Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bosheeeeeeee

Jakie są odpowiedniki systemu Windows ???

Polecane posty

Gość Bosheeeeeeee

Wie ktos :D

Gość Bosheeeeeeee
a cos jeszcze

Gość Bosheeeeeeee
o ubuntu tam nie pisze

Ubuntu to dystrybucja linuxa, są różne: opensuse, debian itd, itd. Ubuntu ma wg mnie najlepszy interfejs i w dystrybucji już jest openoffice

Gość jestem zoną i co z tego
ostatni ubuntu ma fatalny inerfejs jak dla mnie, bardzo wkurzający, zwłaszcza te paski zadan wysuwające sie niespodziewanie kiedy chcę wcisnac 'cofnij' w przeglądarce zreszta ubuntu juz od dluzszego czasu nie zachwyca, wydaje mis ie ze bardzo sie zepsuł niby z jednej strony polecałabym debiana, ale w sumie ubuntu jest bardziej intuicyjny, chyba łatwiejszy w instalacji ? chociaz jesli juz przesiadac się z windowsa, to moze lepiej od razu na porządny system i tak i tak bedzie troche bolec

Gość Bosheeeeeeee
musze jakis opisac wlasnie procz ubuntu bo juz opisany byl na zajeciach ktory jest drugi warty uwagi i opisu

chociaz w sumie jesli chodzi o multimedia to ubuntu jest bez porownania do debiana musisz wszystko praktycznie doinstalowac sam, prawie kazdy durny kodek

wybierz jakis podstawowy debian, gentoo albo Slackware jesli mieliscie ubuntu, to wez gentoo moze, bo ubuntu jest na debianie, wiec gentoo bedzie sie roznic choociazby sposobem instalacji pakietów

dlatego polecam ubuntu, tam nie ma potrzeby robienia czegokolwiek w konsoli, wszystko się instaluje, wszystko do normalnej pracy jak tylko jest dostęp do netu.

Gość Bosheeeeeeee
a ReactOS ???

Gość Bosheeeeeeee
???????????

nigdy o tym nie slyszlam , w sumie ciekawe a co z makiem ? moze mac ? nikt nie powiedzial, ze ma byc open source

Ubuntu jest naprawdę dobre, kiedyś taką rolę pełnił Mandrake Linux (Mandriva Linux). Inne dystrybucje linuksa są dość kłopotliwe i sprawiają wiele problemów.

znaczy OS X mialam na mysli, ale w sumie jesli to ma byc alternatywa dla peceta, to odpada (w sumie da sie scrackowac os ixa pod peceta, ale chyba nie w tym rzecz ;) )

Gość kamil fuks
pryslak - 0389 REWELACJA!

Gość efewefeew
jestem zoną i co z tego wybierz jakis podstawowy debian, gentoo albo Slackware to są dystrybucje dla zaawansowanych użytkowników, szczególnie gentoo i slackware... zamiast ubuntu lepiej wybrać minta http://linuxmint.com/

efewefeew - ale on nie ma tego zainstalowac tylko opisac na studia/ do szkoly ? więc po co ma wybierac cos malo popularnego, lepiej niech pozna w "celach naukowych" jakąs klasyke, nie ? ;) co do Minta - mialam kiedys, mial swój urok, jesli dobrze pamietam byl mega naszpikowany sterownikami do wszystkiego :D