Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodkkka

czy jest tu ktoś kto leżał w ciąży w szpitalu z powodu cukrzycy?

Polecane posty

Gość slodkkka

witam, dostalam skierowanie na patologie ciazy od mojego lekarza prowadzacego. Mam na czczo wynik 91, a po wypiciu glukozy 75g, po 2 godzinach - wynik 168. na tej podstawie dostalam skierowanie. Chcialam zapytac mamusie, które lezaly z tego samego powodu czego sie spodziewac po takim pobycie, czy dlugo moga mnie zatrzymac? Jakie badania robią wtedy w szpitalu, czy skupiaja sie tylko na badaniu glukozy czy tez np normalne badania jak u gina, usg i te sprawy...? Nigdy nie lezalam w szpitalu i jestem troche przerazona.

Gość u mnie na patologii
jak lezałam, to nie było dziewczyn z powodu cukrzycy, ale niektóre miały dietę curzycową.pewnie potrzymają Cie kilka dni, do weekendu puszczą, jeśli jeszcze nie czas na poród. Zmierza malucha, cukier, ja nie nastawiałabym się na jakies wieksze badania, oszczędzaja na czym tylko sie da.

Gość slodkkka
do porodu to mam jeszcze 2,5 m-ca. dopiero w poniedzialek zaczne 30ty tydzien

Gość cukiereczeeeek
przede wszystkim spokojnie.jesli to faktycznie cukrzyca to stres te nie pomaga.napewno zrobia ci dokladny dobowy pomiar cukru po kazdym posilku zeby upewnic sie czy to faktycznie cukrzyca.jesli tak zapewne przejdziesz na diete i to nia bedziesz regulowala swoj cukier.dadza ci glukometr ,troche poducza i wypuszcza do domu :)