Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarodziejka z planety małp

Pomóżcie bo nie wyrabiam- NIEPRZESPANE NOCE

Polecane posty

na zęby stosowałam różne maści - są skuteczne ale na krótko, czopki (eferalgan 80mg) - czopki są chyba najlepsze, nurofen itp.

Ja jeszcze dodam, że córa potrafi zasnąć sama w łóżeczku- wieczorem. Nie odkładam jej już śpiącej, tylko świadomą do łóżeczka i patrzę na nią jak zasypia. Kiedyś wychodziłam i nie było problemu- czasem się pobawiła, pogadała sobie i usypiała. Teraz od dłuższego czasu umie wstawać i nie wychodzę z pokoju bo boję się, że się uderzy o szczebelki i może gdzieś tu tkwi problem?

u nas te takie naprawdę prawie "nieprzespane" noce zaczeły się jak mały miał ok. pół roku i wyszły pierwsze jedyneczki, wzięłam go wtedy do siebie bo nie miałam sily go przekładać po 10 razy (bywało i tak) w ciągu nocy i myslę że tylko dzieki spaniu z dzieckiem jako tako funkcjonuję. Teraz synek ma 12 ząbków (1,2,4 góren i dolne), teraz jesteśmy na epanie wyrzynania się trójek i cały tydzień prawie nie śpimy... mały ciągle jęczy, płacze, nic mu nie pasuje, ale na noc daję czopki żeby chociaż trochę porzespał...

Gość golddigger;)
a gdzie w tym wszystkim Twoj facet ??!! sama wychowujesz dzidziusia?

Daria- dziękuję za odpowiedź. Jestem pewna, że problem rozwiązałby się gdybyśmy spały razem (z jedna pobudka na pewno by nas ominęła). Tylko, że ja właśnie chcę tego uniknąć- chciałabym spać w swoim łóżku, a dziecko w swoim.

jak umie sama usypiać to już jest wieksza połowa sukcesu:) nie bój się nic sobie nie zrobi, najwyżej nabije guza, potem wyciągnij jej kilka szczebelków żeby mogła z łóżeczka wychodzić, bo może spróbować wyjścia inną metodą jak nie będzie miała dziury zrobionej, a to byłoby już groźne jakby przefikołkowała przez łóżeczko. Może masz rację, może córcia nie umie zasnąćgłęboko bo czuje że nad nią siedzisz i to jej przeszkadza, sapróbuj wychodzić i zobaczysz wtedy czy też będzie się budziła:)

Nie, nie- facet jest :) Tylko, że tak jak pisze- nawet jak tata do niej zajrzy to nie zawsze to skutkuje, czasami muszę po prostu przyjść ja. Czasem mąż ją przytula i ona usypia, ale przy odkładaniu do łózeczka jest ten sam problem. Acha i jeszcze jedno- tata=zabawa, więc często ze spania nici, bo córa rozbudza się i chce bawić- tak jak wczoraj :o

nie wychowuję sama, mój facet nie ma nic przeciwko, lóżko jest szerokie (1,8m) i spokojnie mieścimy się w trójkę, a jak chcemy spędzić "romantyczny" wieczór to idziemy do drugiego pokoju (jak dziecko usnie wieczorkiem) a potem wracamy do "rodzinnego" łóżka. To naprawdę nie jest nic dziwnego, dużo osób spi z małymi dziećmi, to nie jest też nic złego ani dla dziecka ani dla nas:)

chociaż nie ukrywam że zazdroszczę rodzicom których dzieci śpią bez problemów w swoim łóżeczku, ja też wolałabym zeby synek spał osobno, ale wtedy bym chyba na rzęsach chodziła jakbym przez większe pół nocy kursowała i go przekładała z miejsca na miejsce, on by się budził i buntował przed odlożeniem itp. Ale nie moge się juz doczekać aż zacznie spać całą noc i to osobno:)

Gość no i dobrze
podaj wodę w nocy. .. trochę popłacze a z czasem przestanie się budzić.

Gość polecam gorąco
ksiązkę "zaklinaczka dzieci" tracy hogg tu nie chodzi o to, że on się nie najada, ale o to, że dziecko nie umie zasypiac samo. Każdy z nas, rownież dziecko budzi się w nocy zazwyczaj kilka razy, dorośli przekręcają się na drugi bok i zasypiają, ksiązkowe niemowlaki też, ale niektore dzieci trzeba tego nauczyć.... To chyba jedyna ksiązka, która kro po kroku rozrożniając wiek dziecka i potrzeby pokazuje jak nauczyć dziecko zasypiac, przerabiam to ze swoim 5-miesięcznakiem i widze postepy Bron Boże nie zostawiaj dziecka samego do wypłakania, grozi to zerwaniem więzi z dzieckiem, nie będzie miało do Ciebie zaufania.

Gość NieMamJuzSily:(
To i ja sie wpisze,moze ktos pomoze... Syn ma 13 miesiecy,od jakis 5 miesiecy budzi sie w nocy po 20 razy. Podaje mleko wypluwa,podaje wode,wypluwa,podaje herbate pije,ale za 15 minut wrzeszczy,znowu herbata i tak w kolko. Syn budzi sie o 5-6 rano... Juz nie mam sil,padam ze zmeczenia..Czy to oznacza,ze taki juz jest i mu minie? Kiedy? Prosze o rady.. Dodam,ze syn spi w lozeczku,ze zasnieciem nie ma problemu,ale noc to jest masakra :(

Gość NieMamJuzSily:(
Podnosze,moze ktos pomoze.

Gość MOJA CÓRUNIA...
Moja córunia, jak miała 3-4 miesiące spała po 7-8 godzin ciągiem. Potem zaczeło sie dziać cos dziwnego, zaczeła sie budzić w nocy i płakać. Musiałam wstać, wziąć ją z łóżeczka i tulić. Za każdym razem jak próbowałam ją odłożyć do łóżeczka budziła sie i krzyczała.I tak zaczełam wstawać do niej po 8-10 razy w ciągu nocy. Chodziłam niewystana i wściekła. Zdecydowaliśmy z mężem, że spróbujemy spać z małą. Śpimy. Wieczorem kładę ją do łóżeczka i tam zasypia ale jak w nocy sie obudzi to zabieram ją do naszego łóżka i tam potrafi spać do 9 rano bez powtórnej pobutki.

Przeczytałam 'Uśnij wreszcie'. I jestem przerażona. Mieszkam w bloku i nie wyobrażam sobie niestety zostawić dziecka płaczącego przez kilka minut ;( Musiałabym chyba wynieść się do lasu na tydzień żeby nauczyć ją sypiać jak trzeba. Jeszcze wieczorem- pół biedy, ale wycie i krzyki o 2 w nocy to nie na moje nerwy (a już na pewno nie na nerwy moich sąsiadów). Żałuję bardzo, bo wiem, że rady opisane w książce na pewno by pomogły :( Ech żyyycie!

MOJA CÓRUNIA- widzisz, u nas było bardzo podobnie. Córa ładnie sypiała. Później była wizyta w szpitalu, jeszcze później próbowaliśmy wyprowadzic się od niej z pokoju do salonu i tak się rozregulowała że teraz żyć nie daje. No i doszło to wstawanie w łózeczku i mój strach że się uderzy i przez to przestalam ja zostawiac sama. Teraz jak kroka robie w kierunku drzwi to jest krzyk :( Szykuje się kolejna cudowna noc.............

Gość ariam
nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale ja też mam problem z usypianiem synka. Skończył już 6 miesięcy, a od ponad dwóch, może trzech miesięcy płacze przed każdym zaśnięciem, zarówno w dzień i w nocy. Zaczęło się to jak wróciłam na studia i dziecko zostawało pod opieką teściowej. Podejrzewam że gdy się budził z drzemki nikogo przy nim nie było i od tamtej pory boi się zasnąć, bo myśli że będzie sam. Zaczął się wręcz zachodzić przed usypianiem (jakby zapowietrzać, tracić oddech). Wcześniej kiedy byłam z nim 24h/dobę nie było takich problemów. Jak zaczynał marudzić - dawałam smoczka i od razu spał. Teraz nic nie pomaga, wręcz jest coraz gorzej. Jeszcze do niedawna zasypiał bujany na rękach po półgodzinnym płaczu lub wożony w wózku. Kiedy próbowałam usypiać go zanim bardziej się zmęczy (tak jak wyczytałam w poradnikach) było jeszcze gorzej. Obrałam inną taktykę, gdy marudził - rozbawiałam go przez pół godziny do godziny i zasypiał sam, wręcz padał. W ciągu ostatnich kilku dni zasypiał bez problemów po włączeniu telewizora. Ale teraz już nic nie pomaga. Waży 8 kilogramów a ja go ciągle bujam, noszę, mój kręgosłup jest w opłakanym stanie, ja sama jestem okropnie zmęczona i szkoda mi dziecka. Najgorzej jak go coś z drzemki wybudzi i od nowa godzina marudzenia na przemian z płaczem. Jestem szczęśliwa gdy w ciągu dnia ma 3-4 40 minutowe drzemki, ale najczęściej jest to 7 drzemek po 15-20 minut. Przed każdą niesamowity płacz. Kiedy się wyśpi jest przecudownym aniołeczkiem, ale gdy zbliża się drzemka sama mam łzy w oczach. Synek również budzi się w nocy z płaczem i nic nie pomaga tylko butelka. W ogóle mało śpi. O 22.30 kolacja, o 23 zaczyna marudzić, usypianie i przed północą zasypia. Około 2-3 budzi się na karmienie, mimo że od trzeciego miesiąca jest karmiony mlekiem modyfikowanym, a na początku kiedy był na piersi przesypiał 5-6 godzin w nocy bez problemu. O 6 rano śniadanie, potem jeszcze śpi 2 godzinki (tylko po śniadanku i o 3 w nocy zasypia bez problemów). Poradźcie mi coś.

Gość karbo86
podnoszę

Gość o0o0o0osas
oddaj bachora do domu dziecka to w końcu się wyspisz :)