Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama emilkii

jak mamz robic dziekcu 8 mies lewatywe?

Polecane posty

Gość mama emilkii

corka ma od 3 dni zaparcia. czopek glicerynowy nie pomaga. lekarka kazala zrobic lewatywe ale nie wiem zczego i ile? pomozcieee

Gość Bsivdj
To dlaczego nie spytalas lekarki?? Ja poerdole co za ludzie !!!!

zadzwoń do lekarki są gotowe preparaty np. enema dokup gruszkę z kanką jakaś mała numer nie pamiętam chyba 5 tam wlej i powolutku muisz wpuszczać jak nie umiesz idz do pielgniarek / położnych pomogą a na drugi raz czopek i masuj brzuch daj dziecku przed mlekiem rano wody potem śliwki lub gruszki lub jabłko

podaj może do picia sok gruszkowy, może ruszy :) ja bym lewatywy nie robiła. powiedziała, że to konieczne? ja bym poszła do innego lekarza jakby nic nie ruszyło.

Gość probuj innych sposobow nie lew
lewatywa. 3 dni to nir tragedia podaj na obiad zupke z zielonej fasolki lub szpinaku, na deser 2 lyzeczki activii z musem ze sliwek suszonych i bardzo duzo wody do picia. nie podawaj zadnych kaszek, tylko mleko zielone warzywa i owoce powinno ja ryszyc

Gość fluconicon
lewatywa? oszalalas? a ta lekarka to tez jakas idiotka lactulosum-podawalas? to taki syrop na zaparcia, mozna go poawac rownie niemowlętom jest tez sloiczek z bobovity-owoce poludniowe, wlasnie od 8 miesiaca, jest idealny na zaparcia, podaj pare lyzeczek i czekaj 3 dni to nie jest jeszcze powod o robienie dziecku lewatywy-jak po takiej traumie dostanie zaparc na tle nerwowym bo bedzie balo sie wypróżnic to dopiero zobaczysz co narobilas:O

Gość mama emilkii
jest alergikiem/ na jabłko sliwki i mleko _jogurty na uczulenie moze t gruszka jeszcze...:( martwie sie bo cały czopek wyszedł jak włozylam

Gość skoro na piersi loadnei przybi
jak ma uczulenie to zrob opapke z zielonej fasolki i podaj na obiad. mozesz tez podac surowe jabko lub gruszke. ewenyulanie wsyp do obeidku drobno zmielone otresby, ale tak pol lyzeczki, zeby nie podraznic sluzowki jelit za bardzo. mozesz tez jeszcze raz sprobowalc z czopkiem. wsadzic w pupe i przytrzymac scisniete posladki przez 2 minuty, nie powinien wypasc.

Gość a ja powiem tak,że
zrób wodę z mydłem i wlej gruszka do odbytu

moja mama uzywala mydla,,, zmiekcz troche mydelka w cieplej wodzie,uformuj mała kulke( jak polowa malego paznokcia) i wloz powolutku,,,tylko uwazaj bo moze byc efekt natychmiastowy - wiec poloz pieluszke pod pupe :) goraco polecam...:P tez uzywalam 2 razy i dla dzieciatka to ulga... lekarka potem mowila ze mozna raz na jakis czas tak robic,takze bez stresu ze to niebezpieczne :)

Gość tylkoONAAAAAA
zmień lekarza i diete małej. Jeśli tak będziesz robić tą lewatywe to sie przyzwyczai i wtedy bedzie kłopot. Kup najlepiej gotową w aptece na ten jeden raz żeby już jej kupka nie męczyła i leć do dobrego lekarza. Lewatywa to nie jest rozwiązanie!