystko co wyżej plus dokładna higiena rąk, bo to one przenoszą najwięcej bakterii. Gdzieś czytałam niedawno, że każdy centymetr kwadratowy skóry człowieka skolonizowany jest przez tysiące, a nawet miliony drobnoustrojów. Na dłoniach całkowita liczba komórek bakterii może wahać się od 40 000 do 5 mln na cm2 skóry! Więc może to one powodują takie zapachy. Mydło antybakteryjne jak najbardziej, jak najczęściej i obowiązkowo po skorzystaniu z WC i przed jedzeniem co dla niektórych nie jest czymś normalnym niestety...

Gość megi be
Etiaxil to sprawdzony i dobry lek. Odżywianie również ma wielki wpływ na zapach potu. Pij dużo wody i sróbuj odtoksynić organizm .

Gość ssssssssrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
mysle jednak , ze zapachpotu scisle powiazany jest z dieta a w szczegolnosci z miesem... u kobiet dochodza problemy wahania hormonow , stad inny zapach w polowie czy na koncu cyklu. Jesli higiena, dezodorany i ciuchy z bawelny nie wystarcza trzeba zajac sie dieta

Gość prs20
dzięki za wszystkie odpowiedzi. Co do perpsiblock też kiedyś próbowałem ale bez zmian ;/. Jeśli chodzi o higienę to nie pisałem nic konkretnie, bo sądziłem, że to sprawa oczywista, kąpię się 2 razy dziennie, ale dosłownie po kilkunastu minutach jak np. wyjdę z domu albo wejdę do jakiegoś innego pomieszczenia od razu czuje ten smród ...Pije chyba wystarczająco (zielona herbata woda), ale może spróbuje pić więcej być może da jakiś efekt .