Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezwykła Książka..a

Romantyczne książki. Znacie jakies?

Polecane posty

Gość Niezwykła Książka..a

Chodzi mi o książkę w ktorej pojawia sie romantycznosc ale nie chodzi mi tu o tą nowoczesną czyli bukiety róż, drogie prezenty, tylko o np. gentelmanów, czas spędzany na łonie natury itp... Zna ktoś? Nie musi to byc koniecznie o miłości, moze byc tez np o przyjaźni... :)

Gość ...mastes...
''RUCHANIE ZAKONNIC 4''

Gość szczerze powiem bo
ja ci polece cos w innej tematyce, ale ksiazka o milosci podczas wojny trudny temat, niezwykle intrygująca, niezwykle ciekawa i nieprzepidywalna.. Dziewczyna Komendanda. Czyta sie jednym tchem. polecam!

Gość Niezwykła książka.a
Przeczytalam niedawno wichrowe wzgórza ale tylko do połowy bo mi sie nie podobała.... Myslalam ze mi podpasuje sądząc po tytule, ale za duzo w niej kłótni, fochow a za mało miłości i przyjaźni. Zupełnie mnie nie porwała....

Hm...Może "Sekretny język kwiatów"? Podoba mi się ujęta tam "trudna" miłość. W dodatku książka nie jest typowo romantycznym memłaniem ;P. Jeśli jednak chodzi o coś barrrdzo romantycznego, to chyba harlequiny obfitują w gentelmenów ;). Jeśli chodzi o bohaterów męskich , to ja lubię Davida Huntera z 'Chemii śmierci' ;). Ale raczej nie takiej lektury oczekujesz...

Gość Niezwykła książka.a
Poszukam jakis info o tych książkach, dziękuję :) ale nie o Harlequinach bo one są zbyt przyziemne, a ja wolałabym cos z duszą. Mi na przyklad bardzo podobał sie film "stowarzyszenie umarłych poetów"....

Jeszcze może Ci się spodobać 'Magiczny ogród' Sarah Addison Allen. Ciekawe postacie,(jak na książki z gatunku romantic) nieoklepana fabuła...

Gość Niezwykła książka.a
Wlasnie o takie utwory jak sekretny język kwiatów mi chodzi- wnioskuje po opisie ksiazki :) ten magiczny ogród tez wydaje sie ciekawy, dziękuję :) mam nadzieje ze ktoś jeszcze sie wypowie i cos poleci :)

Gość Niezwykła książka.a
Przeminęło z wiatrem również mi nie odpowiada... Motyw zemsty, robienia na złość to nie dla mnie. Wolę "ciepłe" ksiazki o pozytywnych uczuciach zamiast o zemście :)

Wieża życia, ale to pisałam już Ci w innym wątku :) myślę, że Ci się spodoba :) ja jestem wciąż pod jej wrażeniem :)

Gość kokjijijjiji
romantyczno historyczna- jezdziec miedziany