Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba nie tylko ja mam problem

co dajecie na II ŚNIADANIE i KOLACJĘ 10 msc dziecku ? POMÓŻCIE

Polecane posty

witajcie moja córka skończyła 2 dni temu 10 msc i zastanawiam się co dawać jej n 2 śniadanie i na kolację ? córka je tak kaszka zbożowa 2 śniadanie obiad owoc i tu chyba jolacja prawda ? bo tak to je mleko i na noc również mleko proszę o odpowiedzi

Gość ja daję różne rzeczy:
twarożek z owocami albo z warzywami, kanapkę z pieczonym albo gotowanym mięsem, pokrojonym w plastry, kanapkę z serem żółtym, kanapkę z warzywami, kaszę z owocami albo warzywami, jajecznicę na parze z pomidorem i koperkiem, jajko na twardo i chleb z masłem...

twarożek z warzywami a jakie warzywa dodajesz ? i jak podajesz pomidora to z ziarnami ? bo słyszałam że z ziarnami nie wolno ;/

Ja na I śniadanie daję małemu butlę mleka, a na II ok 10 dostaje kanapkę z szynką/twarożkiem/pomidorem/rzodkiewką/jajecznicę/twarożkiem/maślany rogal+kubek kakao/jajko na miękko/mleko z płatkami/serek żółty/topiony+sok/woda.II śniadania staram się robić różnorodne aby nie był szybko głodny do czasu obiadu.Na kolację zjada miskę mleka z kaszką aby był syty do rana.Co do śniadań to zależy chyba od ilości zębów jakie posiada dziecko-im więcej ich ma tym lepiej coś przeżuje.Ja mojemu małemu daję pomidory bez skóry od chyba 9 miesiąca i nic mu nie jest do tej pory.Tak samo z truskawkami.

Gość ja daję różne rzeczy:
Pomidora daję z pestkami, ale bez skórki. Do twarożku różnie: pomidory, ogórek zielony, trochę cebuli, szczypiorek, koperek, gotowaną marchewkę, brokuły... Nie wszystko naraz, oczywiście :)

dzięki dziewczyny :) ale może ktoś jeszcze się wypowie ?

Gość cccccdd
chyba już zakładałaś taki temat wczoraj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no i chyba nawet jest ten sam temat :P:P ;/

Gość kafatataranka
kurde też mam problem co dawaćsynowi na śniadanie dzisiaj jadł sam chleb z masłem ;/ wczoraj jajecznicę a jutro zrobię mu omlet tylko jak wy tego omleta robicie ? proszę o składniki i czy na mleku krowim czy mm ? a może lepiej kozim ? i szkoda że tak mało osób odpisuje aha i jaki dzem z jakiej firmy polecacie dla takiego 11 msc niemowlaka ?

Gość kupie i koniec kropka
też mnie ciekawi co można dawać na śniadanie takiemu maluchowi :)

up

Gość JAK WY DAJECIE KANAPKI
tym 10m dzieciom jak one jeszcze nie maja zebow. Moj ma dopeiro 2 i robowalam mu dac kanapke oczywiscie pokrojona nozem na male kawaleczki to sie prawie zadlawil :(

Gość już wkrótce roczek
II śniadanie: -kanapki z dżemem Lowicz - kanapki z szynką -jajecznica na parze -owoce z ryżem -warzywa na parze -kisiel z biszkoptami i owocami -owsianka z owocami Kolacja: - owsianka na mm -budyń NA MLEKU KROWIM -płatki na mm -kasza manna na mm lub krowim -kisiel mleczny -jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi -lane kluski na MLEKU krowim - ryż z owocami na mm - kanapka z twarożkiem i kubek mm. dziecko ma 11 miesięcy i 5 zębów :)

moja ma 4 ząbki i bardzo dobrze sobie radzi tylko ja nie kroję nożem tylko daję jej normalnie ugryźć albo rwę na kawałeczki

już wkrótce roczek a powiedz mi jak dokładnie karmisz swoją pociechę ? tzn o której 1 śniadanie o której II śniadanie obiad i kolacja ?

i jakie kupujesz mleko ? bo ja mojemu dziecku jeszcze ni epodawałam krowiego mleka ;/

Gość już wkrótce roczek
I śniadanie 6- mm II śniadanie 10 obiad 14 podwieczorek 16 kolacja 20 mleka nie kupuję-teściowie mi przywożą od znajomych którzy mają krowę. Takiego ze sklepu chyba bym się bała podać,bo to taka biała woda. A tu dostaję od młodej krowy i wiem,że nie ma nic paskudnego. My im za to raz na miesiąc robimy duże zakupy i wozimy,bo to starsi ludzie już-ale za zakupy nam oddają-tyle z tego mają że zakupy w ilościach hurtowych przyjadą do domu ;)

o własnie ja też mam możliwość mieć mleko od teściów :) właściwie to mamy :) ale wgl nie pomyślałam że mogę dać mojej córce a powiedz mi czy gotujesz to mleko razem z wodą ? bo samo to raczej za tłuste ? i powiedz mi jak robisz kisiel mleczny ? bo pierwsze słyszę :)

a na podwieczorek to dajesz zapewne jakiś owoc ? czy może coś innego ?

Gość już wkrótce roczek
Na podwieczorek daję owoce, najczęściej surowe-melony, arbuzy, mango, banany, winogrona, figi, ananas, brzoskwinie,jabłka itp. Kroję w małą kostkę,plasterki i daję na misce. Na początku mleko dawałam pół na pół z wodą,teraz już samo. Kupa bez problemów jest :) Kisiel mleczny-gotuję kompot, dodaję mąkę ziemniaczaną rozrobioną z zimną wodą, gotuje. Jak ma temperaturę ok 50 stopni to dodaję kilka miarek mm.

dzięki wielkie :) bardzo mi pomogłaś :) a powiedz jeszcze po kolacji po 20 już nie dajesz mleka ?

Gość Bsosbd
A czy mozna zrobić kluski lane na mm??

Gość już wkrótce roczek
Nie kolacja jest ostatnim posiłkiem. Można zrobić lane kluski na wodzie a potem odcedzić z tej wody i zrobić mm i tam wrzucić.

Gość Bsosbd
A jak np zrobię kluski na wodzie i normalnie dodam do mm to nie rozbili go brzuch? Moze najpierw zrobić to na śniadanie ?bo jak coś to pózniej noc nie przespana

Gość jak to nie mają zębów?
Moja 10-mc córka ma 6 zębów i bez problemu je kanapki, nawet na małe kawałki nie muszę kroić, bo sobie sama odgryza.