Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość źródlana woda niegazowana

Chyba zniszczyłam sobie zdrowie lewatywą

Polecane posty

Gość gość
ja robię czasem lewatywę z wodą i solą, ale: - nie używam soli kuchennej tylko morską lub różową, - używam jej minimalnie, szczyptę na miseczkę 1-1,5l, - zazwyczaj do tego zaparzam jeszcze torebkę rumianku, ale nie zawsze, jednak staram się, by był - nigdy nie wlewam wszysktiego naraz, żeby nie wepchnąc kału do środka, tylko najpierw troche, i szybko wydalam kał zgromadzony w blisko o******cy, gdy pozbędę się kału, wlewam resztę i chwilkę odczekuję, max 3-5minut, - nie robię lewatyw regularnie, tylko leczniczo, sporadycznie, gdy czuję problem

Gość Gastrolog
Miała Pani hemoroidy i bardzo możliwe, ze wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Sól podrażniła jelita i zmieniła PH. Choroba nasilila sie (przy nieznanych bólach w okolicy jamy brzusznej lewatywa jest przeciwwskazaniem). Proszę iść do gastrologa i wykonać kolonoskopię. Będzie potrzebne leczenie sterydami. Proszę jesc zupy i nie zapychać jelit. Pic dużo wody. Kupić czopki doo******cze na hemoroidy i czopki z propolisem.

Gość Gastrolog
Najbezpieczniejsza lewatywa to wlewy doo******cze apteczne o wyjałowionej wodzie i odpowiednim składzie procentowym soli fizjologicznej. Po lewatywie należy wypić na pusty żołądek 1l wody niegazowanej źródlanej z cytryna. Wtedy przywracamy odpowiednie pH. Lewatywę wykonujemy rano po wypróżnieniu.

Gość gość
Znam jeden babciny sposób . Musisz wypić swój mocz . Na szczęście to nie moja babcia wpadła na taki pomysl xD

Gość gość
Sama woda też dobrze działa Gdyby ktoś się chciał podzielić wrażeniami: martyna.szwajca@tlen.pl

Gość Ooo
Dnia 26.12.2013 o 11:38, Gość pawuloon napisał:

Więc po krutce, moim zdaniem to ten twój zabieg nazywany lewatywa z solą kuchena niestety a może stety pomógł ci bo ta sól podraznila zmiany w twoich jelitach które powstały dużo wczesniej. Takie problemy jakie opisujesz miał mój kolega który miał pogrzeb 2 tygodnie temu, biegiem do lekarza nie chce cię straszyć ale to co opisujesz to nie jest przez brak flory wywołane obudz sie i zrób badania może sie okaże że nie jest zlosliwy. Pozdrawiam

Lecz się !!!! Złośliwe to masz w głowie skoro tak piszesz do ludzi 

Robiłem lewatywę z własnego moczu aby leczyć hemoroidy. Z dobrym skutkiem. Myślę, że własny mocz jest dużo bardziej przyjazny dla jelita niż woda z solą. Do zwykłej soli kuchennej czasami dodawany jest przeciwzbrylacz, który jest toksyczny. Poczytajcie coś o urynoterapii. Myślę, że lewatywa z własnego moczu może pomóc w przypadku podrażnienia jelita jakąś chemią.