Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sarenka123abc

współlokatorka - flejtuch

Polecane posty

Mieszkam z osobą , która nie dba o higienę osobistą !!!!!! Trudno jest mi zrozumieć dlaczego . Ja osobiście nie mam z tym problemu . Mamy dostęp do czystej wody a moja współokatorka jest tak okropnym leniem ,że woli siedzieć przed komputerem cały dzień niż umyć się, (już nie wspomnę o higienie jamy ustnej) . Rozumiem ,że ktoś nie może się umyć po powrocie z imprezy bo jest mega zmęczony albo po prostu nie jest w stanie. Pierwsze co robię po wstaniu bo całonocnym imprezowaniu jest właśnie umycie się ponieważ daje mi 100% ogarnięcia . A moja współlokatorka potrafi gnuśnieć przez cały dzień w łóżku a jak gdzieś potem wychodzi to nałoży tapetę i myśli ,że ukryje to ,że się nie umyła ..... przykro mi ale tak nie jest ;/ to czuć . Najgorsze jest to ,że staram się jej sugerować ,że ,, może pora wybrać się w końcu do łazienki i umyć się ...''' ale jej lenistwo przeważa . Niby normalna dziewczyna ,a tak się zaniedbała ,że naprawdę brak słów . Należy utrzymywać higienę osobistą nawet dla szacunku dla innych . Nikt nie chce wąchać smrodu . Latem w autobusach nie da się wytrzymać . Wystarczy szybki prysznic 3 min ,mydło, 2 min na zęby, dezodorant i codzienna zmiana bielizny !!!!!Czy to tak dużo ?!?!. Dla mnie jakakolwiek ubytek w zębie to ból , więc chodzę do dentysty regularnie i staram się dbać o zęby bo zęby są wizytówką człowieka !!!!!! Drodzy forumowicze , co o tym sądzicie ?

Gość Monikaaaaaaaaaaaaa
hmmm jak ma takie nawyki to watplie żebys to zmienila

ale ja sie pytam... jak można!! spotkaliście się juz z tak rażącym przykładem niedbania o higienę osobistą?!!

Gość Monikaaaaaaaaaaaaa
no ja niestety tak

Gość Monikaaaaaaaaaaaaa
ale nic im nie mówiłam bo.. w sumie jak chca byc brudni to trudno . Ty w nich tego nie zmienisz co najwyzej sie obraza

Monikaaaaaaaaaaaaa ja zdaję sobie sprawę z tego,że trudno bedzie cos z tym zrobić, bo np. jak czuc jej stopy w całym pokoju i zwróce jej uprzejmie uwagę, że smierdzi, to stwierdza,ze wie, ale jej sie niechce, albo,że pójdzie później i zazwyczaj na tym sie konczy....;/

też miałam okazje kiedyś mieszkać z flejtuchem. Niestety w pewnym czasie robiłam to troche perfidnie, bo wchodziłam do jej pokoju pod jakimś pretekstem pogadać, czy coś i mówiłam "że śmierdzi tu..." że niby lekka aluzja, że jest coś nie tak...albo pytałam ją czy np. teraz ty idziesz się kąpać? Niestety nawet proste informacje wprost- weź się ogarnij i zrób coś z sobą nie dawały rady. Przykra prawda jest taka, że tych osób nie zmienimy. MOże jak znajdzie sobie chłopaka zacznie dbać o siebie ;) Ale to też tylko przypuszczenia :)

Aamellia , ona ma chłopaka, który nie jest flejtuchem ( nie wiem jak może z nią wytrzymać) i jej brak higieny nadal ma tak samo wysoki poziom. Kiedyś przyszedl do niej,a jej oddech był czuć w całym pokoju. OBRZYDLISTWO!

w ogóle zastanawia mnie fakt,czy takie osoby mają jakiś wstyd. raczej nie. gdyby mi ktoś powiedział wprost,że śmierdzę to bym sie zapadła pod ziemię... ;/;/

kurcze, no to ciężka sprawa...ciekawa jestem co ten chłopak na to jakby go tak zapytać heheh ale nie sądzę, że z uczucia do niej potrafił to zaakceptować, przecież to jakaś makabra!

Gość gupie ludzie
naprawdę nie rozumiem tego zdania - i jej brak higieny nadal ma tak samo wysoki poziom ???

A koleżanka/współlokatorka depresji czasami nie miewa? Jeśli dopuściła do zaniedbania się nawet w kwestii higieny osobistej, przez cały dzień nie rusza się sprzed komputera albo nie czuje sensu i potrzeby porannego wstawania, można by zacząć doszukiwać się właśnie depresji :< Mam nadzieję że to tylko kwestia brzydkich nawyków do pokonania, ale wygląda mi to zupełnie inaczej.

Gość weqweqweq
Kazdy ma jakies minusy, jeden nie dba o higiene, drugi jest nietolerancyjny

Gość weqweqweq
nie doczytała, jak lezy cały dzięń w łózku to raczej- tak na 80 % to depresja

Gość niektórym zostaje na całe życi
moi dziadkowie nie sprżatali w mieszkaniu od 50 lat, nie używaja pralki bo nie umieją właczyć , po smierci babci jest tak samo, dziadek nie włącza lodówki bo po co szkoda prądu jedzenie leży na parapecie w lato też , ubrania nosi , a potem wyrzuca, bo po co prać, lepiej kupić nowe , do tego za parę stów , dodam że kasy ma jak głupi gwozdzi

Gość niektórym zostaje na całe życi
moja siosytra ojechała teraz na działkę, żeby uprzątnąc, nikt tam nie b ywał od czasów naszego dzieciństwa 20 lat, to mówi że nie da się wejść, 3 dni palili rzeczy i nic to nie daje, trzeba chyba buldożer wziąść i wyburzyć chałupę bo obawiam się ze nie posprząta tego