Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość santiega

gubi mnie chleb

Polecane posty

Gość santiega

i temu nie moge schudne moge nie jesc ryzu , makaronow, kasz ziemniakow ( jem sporadycznie, b, rzadko) bo nie [przepadam ,ale chlleba zjem naweet 6 kromek dziennie , dobrze ze do poludnia ale jak sie od niego odzwyczaic?

Gość zacznij go piec sama
ja tak robie. robie go w 15 minut - mikserem:) 2 szklanki otrab owsianych, 1 szk. otrab pszennych, 1 szkl. kefiru 0 proc. tluszczu, 1 serek wiejski 3 proc. tluszczu, pół szklanki mąki kukurydzianej, 2 łyzeczki proszku do pieczenia, 3 jaja (białka ubij na piane - i zmieszaj je na koncu z resztą), 3 zmiazdzone ząbki czosnku, pół lyzeczki soli, ja dodaje troche czarnuszki i namoczonych wczesniej suszonych pomidorow - do smaku, mozna dodac tez troche łuskanej dyni lub pestek slonecznika. 1 godz. 30 min. w 220 stopniach w piekarniku - zosatwic po wylaczeniu w środku. Piec w foremce podluznej, koniecznie wylozyc ją papierem do pieczenia.

Gość ja nie jem chleba
praktycznie w ogole od konca lutego. Bardzo rzadko piętki, bo je uwielbiam, a tak to może zjadłam z 10 kromek przez te 3 miesiące. Myślalam ze wiat sie konczy na chlebie ale sie myliłam :) od ok 2 tyg kupuje sobie taki pełnoziarnisty, ciężki, ciemny, mokry chleb, cos jak by pumpernikiel. Zawsze lubiłam kanapki :) tym bardziej wiosna, kiedy pelno jest sałaty, pomdorów i rzodkiewki :) Jedna kromeczka w zupelności wystarczy :) nawet wiecej sie nie zje. Przez te 3 miesiace alternatywą dla mnie na śniadania były: - 2 łyżki płatków owsianych + 2 łyżki otrębów granulowanych + 250ml mleka - 2 jajka z majonezem - sałatka, np pomidor, ogorek, camembert itp... Poza chlebem wyeliminowałam praktycznie zupełnie ziemniaki, też mogłabym policzyć, ile razy je jadłam :) i też ie świat nie skonczyl ;) ze slodyczami bylo najciezej, ale tez mysalam ze bedzie gorzej. Pierwsze efekty naprawde mobilizują. Gdbybym jak zwykle rzuciła diete po pierwszym tygodniu nie doszłabym do tego co osiagnelam. Nie ćwicząc za wiele - czasem rower, czasem basen, czasem aerobik i czasem kilka minut steppera - schudłam w 3 miesiace 11 kg. A no i wiadomo - musisz sie ogolnie jakoś ograniczyc z jedzeniem...

Gość 0838yrhf
ja chleb uwielbiam , zjadlam dzis 4 kromki ciemnego ale lekarz mi powiedzial zeby nie jesc caly zcas cimnego chleba , do tego brazowego ryzy i innych produktow blonnikowych , bo potem mozna miec problemy z zoloadkeim , wiec wszystko ale z umiarem

Gość jak to gdzie?
hahaha skoro zjadasz 6 kromek do południa, to nie tylko chleb cię tuczy :D Bo nie wierzę, że od południa już nic nie jesz... Po prostu żresz zamiast jeść i efekt jest jaki jest :D

Gość santiega
jem pozniej , ale sa to owoce, warzywa, jogurty, serki, czasem zjem loda czy kaalek ciasta ale nie jem praktycznie ziemniakow, ryzu.kasz itp

Gość santiega
od ponioedzialku przechodze na diete p0laz poludniowych, tam jest chleb zakazany w 1 fazie

Gość mam na to dobry sposób
nie jem chleba w ogóle, bo gdybym zaczeła to na jednej kromce się nigdy nei kończy kupuję tylko bułki do pracy, dla męża na sniadania jem twarożek, jajko, warzywa, rybki z puszki, byle bez chleba

Gość santiega
tak , ale ja mam dzieci w domu i chleb jest zawsze obecny :)

Gość santiega
wlasnie jem razowy , bo mi smakuje, albo pelnoziarnisty zcsem na odmiane

Gość santiega
jem razowy w postaci grzanek , nie moge sie bez nich obejsc ale jak pisalam , od poniedzialku dieta plaz południowych i bez chleba :) mam nadzieje ze wytrzymam

Gość r.j
A ja uwielbiam pieczywo, ale tylko ziarniste, ale sie troszke oszukuje:) jem raz dziennie na sniadanie i jest to jedna bulka ziarnista, ale zazwyczaj orkiszowa i przekrawam ja na 3 czesci, tak ze w sumie mam 3 kromki :) i na to jakies warzywka i serek i super snaidanie:)

Gość r.j
No i trzymam sie zasady ze wogole przesta jesc pieczywa nie moge, bo jak przez pewien czasnie bede jesc to i tak za jakis czas wroce,a wtedy moze byc to "szok" dla organizmu i wtedy dopieor moga byc skutki uboczne.

Gość a ja slyszalam,zeby
chleb jesc rano , ile sie chce ale potem juz nie !!!

Gość :){(
rano tylko rano. potem sie spali go