Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nivea1212

chce troche utuczyc

Polecane posty

Gość nivea1212

moja corcia bardzo malo wazy i chce ja podtuczyc troszke problem w tym ze nie chce jesc ani kaszek dla dzieci ani pic mleka ma skaze nie moze jogortow serow co ma mleko krowie czym ja utuczyc jakie kasze ale nie te dla dzieci sa bardzo syte i kaloryczne czesto zamiast ziemniakow robie jej kasze jeczmienna perlowa bo bardzo lubi ziemniaki ciezko jej wchodza

Gość ....mastes....
PASZE DLA ŚWIŃ JEJ KUP

Gość nivea1212
prawie 1,5 roku waga 8400g wzrost 76cm

Gość vbdishvbck
rzeczywiście waga poniżej 3 centyla, ale wzrost też mniej więcej na 3 centylu, więc może taka jest jej uroda , że będzie niska i drobna. Przecież dużo zależy od genetyki. Czy wyniki badań są w normie? Co mówi lekarz pediatra?

Gość plkgjh
no właśnie? Co lekarz na to? ja bym na siła nie tuczyła dziecka - to niezdrowo. U tak małego dziecka jak je utuczysz to potem w przyszłości będzie miało problemy z waga. Moja ma 1,5 roku, waży ok. 10kg i mierzy ponad 80cm

Gość nivea1212
badania ogolne ok innych nie robilam moj pediatra nie widzi nic niepokojacego bo od urodzenia tak jedzie ze na 3 centylu a waga pod ja jestem niska i szczupla maz dosc wysoki ale w rodzinie przewazaja osoby niskie lekaz zna moja rodzine i mowi ze mam popatrzec na siebie :) tez zawsze jako dziecko mialam niedowage od czasu dojzewania w normie

Gość mnmvnmvn
Autorko skoro lekarz nie widzi powodów do "zmartwień" to zostaw córcię i niech rośnie swoim rytmem oraz niech przybiera tak jak jej organizm jest w stanie. Pamiętaj że dzieci w tym wieku wiedzą ile potrzebują zjeść i jeżeli ona więcej nie chce to znaczy że nie i kropka. Do 3 roku zycia tkanka tłuszczowa zapisuje wszelkie odchyłości i programuje otyłośc kiedy jest nadprogramowa także uważaj by nie doprowadzić do tego że dziewczynka będzie otyła jak zacznie dojrzewać. Rozumiem że się martwisz ale wydaje mi się że warto przeczekac i zobaczysz że jak skończy 3 latka to sama ruszy z jedzonkiem i polubi nowe smaki i sama będzie eksperymentować :).

Gość Moja też taki szypiorek
ale dałam już dawno spokój bo skoro wyniki są bardzo dobre to ja jako rodzic co najwyżej musze dbać by to co już zje było zdrowe i sycące a to ile z tego zje mój niejadek to już sprawa wyższa :D. Nie martw się autorko i daj dziecku rozwijać się tak jak jej nakazuje apetyt:). Lepsze szczupłe i zdrowe niż pozornie zdrowe i pyzate a za kilkanascie lat ....szkoda mówić. Dodam jeszcze że moją kolezankę w dzieciństwie tak zniszczyła babcia która chodziła za chudym niejadkiem z łyżką (kolezanka miała 2 latka) a odkąd skoćzyła 5 lat cierpi na nadwagę aż do dziś (waży 90 kg ) a taka piękna dziewczyna na twarzy :/

Gość nivea1212
dzieki bardz za odp ok nic nie robie zadnych zmian niech je co lubi chodz na jedzenie nie nazekam bo je duzo jak na taka kruszynke a waga tak po malutku do przodu idzie chyba tak ma bo od urodzenia tak przybiera :)

Gość nie weim co powiedzieć
ale po co tuczyc dziecko? przecież to nie świnka na ubój

Gość nivea1212
napisałam to w przenosni chcialabym aby troszke przytyla ale tu dziewczyny mnie uswiadomily niech rosnie swoim tempem :)

Gość an2anet
moja crcia ma 2 latka wazy 9,5 kg i ma 84 cm i tez mam problem z jedzeniem bo mala nie lubi jesc, a paróweczkipróbowałs jej dawac, gotuj jej moze kaszke manne na mleku, moja np lubi bieso, wiec jej daje w kazdej postaci moze poprostu to jest ich urok