Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paucia22

Czy mogę być w ciąży?Czy to grypa żołądkowa?

Polecane posty

Gość Paucia22

Witam.W tą sobotę współżyłam ze swoim facetem w gumce.Sęk w tym,że wszedł 3 razy we mnie bez gumki na samym początku,ale zaraz założył gumkę.W nocy z niedzieli na poniedziałek przez całą noc miałam jakieś dziwne mdłości,żołądek mnie nie bolał.Rano także były mdłości.Z poniedziałku na wtorek było znowu ok,ale już ze wtorku na środę znowu mdłości aż do rana :/.Czułam jakbym miała bardzo delikatnie podwyższoną temperaturę.I miałam delikatne rozwolnienie,nadal bez żadnego bółu brzucha.Mój facet mówi,żebym zrobiła sobie test ciążowy ale przecież to chyba niemożliwe,żebym tak szybko była w ciąży (w niedzielę dostałam okresu) i od razu mdłości ;)

Gość konwalia biała
no to czemu nie zrobisz test lub test z krwi...?

Gość bxc
spokojnie :) pewnie coś zeżarłaś :P:P raczej nie jesteś w ciąży :) po pierwsze tylko 3 razy bez gumki, po drugie nie mialabys objawow juz na drugi dzien :)

Gość Paucia22
Mi się zdaje,że to nie możliwe.Przecież tam w środku nie skończył i to jeszcze przed okresem...Ja w to nie wierzę,ale facet mówi,że kto tam wie;).

Gość strułaś się i tyle
gdyby to miały być dolegliwości ciążowe, to byłyby w 2 miesiącu :) Na pewno nie po kilku dnaich :)

Gość Paucia22
No właśnie,więc On niech nie świruje pawiana :D:D

Gość Paucia22
poza tym w tych testach są trudne pytania. ostatnio odpowiedziałam tylko na dwa :O

Gość strułaś się i tyle
a na dokładkę zaraz miałaś okres więc ciąża WYKLUCZONA. To tylko niektóre kafeterianki mają okres przez 9 miesiecy ciąży :)

Gość Paucia22
No to pewnie strucie tylko dziwne,że jednej nocy miałam mdłości,drugiej już nic a trzeciej znowu mdłości :/

Gość Paucia22
przed snem wyobrażam sobie, że obok mnie leży rosły murzyn, a gdy nikt nie patrzy, trzymam rękę w gaciach i miętolę pieroga

Wiesz... prawdopodobieństwo na ciążę jest w tej chwili takie, jak na to że do mojej kawy wpadnie mikroskopijna kometa. Czyli jakieś niby jest... Uprawialiście seks z użyciem prezerwatywy. W Sobotę. A Ty już w Niedzielę miałaś mdłości. Lekarzem nie jestem ale na moje oko zwyczajnie zażyłaś zbyt dużo kąpieli słonecznej przed samym okresem - wtedy mogą wystąpić podobne objawy.

Gość Paucia22
Nie opalałam się :P.A po drugie tylko 3 pierwsze jego ruchy były bez gumki ale przecież nie skończył w środku tylko założył prezerwatywę ;)

Ja nie mówię o opalaniu. Przed samym okresem lepiej uważać z nadmiarem słońca, stresu i wysiłku fizycznego - szczególnie jeśli jadasz i sypiasz nieregularnie. Po pierwsze i najważniejsze - to za szybko by pojawiły się jakiekolwiek objawy ciąży. Po drugie - gdyby ciąża skutkowała już objawami, najpewniej dostałabyś okresu zanikowego (plamienie) Miej na względzie że po takim czasie nawet najlepsze testy ciążowe nie wykrywają ciąży. Do zapłodnienia wcale nie musi dojść w tej samej dobie, w której odbyłaś stosunek. Niektóre testy ciążowe są w stanie wykryć ciążę po 1 tygodniu od podejrzewanego czasu w którym nastąpiło zapłodnienie, inne po 2 tygodniach. Jeszcze inne po 5 dniach. Kupując test sprawdzaj na opakowaniu - tam będzie napisane po jakim czasie test określonej firmy wykrywa ciążę. Wynik testu dobrze jest w niedługim czasie powtórzyć. Ale jak mówiłam - prawdopodobieństwo ciąży jest tutaj naprawdę nikłe. Wbrew pozorom w ciążę też nie zachodzi się ot - tak. A inna rzecz że jeśli nie występuje u Ciebie tzw podwójne jajeczkowanie - to przed okresem miałaś dni niepłodne. Więc nie stresuj się, zwróć uwagę czy nie jadłaś np niemytych owoców, albo nie śliwek piwem. Ale - jak powiedziałam, najpewniej jest to wynik nadmiaru słońca przed okresem, bo u niejednej z nas tak się to właśnie objawia.