Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość !bardzo ważne.

wyzywanie i znieważanie poprzez sms. POWAŻNE

Polecane posty

Gość !bardzo ważne.

jeśli ktoś wyzywa mnie i znieważa poprzez smsy, nie wiem kto to, to czy mogę to zgłosić na policję? jak zareagować?

Gość ahahahahaedfff
ty pewnie jestes Kasia Tusk, buahaha!!!!!

Gość !bardzo ważne.
znajdzie się ktoś kto się orientuje w tych sprawach?

Gość 14:33 z Elbląga
pewnie, że możesz zgłosić na policje, osoba będzie miała z tego wykroczenie

zmień nr tel.Policja Ci nie pomorze.Miałam podobny problem ale do mnie wydzwaniano z ukrytego nr nawet w nocy.Zmień nr.

Gość ojojku
policja chyba nie zajmuje sie sciganim tych co wyzywają. Za zniesławienie mozesz złozyc pozew cywilny ale to musisz wiedziec kto. Jeśli w smsach są groźby to wtedy mozna iść na policje, ale szczerze watpie czy pomogą.

Gość kropekNAD iiiiiiiiiii
Myślę, że powinnaś zgłosić sprawę do pierwszego warzywniaka w okolicy bo osoba która Cię nęka to niezły burak.

Gość 14:33 z Elbląga
ścigają ścigają 🖐️

Gość ahahahahahah
nie pomorze:classic_cool: o ludzie:D A ja sądzę, że powinnaś pójść, policja może pomóc. Takie uciekanie, zmienianie numerów do niczego nie prowadzi. Osoba, która Cię dręczy będzie tylko miała satysfakcję z tego.

Gość !bardzo ważne.
doemia - a jak mam reagować na te esemsy? nic nie odpisywać? pisałam, próbowałam się dowiedzieć kto to.. ale wiem tylko tyle że ta osoba wiele o mnie wie. może najlepiej nic nie pisać? nie wiem już sama.

Gość jak cie wyzywa
ale nie grozi ci niebezpieczenstwem dla zycia czy zdrowia to nie masz szans znamy takich wiele przypadkow moim zdaniem popisze az sie znudzi i przestanie

Gość kropekNAD iiiiiiiiiii
Najlepiej niech zgłosi na policję, w końcu wszyscy zapłacimy za to, że głupia panienka rozdaje swój numer na prawo i lewo i się dziwi, że ktoś sobie z niej żarty robi. Ja też Cię znieważyłem tępa strzało podasz mnie na policję?

Gość ahahahahahah
wcale nie musiała rozdawać, mamy XXI wiek, czlowieku:o zdobycie czyjegoś numeru to nie problem🖐️

Gość weszła
ustawa o stalkingu

Kochani parafianie.Policja ma nasze problemy głęboko w tyłeczku.Wiem bo jak miałam problem o którym tu już wspomniałam o facet powiedział cytuję "Może pani zasłużyła"? nosz qrwa co za debilizm.Dlatego piszę po raz kolejny POLICJA nie pomorze. @!bardzo ważne jeśli nie chcesz zmieniać nr to usuwaj smsy przed odczytaniem to zaoszczędzi Ci nerwów.Może ta osoba się znudzi tą zabawą i przestanie.Radziłabym jednak mimo wszystko zmienić nr.To załatwia sprawę.Ja mam spokój do dziś.

Gość ahahahahahah
doemia, taka mądra jesteś, a może byś ze słownika skorzystała, bo oczy bolą? Powinna pójść na policję i kropka. Jest ustawa, jest paragraf, mają obowiązek się tym zająć. I wszystko.

Gość ojojku
weszła - no wlasnie pod tym linkiem jest interpretacja ze stalking jest wtedy jesli wzbudza sie poczucie zagrozenia lub istotnie narusza prywatnosc. Jak ktos cie zwyzywa to nie jest ani jedno ani drugie. I jesli policja ma możliwosc własnej interpretacji to zinterpretuje to tak, zeby nic nie robić. Nie dziwie sie zresztą - sprawcy i tak nie znajdą bo zdobycie nazwiska osoby na podstawie numeru jest dużo łatwiejsze nioficjalnymi dorgami niz poprzez procedury policyjne.. a papierów do tego cała masa.

do tej /tego śmiejącego.Tylko piszę o swoim doświadczeniu bo chcę pomóc.Może ona ma lepszych policjantów to niech idzie.Ja tylko poradziłam jak uważam.A drobne błędy zdażają się każdemu przy pisaniu.

Gość ahahahahahah
Jak dla mnie to nie takie drobne: zdaża, pomorze...:o No, ale nie wnikam:D

Gość !bardzo ważne.
jeśli sytuacja się powtórzy - zgłaszam na policję. w kóncu od czegoś oni są! dzięki wszystkim za pomoc i informacje.