Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jbdjbjbb

wynajem mieszkania - lepiej teraz, czy po sesjach na uczelniach?

Polecane posty

Gość jbdjbjbb

czy to prawda, że wtedy jest jakiś "wysyp" ciekawych ofert?

Gość jbdjbjbb
ktoś pomoże?:( czy opłaca się teraz szukać małego mieszkania na wynajem?

Gość jbdjbjbb
dzięki, ale czy różnica jest jakaś istotna? tj. niższe ceny, więcej ofert? Interesują mnie wyłącznie kawalerki.

w cenach nie ma roznicy ale w standardzie na pewno!! w zeszlym roku szukalam pokoju w poznaniu w maju byly same lipy, nic ciekawego, standard gorszy niz zle :o w lipcu znalazlam pokoj ktory docelowo powinien byc dla 2 osob a ja go wynajelam za 500zl. a jedynki mniej wiecej tak w poznaniu chodzily wiec nie chodzi o cene a o standard. mozesz znalezc cos ladniejszego, lepszego, poza tym ofert bedzie wiecej.

Gość jbdjbjbb
standard może być jakikolwiek, byle były podstawowe meble i ogrzewanie centralne, bo pieców nienawidzę ;) aha i czy na 6 miesięcy da się podpisać umowę? czy tylko dłuższe terminy?

NA 6 miesięcy pewnie się da, zależy od wymogów osoby od której wynajmujesz. Jeśli masz umowę bezterminową to ustalasz czas wypowiedzenia i np. po upływie 5 miesięcy wypowiadasz umowę i po 6 się wyprowadzasz.

Gość jbdjbjbb
up ;)

Gość jbdjbjbb
oczywiście, że lepiej ładnie:D mam już co prawda jedną ofertę upatrzoną, ale myślę czy nie lepiej zaczekać :)

Gość jbdjbjbb
chciałbym nawet od jutra, mogę i za miesiąc, a z właścicielem się jeszcze nie kontaktowałem

aha skoro mozesz poczekac to lepiej poczekac oferty beda lepsze jakos w polowie czerwca, poczatek lipca a moze nawet i za tydzien bo jak juz wlasciciel wie ze lokatorzy sie zmywaja to wtedy juz sa ogloszenia, ze np do wynajecia od kiedys tam.

Gość euqiueiwqeq
a w jaki mieście??? W miastach gdzie jest Euro to teraz nie ma sszns na tani pokój czy mieszkanie...

Gość jbdjbjbb
nie, na szczęście nie jest to miasto organizatorskie, gdyby było to bym na pewno czekał do połowy lipca ;) cóż, w takim razie skontaktuję się najpierw z tym oferentem, a jeżeli nie będzie mi oferta do końca odpowiadała to zaczekam :)