Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mrówka zet

POGADAMY:) raz jeszcze;)

Polecane posty

jestem matka,zoną ,mam swój własny mały interes ale lubie gotować.DO tego szukam stale czegoś nowego .Pogadam o wszystkim przy wirtualnej kawie ,bądz lampce wina.

również jestem matką i żoną, ale gotować nie umiem, a muszę ;) w związku z tym chętnie nabywam nowej wiedzy w tym zakresie ;) Aktualnie pracy nie posiadam, myślałam o jakimś własnym smolbiznesie, ale wszystkie dobre pomysły już chyba wymyślono :(

Ja dopiero raczkuję.Od kilku miesiecy pracuje na własny rachunek w drogerii.Kokosów nie ma,ale dla siebie cos mam. Ja nigdy jakosspecjalnie nie gotowałam ,teraz mam w domu znawce smaków,faceta który docenia to co je wiec szukam stale inspiracji;)

jedno co mnie powstrzymuje, to że mnie zjedzą czynsze, zusy i takie tam instytucje, których nie obchodzi, czy utarg był czy nie :/ :/ :/ A ty Mrówko tą drogerię stacjonarnie, czy internetowo?

stacjonarnie.czysz ok 1500 zł,zus 200 zł bo mam znizkowy.Nie mam kokosów,ale w końcu u siebie.Nikt na mnie krzywo nie spogląda,nie krytykuje ze utargi za małe albona rece nie patrzy.Tez sie bałam,ale miejsce w którym poprzednio pracowałam po moim odejsciu juz nie jest takie samo a wiekszosc klientek poszła za mną wiec miałam łatwiej nie zaczynałam jako anonimowa osoba.A Ty o czym myślisz?JAki biznes?

myślałam o takim sklepie z pierdołkami w stylu "wszystko za piątaka" albo o lumpie. Tylko się w cholerę boję tego czynszu :( mieszkam w Wwie, konkurencja jest duża, a byle klitka zapisana w ewidencji jako lokal użytkowy ma czynsz, że się tylko pochlastać. Te moje "biznesy" nie są - obawiam się - aż tak dochodowe, żebym zarobiła kokosy. Zresztą, nawet się na to nie nastawiam, a urządzałoby mnie nawet, gdybym miała z tego na czysto z 500 zł. No ale trzęsę gaciami, trzęsę... Jak ktoś od zawsze dla kogoś pracuje, to trzęsie.. :/ A mamy trochę długów, więc gdyby pupa z tego wyszła i zostałyby nam z biznesu kolejne długi... rozumiesz. I takie błędne koło - małż nie zarabia zbyt wiele, ja wcale, dziecko rośnie, ceny rosną... Mam tu niedaleko siebie bazarek, jest na nim parę bud pustych.. ciekawe ile taka buda kosztuje na miesiąc?

O ten bazarek to fajna sprawa na początek.tylko ja nie wiem jak to z zakupami w Warszawce?U nas na śląsku sprzedają się bluzeczki po 15-25 zł ,buty w podobnej cenie .Tym towarem handlują głownie Rumuni chyba i powiem ci ze to świetnie idzie.Ja sama mojej dorastającej córce lubię tam kupować t shirty,wiem ze w przyszłym roku już nie pochodzi ,bo wyrośnie i nie zal mi wydać tych kilka złotych. Mój maz pracuje na działalności,nie jest źle,ale chciałabym żeby trochę odsapnął.Czekam na rozruch mojego biznesu. JA nie umiem robić zakupów w lumpach,za szybko się zniechęcam a wiem ,ze można całkiem niezłe perełki wyłowić.

Gość Rambubu striles back
Ostatnio bylam z dzieckiem na tym bazarku, kupilam czapke za 18 z. Potem poszlam do pobliskiego leclerka - promocja na takiez same 14,99 :) zakladajac, ze babka z hurtowni jakiejs bierze za, powiedzmy 10-12... Albo: szaliczki-apaszki widzialam w kerfie na promocji po 3 czy 4, miesiac pozniej na bazarku po 10 :) ladna przebitka, nie? Co do lumpa - myslalam tez o internetowym. Wtedy odchodzi czynsz. Ogolnie to jego sie boje najbardziej, dlatego obmyslalam plan sklepu allegrowego. Tylko kurde ze wszystkim jest tak, ze najpierw trzeba wlozyc zeby wyjac. A wlozyc nie mam co, pozyczyc sie boje. Gdyby nie ten zapchlony kredyt, zycie byloby o wiele prostsze :/

Jest jeszcze opcja 'mamo daaaaj' ale tego sie wstydze. I tak nam pomagaja odkad urodzilo nam sie dziecko.

Kurde, powoli utwierdzam sie w przekonaniu, ze juz czas na przerwanie tego impasu. Tak czytam te swoje jeki i jestem coraz bardziej zdecydowana :) dobrze sobie czasem ulac, czlek spusci zolc z watroby i od razu lepiej widzi :) Dzieki, Mrowko :)

Gość Spoko nie trzęście tymi gaciam
i - ja przyjadę u was kupować :) Z życzliwości :)

Kurde, dzieki :D a rodzine zabierzesz ze soba? Bo z jednego klienta to sie nie utrzymam ;)

Gość Spoko nie trzęście tymi gaciam
Jasne :) A dużą mam - jak wiesz :D

Ja tez myslałąm wpierw o internetowym.Zaczynałam od sprzedazy ciuchów z szafy lub od kolezanek i kurcze jakos mi nie szło:(Tyle ,ze ja łatwo się zniechęcami po miesiacu odpusciłam heh.Poza tym uwielbiam kontakt z klientem.Mieszkam w niewielkim mieście,tu sie uordziłąm wiec sporo ludzi znam zarówno z widzenia jak i osobiście.To wiele ułatwia.Poza tym jestem gaduła,nie raz widze ze niektóre panie przychodzą tylko pogadać.To miłe. Ja na rozwój firmy dostałam pieniądze z UP było tego ok 15 tyś.Warunkiem jest bycie bezrobotnym minimum 3 miesiące.Zadzwoń i zapytaj.

Gość moge się
przyłaczyć?

Gość Rambubu bez loga
Dawaj :)

Gość mogę się
jest tu ktoś? Sama w domu jestem buu