Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia525

mikro-pory w prezerwatywach

Polecane posty

Gość Kasia525

Drogie koleżanki, mam pytanie..jak to jest z tymi mikro porami w gumkach ? czy to prawda, ze plemnik mimo wszystko może przez nie przejśc ? czy komus sie zdarzyło,ze mimo iż prezerwatywa nie pękła - była ciąża ? będę wdzięczna za odp.

Gość Kasia525
proszę o odpowiedzi, gdyż coś jest nie tak...kobitki poradźcie ! zawsze uważaliśmy że prezerwatywa to jest 100% (jeśłi nie pęknie), ale miałam dziwne plamienie 1 dniowe 8 dni po stosunku(wczoraj) to raz...., wiem, że jest coś takiego jak plamienie okołoowulacyjne, ale ja go nigdy nie miałam (a mam 32 lata) to dwa..., nie mam żadnej infekcji ani polipów czy innych rzeczy (wiem, bo byłam akurat na cytologii tydzień temu i lekarz mnie badał) ponawiam pytanie : czy komuś zdarzyła sie ciąża mimo że prezerwatywa nie pękła ?

Gość lejdisss
prezerwatywa 100% ? nie ma 100% metod oprócz szklanki wody zamiast. ja brałam tabletki i zaszłam w ciążę, mimo iż żadnej nie pominęłam - i co mi powiedział lekarz? " taka pani uroda,każdy organizm jest inny"

Gość Kasia525
miałam usuwany polip w ubiegłym roku (malutki) i sprawdzał poprzez USG czy sie nie odnowił.(bo lubia sie ponoć odnawiać)..taka kontrola...Sam polip też wyszedł wtedy właśnie przez usg... I nic nie ma teraz. Jest czysto ..

Gość Kasia525
jak brałam tabletki to byłam PEWNA na bank że nic sie nie stanie (i nie stało), brałam regularnie, o żadnej nie zapominałam i tyle. wystarczy. ale musiałam przestać, po kilkunastu miesiącach ze względu na wysokie ciśnienie tętnicze :( więc zostały prezerwatywy....

nie ma opcji przeciśnięcia się plemnika, ale lejdiss ma rację - nie ma 100% pewnej metody. mogą być przecież mikrouszkodzenia (zahaczysz paznokciem, pierścionkiem)- nie zauważysz nawet, a wpadka gotowa. najlepiej połączyć prezerwatywy z globulkami.