Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gazownia....

gazy po mleku modyfikowanym?

Polecane posty

Gość gazownia....

moj 4 miesieczny synek od 3 dni ma meczoce gazy- od tych 3 dni nie daje mu espumisanu/dawalam non stop przez 2miesiace/ i jak mu nie daje to jest tragedia. najgorzej w nocy bo gazy go mecza. daje mu na dzien 100ml herbatki z kopru. masuje brzuszek, rozbieram zeby sie napierdzial. daje mu od poltora miesiaca bebiko 1 pluc cyc. czy to moze byc spowodowane mlekiem?

Gość gxdrytfvuhj
może nietolerancja laktozy?

Gość gazownia....
tez mi sie tak wydaje, ae c moge zrobic?

Gość gxdrytfvuhj
zmiana mm na nutramigen powinna pomóc(jesli to rzeczywiście nietolerancja laktozy) Przejdź się do pediatry :)

Gość No to może...
A przede wszystkim nie podawaj tego kopru, on jeszcze bardziej zagazowuje. Kup lepiej rumianek do zaparzania i z tego rób herbatkę.

Gość wiesz co moja mala
moja mala tez tak miala, karmie tez piersia i bebilonem i wlasciwie nie mialo znaczenia czy pila moje mleko czy mm problem byl ten sam ale ona zalatwiala sie co 5,6 dni i to byly zastoje na jelitach...Mi pomoglo dodawanie do mleka w butelce miareczki kleiku kukurydzianego,mala zalatwia sie codziennie a gazy poszly w zapomnienie:)

Gość agula8
bez laktozy jest nutramigen, więc może taka zmiana będzie dobra dla dziecka. Z tego co wiem przy nietolerancji na gazy daje sie jeszcze delicol-ale dopytaj pediatry.ja jeszcze przy kilkach i skazie białkowej dawałam probiotyk Latopic.

Gość gbesd
Delicol to na kolki

Droga Mamo, dolegliwości Twojego Synka pojawiły się w momencie gdy odstawiłaś espumisan. Do tej pory środek ten łagodził opisane dolegliwości. Zwróć uwagę , czy w ostatnim czasie nie wprowadziłaś nowego produktu do swojej diety i czy Maluszek nadmiernie nie połyka powietrza podczas karmienia butelką. W przypadku, gdyby objawy nie przechodziły, zasięgnij porady lekarza. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.

Gość Pati2345
Uważaj z tym koprem bo on powoduje właśnie gazy. Jest dobry ale w nadmiarze może również przynieść więcej złego niż korzyści. Skonsultuj sprawę z lekarzem. U nas było podobnie i córka w końcu skończyła na Nutramigenie. Teraz z większą wiedzą na pewno najpierw zapytałabym lekarza o mleko kozie. Poczytaj sobie troszkę o nim. Mimo, że córka jest na mleku bezbiałkowym po 6 miesiącu wprowadziłam jej kaszki na bazie mleka koziego Caprima. Powolutku i super je przyjęła. Mleko kozie jest ok 8% mniej alergenne niż mleko krowie i składem bardziej zbliżone do mleka matki.

Gość Mlekokozie
mleko bezbiałkowe albo kozie, ja polecam kozie spróbować bo często gęsto jest tak że mimo alergii na białko mleka krowiego dzieci dobrze tolerują mleko kozie - mowa oczywiście o mm.

Gość gość
u nas sprawdziło się mleko nutramigen ale bebilon pepti tez polecają. jak chcesz np nie rezygnować z produktów białkowych to moze faktycznie te z mlekiem kozim. mm masz chyba z capricare i holle. albo bezbiałkowe a pozniej sobie wprowadź białko z kaszkami caprima na mleku kozim

Gość gość
My mieliśmy podobny problem i pomogła zmiana mleka, zmienilismy na kozie Capricare 1 i problem zniknął. NIetolerancję laktozy ma znikomy procent niemowlat, laktoza jest też w mleku kobiecym