Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FosterPeople

Kiedy zrobic?? + Kilka pytan

Polecane posty

Ostatni okres mialam 1.05.W poniedzialek (28.05) kochalam sie z chlopakiem.Obliczylismy ze niby mialam wtedy dni nieplodne.Niestety mam nieregularny okres wiec nic nie wiadomo.Byl to seks przerywany. Naczytalam sie troche w internecie o plynie ejakulacyjnym ktory moze zawierac plemniki i teraz troche sie martwie. Czy jest jakis sposob na oblicznie dni nieplodnych przy nieregularnym okresie?I jaki jest procent ze moge byc w ciazy wlasnie przez ten plyn ejakulacyjny?Kiedy robic test aby byl jak najbardziej wiarygodny? Dodam tez, ze byl to moj pierwszy seks.Dziewictwo jednak stracilam wczesniej, przez zwykle zabawy.Slyszalam tez ze dziewczynie ktora dopiero zaczyna wspolzyc nie jest tak latwo zajsc w ciaze. Co tak naprawde jest prawda?

No jasne:D przecież przy kilku pierwszych razach przed ciążą chroni magiczna aura:D

Gość mała mała mi
Czy to jest pierwszy raz czy tysięczny nie ma najmniejszego znaczenia. Przy każdym razie możesz zajść w ciążę. Za około 2 tygodnie zrób test ciążowy albo najlepiej badanie z krwi beta hcg i będziesz wiedzieć na 100%.

Gość mała mała mi
Tak, w płynie też znajdują się plemniki.

pewnie,że są a myślisz że skąd tyle wpadek przy sexie przerywanym.Najlepiej idź do ginekologa dowiedzieć się czegoś na temat antykoncepcji i dopiero współżyj z chłopakiem

Gość nius
preejakulat -cóż opinie są podzielone co do tego czy zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia czy też nie. Inna sprawa to kwestia że tak powiem "zbyt późno wyjęty" a wtedy ciąża możliwa. Musisz czekać i robić test jak ci napisano już.

Moj facet od kilkunastu lat kocha sie bez zabezpieczenia.Jeszcze nigdy nie bylo tak zeby zaliczyl z dziewczyna wpadke. Pytam tylko dlatego ze jestem bardzo przewrazliwiona na tym punkcie..

Gość nius
no to o co chodzi? skoro tyle lat żadna nie zaszła to w czym problem? jeśli tylko w twoim przewrażliwieniu to sugeruję zabezpieczanie się bo potem będziesz się wkręcać co chwilę.

Gość mała mała mi
Co za przyjemność z takiego seksu? Jak potem cały czas myślenie czy jest się w ciąży. Nie lepiej się zabezpieczać?

Zaufalam mu, tym bardziej ze wydaje sie na doswiadczonego bo jest dosc starszy ode mnie. Nie myslalam jednak ze pozniej bede ciagle myslec o tym czy nie zaszlam czasem w ciaze. A jak to jest z tymi dniami plodnymi?Jak je obliczyc jesli ma sie nieregularny okres? W internecie jest kilkanascie takich kalkulatorow ale czesc pokazuje inaczej a czesc inaczej.

Gość nius
dni płodnych się nie oblicza a obserwuje na podstawie pomiaru temp., śluzu oraz stanu szyjki macicy. Jeśli jest cykl nieregularny to tym bardziej nie można patrzec po kalkulatorach. jak długie masz cykle?

Gość zrób test i po
sprawie

Gość mała mała mi
Taki seks w przypadku nieregularnego cyklu naprawdę nie jest wskazany. Kalkulatory w tym przypadku nic nie dadzą, one działają tylko w przypadku regularnych cyki. Zresztą i tak nie zawsze. Każdy stres, zmiana klimatu itp mogą powodować zmiany w cyklu. Nie ma na to metody dobrej. Możesz badać temperaturę, obserwować wydzielinę z pochwy ale to dopiero po kilku miesiącach nauczysz się wyznaczać dni płodne. Zresztą nawet to nie da Ci nigdy 100% gwarancji, że nie zajdziesz w ciążę. Dodatkowo fakt, że plemniki mogą przeżyć w ciele kobiety kilka dni nie pomaga... Jaki wniosek - zabezpieczać się jeżeli nie chce się zajść w ciążę. Albo brak seksu ;)

Okres skonczyl mi sie ok.9 kwietnia,pozniej dostalam 8 maja czyli 28-29dni.Czasem sa to dluzsze odstepy czasu