Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selene1985-11

WSP czy AHE Łódź, co wybrać?

Polecane posty

Gość selene1985-11

Witam! Proszę o jakieś informacje głównie studentów Akademi Humanistyczno - Ekonomicznej lub Wyzszej Szkoły Pedagogicznej w Łodzi o tym gdzie lepiej studiować:))) Skończyłam już jeden kierunek na państwowej uczelni, teraz kiedy siedze z dzieciatkiem na wychowawczym chciałabym zrobic cos wiecej:) Myślę o studiowaniu pedagogiki, dlatego proszę o jakies opinie na temat tych uczelni. Z góry dziekuje :)

Gość mhm, wybierz AHE to
nie dojdziesz do magisterki, bo po drodze zamkną uczelnię :D Jestem absolwentką, większych przekrętów, burdelu i yebania na kasę w życiu nie widziałam. Uciekaj jak najdalej od AHE.

Gość selene1985-11
O kurcze az tak:-P dobrzze wiedziec! Dzieki! ktos cos jeszcze moze podzieli sie jakimis opiniami na ten temat? w takim razie co z WSP?

Gość na blacie
na AHE wykładowcy wymuszaja sex i prezenty

Gość selene1985-11
Heheh spoko! Tylko sie zastanawiam, kasa to kasa, ale co z wiedza-cos przekazuja? Jak z praca po?

Gość na blacie
jak dasz sie podłaczyc do twojej wtyczki to ci przekażą ,cała wiedze jaka w nich siedzi

Gość maluna_00
ciekawe teorie heheh, powiem szczerze że nieźle mnie to rozbawiło. Skończyłam tą szkołę rok temu i jakoś nie mam żadnych zastrzeżeń.

Gość ja się nie mogę pogodzić
AHE zależy który dokładnie kierunek. szkoły raczej zamykać nie będą ;)

Gość marleteteka.
a nie lepiej isc zaocznie na Uniwersytet?

Gość gimmeeme
Zaoczne studia mają wiele plusów, jak się ma dobrą pracę, już najlepiej związaną ze studiami. Wtedy super i jak najbardziej polecam. W normalnym, trybie owszem, ale kierunki z pewną pracą. AHE zdecydowanie, nawet coś w stronę logistyki, wtedy to tak, albo studia online, to też całkiem fajna opcja. :)

Gość reksik
wybierz AHE Łódź i weź sobie tablet za złotówę :D

Gość trelemorelebambam
Z AHE byl jakis czas temu taki problem, ze otworzyli kierunek, na ktory nie mieli pozwolenia i robili rekrutacje. a osoby byly pewne, ze ten kierunek bedzie i wplacali kase. w koncu sprawa wyladowala w telewizji/gazecie z tego, co kojarze. na twoim miejscu pomyslalabym o kierunku na studiach zaocznych ale na PANSTWOWEJ. prywatne szkoly sa kiepskie...moze bardziej chodzi o ich renome;)

Gość dede -1
Ale to jakaś bzdurna afera sprzed kilku lat! Nie przesadzajmy! Niby czemu nie-państwówki są gorsze?? Jakie są na to dowody? Niby czemu publiczne szkoły stoją wyżej?? Ranking? Nie rozśmieszajcie mnie!

Gość gretkad
AHE! Taniec! Polecam, dla mnie połączenie pasji i ciekawych doświadczeń. :) Obstawiam jeszcze podyplomówkę, tylko raczej online :) Takie są tam kierunki: http://www.puw.pl/studia-online

Gość patrcjuszu
PUW to jest to studiowanie zdalnie w sensie online czy jak? Nie wiem czy w moim wypadku takie coś w ogóle by zatrybiło... Chyba trzeba mieć mocną motywację :P

Gość wigita
Też chciałbym online, w sensie PUW, czy ktoś tu studiuje filologię germańska? Mam za sobą licencjat. Tylko chce teraz łączyć pracę ze studiami. Dlatego chcę zacząć tym razem online, inaczej nie dam rady pogodzić pracy ze studiami: http://puw.pl/studia-online/filologia-germanska No i jaka specjalizacja lepsza? Translatorska czy nauczycielska? Chyba ta pierwsza.

Gość mirabelela
Ja bym wybrała translatorską, a swoją drogą nie widziałam, że można takie kierunki robić przez internet.

Gość zimmmnna
A gdzie mogę znaleźć pełną ofertę kierunków? będę wdzięczna za info.

Gość ssnecz
Germanistyka jest ponoć mega ciężka, na pewno opłacalna :) Pewnie na prywatnych jest wyższy poziom :)

Gość zyggga
Ogólnie filologie są trudnymi kierunkami no ale jednak jak się zna języki obce to na rynku pracy jest się dużo atrakcyjniejszym dla pracodawcy.

Gość gasalerka
no to prawda, języki obce są teraz w cenie na rynku pracy. dlatego warto rekrutować się na filologie :)

Gość miszkowska
na AHE jest bardzo wysoki poziom germanistyki - wiem, bo moi współlokatorzy właśnie tam studiują :)

Gość ptyśkala
oo germanistyka brzmi fajnie! A gdzie to w tej Łodzi?

Gość kciuk wytrzymasz te 8h
na AHE bardzo wysoki poziom i w większości zajebistką kadrę ma wydział artystyczny

Gość lennowka
A czy można się jeszcze zapisać ale na te studia przez neta? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość etiiina
W tym zestawieniu to na bank AHE!!! A co jeszcze prowadzą rekrutację???

Gość wesnawesna
Jak ci zależy na fachowym przygotowaniu do pracy w zawodzie i na praktyce jeszcze w trakcie studiów to jak najbardziej Akademię, w sensie AHE :)) Jak tylko na dyplomie to wiesz jak jest. :)

Gość allabamma
sprawdz sobie na http://ahe.lodz.pl pewnie w zakładce rekrutacja czy aktualności niedługo się pojawią info na temat letniej rekrutacji

Gość wredna taka!
niestety ale nie polecam pedagogiki, bo po niej NIE MA PRACY wcale. będziesz biedować.

Gość Zatar
Nie zgadzam się z tym, że po pedagogice nie ma pracy. Tym bardziej po AHE, gdzie jest bardzo dużo warsztatów i praktyk. Wystarczy po prostu, że na te studia pójdą osoby, które interesują się tym zawodem i mają do tego predyspozycje.