Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgfdff

Kto zna niemiecki?

Polecane posty

Gość dfgfdff

Mozecie mnie poprawic.... Chodze ze mną, by sens nadać zycia krokom- chcę to przetlumaczyc Komm mit mir um der Sinn der Lebenschritte zugeben... Moze tak byc??? :O

Gość kamanbejbe
kotełe mówi moze

Gość dfgfdff
dziekuje;) A znasz inna wersje?

Gość dsrff
moze ktos jeszcze sie wypowiei, czy to dobra wersja??

Gość dfgde
chodź ze mną, by sens nadać życia krokom. Ja widzę w tym głęboki sens:)

Gość dfgde
podpowie ktos, jak to napisac? :)

Gość tfg
podbijam, pomoze ktos?

Gość tfg
to dziękuję:)

Gość perfekcyjnie niedoskonała
to na pewno nie jest dobrze, żaden niemiec nie zrozumie o co ci chodzi ale sama tak głupiego zdania też nie potrafię poprawnie przełożyć :(

Gość tfg
no to dobrze jest czy zle???? Ja Ty to byś przelozyla?

Gość tfg
podnosze, ktos madry pomoze?

nie da sie tego przetlumaczyc tak aby nioslo ten sam przekaz. To co napisalas jest blednie napisane to raz, dwa nawet jak to poprawisz to i tak nie odda tego co polskie slowa. Nie wszystko da sie przekazac w identyczny sposob, dam Ci przyklad - po polsku sie mowi ''lyso ci?'' po niemiecku tak nie powiesz bo to bedzie bez sensu jakiegokolwiek - podobnie jest z wieloma przyslowiami i powiedzeniami. Po co chcesz tlumaczyc Eldo? Daj spokoj :P

ewentualnie bym napisala komm mit mir, den Lebensschritten Geltung/Bedeutung zu schaffen

Gość frrttyh
po Polsku dobrze, ale nie znam szwabskich głów moze nie kapewu tego

nie bede dyskutowac z kims kto swoje umiejetnosci w jezyku niemieckim wyniosl z polskiego liceum :D🖐️ UM to takie capsem napisane przez ciebie wcale nie jest obowiazkowe w zdaniu by mialo ono sens - zapamietaj to, moze ci sie kiedys przydac taka informacja ;) Bedeutung sie nie daje, Bedeutung sie osiaga dla siebie lub kogos/czegos tak samo jak np spokoj - Ruhe schaffen do jednego przyznaje racje - nie bedzie to mialo tego samego znaczenia co te polskie slowa i nie oczekiwalabym od kogos kto to po niemiecku przeczyta by to wlasnie tak zrozumial i odebral jak my. tak wiec pudlo, nastepnym razem sie bardziej wysil albo zapytaj kolegi niemca :D😘

''glupia pi**o od 25 lat mieszkam w Niemczech to ty mi do piet nie dorastasz.'' a ja 100 lat. Lyso ci? :classic_cool: Nie bede sie wdawac w przepychanki kto komu lepiej ublizy - to nie moj poziom, tobie radzilabym sie uspokoic, bo przez takie glupoty nabawisz sie zmarszczek :D Energie, ktora marnujesz w ublizanie i stresowanie sie na kafe mozesz spozytkowac np. douczajac sie z niemieckiego :D ''i wytlumacz mi jak mozna ZROBIC/SCHAFFEN znaczenie/Bedeutung ???'' PROSZE BARDZO: schaffen oznacza tyle co osiagnac cos, dac sobie z czyms rade, uporac sie z czyms ORAZ TWORZYC i NADAWAC komus/czemus cos. Wir schaffen Platz furs Baby - robimy miejsce dla dziecka Den Lebensschritten Bedeutung schaffen - nadawac sens krokom zycia tutaj masz niedowiarku dowod: http://synonyme.woxikon.de/synonyme/schaffen.php to, ze zrobienie sensu lub osiagniecie sensu lub stworzenie sensu dla czegos w jezyku polskim jest niepoprawnie nie oznacza, ze w kazdym innym jest tak samo. UM moze byc ale NIE MUSI. Powyzej uzasadnilam i tym samym uswiadomilam tobie, kto tu ma jakies braki. Dziekuje za uwage :)

Gość tfg
Nie spodziewalam sie,ze az tak zareagujecie. Dziewczyny chyba same nie dojdziecie do sedna. Ale dziekuje za przetlumaczenie:D