Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiola 85

Zwolnienie lekarskie w czasie ciąży

Polecane posty

Gość Wiola 85

Witam! 6 tygodni temu dowiedzialam się, że jestem w ciąży:) obecnie to 13 tydzień. Bylam cały mc na zwolnieniu bo strasznie mnie męczyły mdłości. Jutro mam wizytę i tak się zasanawiam czy kontunuować zwolnienie bo co pracda mdłości przeszly ale często mam zawroty głowy i omdlewam a dojeżdzam do pracy autem 30 km. Boje się co na to pracodawca, że dalej mnie nie będzie z drugiej strony jak ma mi się coś stać....boję się pomyśleć.

Gość nius
a cóż może pracodawca? przyjmie zwolnienie i tyle.

Gość week of view
pamiętaj, że teraz jest was 2, odpowiadasz nie tylko za siebie, ale również za maleństwo. Porozmawiaj z lekarzem, mi sie wydaje że nie powinnaś ryzykować(pomyśl o konsekwencjach) Pozdrawiam:)

Gość mała mała mi
Teraz myśl o sobie i dziecku a nie o tym co pracodawca pomyśli. Powiedz o objawach lekarzowi i on zdecyduje czy powinnaś kontynuować zwolnienie.

po prostu powiedz lekarzowi ze nie mozesz prowadzic , zle sie czujesz , w pracy stres i tyle . mi lekarz pisal zwolnienia za kawe przez cala ciaze i kasa byla i spokojnie w domu siedzialam . Tak serio to nie radze prowadzic jesli masz zawroty glowy - nie ma zartow .

Gość piszesz, że juz miesiąc...
... jesteś na zwolnieniu, a pracodawca płaci za pierwsze bodajże 32 dni, a potem zus. Lepiej (dla kieszeni pracodawcy) kontynuować zwolnienie, niż wrócić na kilka dni i iść znowu. Też stałam przed dylematem: zdrowie moje i maluszka, a "kariera". Wybrałam to pierwsze i nie żałuję. Jak nie ta praca, to inna. Jestem w 33 tc.

Gość Wiola 85
Dziękuje dziewczyny:)w dzisiejszych czasach to obawa przed utratą pracy jest tak silna , że pojawiają się takie dylematy:/

Gość moja koleżanka miała
moja znajoma jak była w ciąży też miała zawroty głowy i omdlenia..poszła do lekarza po zwolnienie bo dojeżdzała do pracy 20km samochodem..ten jej nie wypisał , bo powiedział że wystarczy się lepiej odżywiac i a czas ciązy przeżucić się na autobus.. dziewczyna jeżdziłą do pracy autobusem lecz po 2 tyg kierowca autobusu podnosił dziewczynę bo zemdlała na przystanku.. zmieniał lekarza i była na zwolnieniu.. i omdlenia nie są bezpieczne poza domem jak sięjest gdzies samemu a tym bardziej prowadząc auto