Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba se koze kupie :)

dajecie dzieciom mleko kozie ?

Polecane posty

witajcie moja córka ma skończone 10 msc mam możliwość kupienia małej kozy za 1zł :) ale oczywiście gdybym się zdecydowała to bym właścicielowi więcej zapłaciła :) jeśli kupię ją teraz to akurat za rok będzie już miała mleko... i nie wiem czy kupić czy nie ? ponoć mleko kozy jest bardzo zdrowe ?

ej no nikt nie daje swoim dzieciom tego mleka ?

Myślałam o tym samym, ale radziłam się pediatry i odradziła mi. Podobno to mleko jest bardzo ubogie w witaminy i powoduje alergie w takim samym stopniu jak mleko krowie.

ubogie ? pierwsze słyszę... zawsze słyszałam że ono jest bardzo dobre i jest dużo lepsze od krowiego. nawet teraz czytam o tym mleku i wyraznie pisze w artykułach że jest bardzo zdrowe i ma dużo witamin i zawiera mniej laktozy....

Ja jestem wychowana na mleku kozim. Mogę powiedzieć tyle, że mając w chwili obecnej 29 lat nigdy nie chorowałam. Żadnej grypy, anginy, nie mówiąc o czymś poważniejszym. O czasu do czasu pojawi się jakieś przesiębienie typu katar :D

cobyeta a swojej córce teraz to mleko podajesz ?

Gość dlaczego blizniaki
nie dawałam jeszcze mleka koziego i jakos specjalnie mi na tym nie zalezy wiec pewnie nie predko je podam dziecku:)

Gość ja swoim dzieciom też dawałam
kozie mleko, brałam litrami od mamy i dzieci w ogóle nigdy nie chorowały ;) Sama jako dziecko piłam dużo koziego mleka, do tej pory jak mam okazję to piję i bardzo lubię. Również problemów ze zdrowiem nie mam :)

Gość .sasankaa.
Hehe jakbym miała tylko możliwość dawania dziecku koziego mleka to jak najbardziej TAK!

chyba se koze kupie : ) Nie podaje swojej córce, bo nie mam dostępu do kozy :D ale gdybym miała pewnie bym dawała. Moja córka jutro skończy 10 m-cy i zaczyna odrzucać MM. Jak wypije 3x120 ml to jest sukces :o Koza by się przydała.

Gość Błagam Cię !
saleminka jak zwykle powiedziała co wiedziała :P

Ale ja wcale tego nie kwestionuje. Ja również od wielu osób słyszałam o zaletach tego mleka. Powtarzam tylko słowa lekarza.

Gość rtyyyyuuiiol
tez jako mala pilam kozie mleko w duzych ilosciach i tez nigdy nie przechodzilam przez powazniejsze choroby nie mam zadnych alergii itd...

Gość oj fajne mleko kozie
kurde autorko strasznie ci zazdroszczę że możesz kupić kozę ja niestety nie mam takiej możliwości bo mieszkam w mieście no i na balkoni ejej hodować nie będę :( ja uwielbiam bardzo mleko kozie jest bardzo zdrowe ja mojemu synowi dawałam jak miał nie wiele ponad rok i wcinał aż miło yło patrzeć ale niestety dobre się skończyło

Gość a co ja mam powiedziec
ja daje mleko kozie bo moja cora ma skaze a mlekozastepczych preparatow nie chce pic i nie ma takiej opcji mleko kozie nie uczula i jest zdrowe :)

Gość Marinella R
ja polecam mleko kozie od Holle. jest nieco drozsze, ale za taka jakosc warto zaplacic, poza tym mleko jest bardzo wydajne i na długo starcza. Kamilek pozbył sie alergii i ładnie sie rozwija, a wczesniej miał naprawde wiele kłopotow ze zdrowkiem...