Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika_8886

Lubicie Japonię?

Polecane posty

Gość Monika_8886

Przyznam, że zainspirował mnie inny temat do napisania tego... Ja jak byłam młodsza to ekscytowałam się Japonią, ale przeszło mi. 3 lata temu byłam w Korei Północnej, potem jeszcze w Południowej... W obu tych miejscach dowiedziałam się jak Japończycy gnębili niewinnych Koreańczyków, napadli ich kraj, okupowali go, zabijali ich, zmuszali do różnych rzeczy m.in. wykorzystywali do prostytucji Koreanki, nawet małe dziewczynki. Od tej pory czuję do Japończyków podobną niechęć jak do Niemców, oni byli dla Korei jak Niemcy dla Polski albo nawet gorsi.

Gość RaZR
Nie lubie. Mają się za nie wiadomo kogo. Ateiści. Ich kara to trzęsienia Ziemii!

Gość gupie ludzie
3 lata temu byłam w Korei Północnej - to mnie interesuje najbardziej, możesz coś napisać o tym pobycie?

Gość gupie ludzie
RaZR Nie lubie. Mają się za nie wiadomo kogo. Ateiści. Ich kara to trzęsienia Ziemii! no, brawo! Co za argumentacja :)

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaaa
ja chyba lubie bo jest tam wieksza tolerancja , wieksze mozliwosci , ludzie bardzo przyjaźni z tego co słyszałam bo moja siostra była w japonii i mi tak opowiadała Nie lubie chin za to bo uważam ,ze to popieprzony kraj , tam dreczą zwierzęta nawet bez potrzeby , poza tym bardzo zacofany

Gość już wszystko wiem
każdy "bogaty" dzisiaj kraj ma dostatek dzięki temu, że okradł słabszego - tak było, jest i będzie. Anglia - Indie Japonia - Koreę Hiszpania - Pd Amerykę a Ruskie nas.

Gość Xbox 666 TWISTED METAL 997 PSX
Starsza polska GITownia rucha und uwodzi młode Niemki! Teraz wszyscy to klajniaki vel klajniakensi und klajnidła! Japoneczki też byśmy roochali, lecz już chuje stare and obwisłe mamy!

Ale takie jest juz zycie ,ze silniejsi wygrywają. a Japonia teraz nikogo nie atakuje to byla przeszłośc

co to młode pokolenie jest winne?

Gość już wszystko wiem
pamiętaj, że młode pokolenie jest wychowywane przez stare!

A nie wiecie ,ze np Polacy mordowali Ukrainców? Tyle ,ze mieli za mało sily żeby zagarnąc ukraine ,ale jakby mieli jej wiecej to by i tak pewnie zrobili

ale w koncu slady po starych pokoleniach sie zacieraja inaczej nie byloby zadnego postepu w mentalności i wszyscy niemcy by np stawiali hitlerowi pomniki

Gość już wszystko wiem
młodzi Niemcy gremialnie już wyznają faszyzm

Gość gupie ludzie
do Monika_8886 - napiszesz coś o Korei Północnej, w której byłaś rzekomo? :)

Niektórzy niemcy . u nas też jest różna młodzież nie raz brutalna

Polacy Ukrainów też ,ale niestety o tym w Polsce sie mało mowi

Gość blondynaaaaa;9999
czy ty tępa dzido wiesz, co UPA robiło z Polakami ? Jak brutalnie mordowali nawet małe dzieci ? To, co ukraińcy robili z polakami to chyba najbardziej obrzydliwa częsc naszej historii. a do dziś mordercom stawiają pominiki i uważają za narodowych bohaterów..

mhmmm jasne. tylko ,ze w polsce sie niestety wszystkiego nie powie . jakbyscie porozmawiały z ludzmi z ukrainy niektorymi inaczej byscie na to spojrzeli

a co mnie ludzie z ukrainy ochodza? dla mnie wazni sa moi rodacy, ktorzy byli o wiele bardziej pokrzywdzeni. teraz to juz jest przeszlosc i trzeba patrzec do przodu, bez uprzedzen... ale! jak Polak pisze o ukraincach pokrzywdzonych przez Polakow, to albo jest glupi, albo nie ma zielonego pojecia o czym pisze...

Gość już wszystko wiem
Monikaaaaaaaaaaa, jedź na Ukrainę, zamieszkaj tam i stawiaj pomniki Stepanowi Banderze.

Gość dziewczyna z Bieszczad
Upa akurat było bardziej brutalne od nazistów czy japonczyków ich tortury były przerazające aż sie słabo robi. POczytajcie troche na temat ich tortur przy tym obozy oncetracyjne czy zmuszanie do prostutyowania sie to było nic !

Gość dziewczyna z Bieszczad
a i UPA zamordowalo pewnie tez brutalnie mojego pradziadka wiec ruscy mają popieprzone we łbach i ukrainiec to też dla mnie ruski od wieków mieli najgorsze tortury

np.- przybijanie ludzi gwozdziami do sciany, obcinanie czesci ciala(np. piersi kobietom) i rozrzynanie ludzi zardzewialymi pilami, nabijanie mautkich dziec na sztachety od plotu, jak na pal. podrzynanie dzieciom gardel na oczach matek... towarzyl temu rechot, kpiny, pladrowanie domostw Polacy konali godzinami w meczarniach...

Gość Monika_8886
"3 lata temu byłam w Korei Północnej - to mnie interesuje najbardziej, możesz coś napisać o tym pobycie?" Ale co chcesz wiedzieć? Bałam się tam jechać bo wyobrażałam sobie, że już nie wrócę(:P), ale namówił mnie przyjaciel. Potem jeszcze jak mi zabrali komórkę(w Korei Płn nie można jej ze sobą mieć) to modliłam się w myśli o przeżycie(:P), ale to było idiotyczne. Trochę zmieniłam zdanie, z biegiem wycieczki(tydzień) poczułam się lepiej, oni są bardzo mili, wszyscy się prawie do mnie uśmiechali. Szczególnie przewodnik jeden był bardzo miły, nie wyobrażam sobie żeby mogli np. coś zrobić turystom. Widać, że tam mają skromniej niż np. w Polsce to raczej biedny kraj, widać, ale raczej nie widziałam niczego co wzbudziłoby we mnie negatywne uczucia. Jednak niektórzy ludzie będący na tej samej wycieczce mieli nieco inne wrażenie więc sama nie wiem kto ma bardziej rację. Jednak została po tym we mnie jakaś sympatia do tego kraju do tego stopnia, że potem jak mówili w wiadomościach o śmierci Kima to się rozpłakałam może nie tyle za Nim co wzruszyły mnie wypowiedzi niektórych Koreańczyków, które wydawały mi się szczere. Po wizycie tam jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że w tym kraju miałyby ginąć tysiące ludzi w obozach itp. Oczywiście nie mogę tego wiedzieć, ale mam wrażenie, że ten kraj jest troszeczkę demonizowany w mediach. Dodam jeszcze, że jakiś czas przed wycieczką do Korei usłyszałam, że zabija się tam niepełnosprawne dzieci co mną wstrząsneło a potem podczas wycieczki zobaczyłam niepełnosprawne dziecko na ulicy i dzięki temu mam nadzieję, że to nieprawda. Jednak nie wiem co chcesz wiedzieć na temat pobytu więc trudno mi coś Ci napisać.

Gość już wszystko wiem
w dupie byłaś i gówno widziałaś