Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka wspaniałej dziewczyny

A wiecie, że na wątku

Polecane posty

Nie dokończyłam. A wiecie, że na powyższym wątku leczą autyzm homeopatią? Co o tym sądzicie?

Że "tonący brzytwy się chwyta" Tak na prawdę to autyzm jest jeszcze "wielką niewiadomą" i nikt nie stwierdził co na pewno pomaga a co szkodzi. Nie ma jednej drogi postępowania więc rodzice próbują rożnych byleby tylko pomóc dzieciom. Tak długo aż samemu nie będzie się w takiej podbramkowej sytuacji nie ma się prawa nikogo osądzać.

Gość No to może...
wiosenna ma rację moja przyjaciółka chorowała na raka - nie uwierzylibyście co jej rodzice wyprawiali najśmieszniejszy był Pan znachor co przyszedł i zagrał na akordeonie coś tam pośpiewał potańczył i powiedział że teraz będzie zdrowa no niestety nigdy nie wyzdrowiała ale rodzice wszystko zrobią bo a nóż to pomoże

Macie rację dziewczyny, rodzice zrobią wszystko. Mnie tyllko martwi to, że dziewczyny uważają, że lekarze się na niczym nie znają i same mają się za ekspertki, szczególnie kładąc nacisk na wiedzę z zakresu " teorii spiskowych". I ok. Tylko problem polega na tym, że gdy dziewczyna jest zaraz po diagnozie dziecka to od nich dostaje właśnie takie informacje. I zazwyczaj jest podatna na to, bo wiemy jak jest ciężko. I słyszy, że ma nie szczepić, terapia nie pomoże i trzeba dziecko odtruwać, prowadzić helacje, homeopatów itp.

Czasem można mieć "złe wrażenia" po spotkaniu z lekarzami. Oni też nie zawsze wiedzą o czym rozmawiają. Nieraz pada kilka sprzecznych informacji. Jedni radzą tak inni inaczej. W końcu rodzice mają mętlik w głowie i szukają czegoś co do nich najbardziej przemawia. Nikt nie chce skrzywdzić swojego dziecka tylko mu pomóc, a skoro w lekarzach nie ma oparcia (a wydaje mi się że powinno być i powinni oni budować jakąś wieź z rodzicem a często wizyty wyglądają tak ze lekarz z laską otwiera usta i zwraca się do rodzica jak do istoty jednokomórkowej ) rodzic nie czuje się pewnie. Szuka pomocy i oparcia psychicznego i pojawiają się fora, a na forach ciężko oddzielić ziarna od plew. To nie tylko wina rodzica, a raczej najmniejsza wina, jeśli w ogóle można tu o winie mówić.

Wiosenna nie mogę się z Tobą nie zgodzić. Można tylko apelować by nie tracić zdrowego rozsądku i już jak to konieczne stosować tą homeopatię ale nie rezygnować z medycyny naukowej.