Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WOLNA251

poradzcie gdzie jechać na wakacje za granicę!!

Polecane posty

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
Ja bylam na Lazarotte i Teneryfie;Lazarotte jest piekne cudna plaza i woda ale dosc nudne malo zwiedzania oprocz wulkanow nie ma wiele do roboty;) Natomiast plaze cudne! Pogoda ws[paniala caly rok latem bylo nawet do 55 stopni( bylam w czerwcu) i caly czas charakterystyczny wiaterek ktory momentami az parzy

Gość WOLNA251
och Teneryfa to moje marzenie...:) ale niestety dość drogie są te wczasy:( i nie wiem czy będe mogła sobie na nie pozwolić a moim największym marzeniem jest Sri Lanka

Gość WOLNA251
nie wiem czy Grecja to dobry pomysł słyszałam że w tym roku lepiej sie tam nie wybierać...

autorko.. a dlaczego niby lepiej sie do Grecji nie wybierać ?

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
Ja jade w tym roku do Grecji;) na Rodods dokladniej;) Przeciez nie ma tam zamieszek ani wojny tylko zla sytuacja ekonomiczna a co to ma wspolnego z wakacjami';)trzeba ich troche wspomoc:P

Gość Dziambex
hej, ja pracuje w biurze podróży także mogę pomóc. Wszystko zależy od tego jakim budżetem dysponujesz. Za chwilę kończę pracę , w razie czego pisz na biuro@asia-travel.pl :-)

no wlasnie ! Mieszkam w Grecji i żadnego niebezpieczeństwa tutaj nie ma ! A te zamieszki, które oglądacie w telewizji to sprzed parlamentu w Atenach. Ale i tam ludzie sobie normalnie zyją. Bez przesady ! Co Ci grozi na wyspach ? Zresztą telewizja polska to troche to wszystko wyolbrzymia ! Taka jest prawda. Mam tu dekoder polsatu i jak słysze to co wygadują o Grecji to gdybym tu nie mieszkała to pomyslałabym, że tu glód i bieda :P A wcale tak nie jest ;) ewelinaa swietny wybór !! A kiedy jedziesz?

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
w sobote :) Jestem bardzo podekscytowana jeszcze nigdy nie bylam na zadnej Greckiej wyspie raz tylko 3 dni w Atenach;)ale zbyt krotko zeby odpoczac bylam sluzbowo.

Gość WOLNA251
a więc spytam tak jak do Grecji to jakie miejsce najlepiej wybrać?

Gość WOLNA251
peper zaraz sobie sprawdzę co ciekawego w tym miejscu jest:)

Rodos, Corfu, Lefkada, Zakynthos.. Na tych wyspach mi sie najbardziej podoba ;) Sama mieszkam na Peloponesie i również polecam to miejsce ! Pieknie i duzo zieleni :)

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
Polec co dobrego zamowic w knajpkach co jest taka potrawa ktora koniecznie trzeba zjesc;) Co warto kupic w Grecji ijakies wskazowki co do Rodos. Czytalam sporo i mysle nad wynajeciem wuta na 3 dni zeby poziwezac;)

Gość WOLNA251
no to mam nad czym myśleć na szczęście jeszcze mam trochę czasu:) może jednak Grecja:)

na pewno musisz zjeść suflaka - gyros pita z frytkami, mięsem, tzatziki i pomidor .Pycha ! Dalej to oliwki, ser feta oraz przerozne owoce morza ! A na Rodos koniecznie zobacz doline motyli ! Miejsce gdzie unosi sie tysiące różnobarwnych motyli :) A najlepszym miejscem na plazowanie to Kalithea i Faliraki

Gość Łona
Turcja. Ja byłam już chyba ze 4 razy i nadal jestem zachwycona jak za pierwszym razem. Jedzenie pyszne, widoki zapierają dech, a ludzie przemili. Warto jednak wspomnieć, że kraj jest nieco przewrotny. Wg mnie lepiej zwiedzać miasta niż prowincje, bo tam przynajmniej jest co oglądać. No i ludzie są mniej konserwatywni. Na pierwszy rzut polecam Stambuł. Zapiera dech, bo już sam jego podział na część europejską i azjatycką jest intrygujący. Poza tym Pałac Topkap, Meczet Sultanahmet, Hipodrom, Hagia Sofia, stare miasto także trochę tego jest. Jedyny mankament to ichniejszy standard hotelowy. Masz niedoparte wrażenie, że wszystko zależy od napiwków papier w łazience, czysty obrus w restauracji. Dlatego lepiej postawić na sprawdzone kwatery. Ja dwa razy byłam już w stambulskim Novotelu więc co nieco już wiem. Blisko do lotniska, co ważne, bo nie jedziesz kilku godzin w miejsce docelowe. Dobra i malownicza lokalizacja, bo pokoje są z widokiem na morze. Od znajomych słyszałam, że z tym też różnie bywa. Więc moim zdaniem lepiej stawiać na sprawdzone rozwiązania.

Gość wiki32
Jeśli chcesz wypocząć to zdecydowanie Grecja bądź Turcja, a dokładniej to może na Kretę? :-) Dużo ciekawych ofert w dobrych cenach ma biuro podróży FreshTours, przejrzyj sobie ich ofertę http://freshtours.pl/

Gość Piieces
Jeśli o Grecję chodzi, to ja ostatnio widziałam baaaardzo fajną wycieczkę (jak to brzmi!) właściwie widziałam ofertę wycieczki do Grecji, na stronie biura Almatur - zajrzyj sobie:)

Gość marek397
Cześć, na 5 rocznicę ślubu za sponsorowałem wyjazd do Francji mojej kochanej żonie. Byliśmy w południowej części Francji. Wybraliśmy się na Lazurowe Wybrzeże. Jestem bardzo zadowolony, wyjazd udał sie w 100 %. Przy wyjeździe korzystałem z www.apartandhotel.pl zapłaciłem bardzo mało ale wszytsko było na wysokim poziomie. Pozdrawiam !!!

Gość MałyDżon22
A ja tam bym się za granice nie wybierał chyba bo tyle ładnych baaa pieknych polskich miasteczek jest do zobaczenia http://turystyka.wp.pl/gid,11238628,title,polska--najpiekniejsze-miasteczka,galeria_zdjecie.html

Gość gość
Za granicę to tylko do Grecji!!! Byłam tam i świetnie spędziłam czas (nie licząc problemów z gotówką, szybko wyprztykałam się z kasy wymienionej w Polsce i musiałam na szybko skorzystać z internetowego kantoru lowspread.pl) :P

Gość nareeew
Dość tanio mi wyszła wycieczka do Turcji kupiona od biura Wycieczki z nami ( www.wycieczkiznami.pl ). To wyszło jakieś 3600 za 13 dni w hotelu czterogwiazdkowym. To była typowa objazdówka, praktycznie każdego dnia byliśmy gdzie indziej, super przygoda dla aktywnych. Z takich większych atrakcji, to na pewno loty balonem były super przeżyciem. Było sporo zwiedzania z pilotem, ale też dużo czasu wolnego, także fajny balans utrzymany.

Gość gość
A nie lepiej nad nasze piękne polskie morze? Ja uwielbiam jeździć do Ustki hotel Grand Lubicz. Zawsze wracam z pozytywnym nastawieniem i naładowanymi bateriami. Strefa spa ma bardzo rozbudowaną ofertę a pokoje są duże i przestronne ;)

Gość gość
Szukającym wyzwań to ja polecam Afrykę. To jest dopiero kawał świata do zwiedzania. Ja tam spędziłem prawie dwa tyg, przejechaliśmy po południowych terenach kilka, jak nie kilkanaście tyś km a mogę powiedzieć, że tylko wycinek tego kontynentu zobaczyłem. Fajne wyprawy po płd Afryce organizuje Wild Wind Safaris - www.wildwindsafaris.com. Ja z nimi podróżowałem – polskojęzyczna obsługa, dobry nocleg (jest do wyboru wariant lux dla bardziej wymagających, ja się zadowoliłem standardem).

Gość gość
Ja lecę do Norwegii ;)

Gość Angela_b
Przy wycieczkach i wyjazdach ja zwracam uwagę na dobrego przewoźnika. Często korzystam z międzynarodowych linii autobusowych ECOLINES: https://www.facebook.com/ECOLINES/?fref=ts Dobrze mi się z nimi podróżuje- oferują wysoki standard, nowoczesne wyposażenie, atrakcje, dobre ceny i częste promocje, regularne konkursy. Polecam.

Gość riikirkir
W tamtym roku nocowałem w ośrodku Dionizos w miejscowości Panteleimonas, to jest na riwierze Olimpijskiej i było ekstra. Całą organizacją wakacji zajęła się ekipa pana Maćka, czyli biuro Neo Szavel Travel. Podoba mi się to, że dbają o szczegóły, zajmują się klientem na sto procent, są dyspozycyjni. Na duży plus jest też u nich wyżywienie – obiadokolacja w cenie, którą można się najeść po same uszy!