Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obciera mnie but :/ :(

problem z butami-czy sa na to jakies wkladki?

Polecane posty

Kupilam jakis czas temu buty w boti,takie na koturnie i mam problem,bo mnie obcieraja z tylu,nad pieta,kojarzycie w ktorym miejscu,nie?tzw.marchewka :) Jest na to jakas rada?Moze jakies wkladki zelowe czy cos w tym stylu?Bo szewc tu nic nie pomoze,nie :(?

Jeżeli niedawno je kupiłaś, to musisz je zwyczajnie rozchodzić. Nowe buty często ocierają, zanim przyzwyczai się stopa, zwłaszcza skórzane. Możesz kupić wkładki pod same pięty, żeby je nieco podnieść, ale nie jestem pewien, czy to pomoże.

Juz powinny sie rozchodzic,bo od dwoch tygodni chodze w nich codziennie...wiec watpie :( Takie wkladki mi nic nie pomoga,myslalam ze sa takie na marchewki :(

Buty mogą obcierać znacznie dłużej, niż dwa tygodnie. W aptece możesz dostać odpowiednie plastry.

Gość ja rozchadzam buty
w grubych skarpetach po domu i potem nie obcieraja.ostatnio kupilam niby sandaly na koturnie pieta i palec odkryty i tam obcieraly, jak juz musialam w nich wyjsc to koniecznie plastry przyklejalam i do buta na ten pasek nad pieta i na noge a zeby przy palcach nei ocieraly to wkladam na sile zwiniete w kulki skarpety i tak sobie leza i juz jest troche lepiej.

Pierwszy raz buty obcieraja mnie w tym miejscu :( Zawsze w okolicach palcow mialam ten problem...W aptece mi jasnie krolewny powiedzialy,ze nic takiego nie ma i daly mi zwykly plasterek miniaturowy,ktory zaraz spadl :/

Gość a ja ten rancik
małym młoteczkiem zawsze rozklepuję i po kłopocie

Gość bobi bubi
mozesz dać do rozbicia do szewca, mi za free kiedyś kozaki rozbili własnie w tym miejscu,alebo w rossmanie są takie paski żelowe do butów,samoprzylepne i możesz sobie je przykleic na stałe do butów,wtedy masz miekko na tej wysokości i nie ma co obetrzeć, to chyba za ok 6zł czy 10 jest 2 sztuki

Kochani,dziekuje Wam bardzo!Najpierw sprobuje rozbic je mloteczkiem,a jak to nie pomoze to rura do szefca,albo rossmana :D Dziekkuje jeszcze raz ;*

*szewca!przepraszam za blad :)

Gość w sklepach obuwniczych
mozna kupic "zapiętki"( tak to się nazywa )i przykleic do buta nad pietą.

Gość gość
Wkładki noszę od jakiegoś czasu (i to nie tylko na wędrówkach górskich itp. ale też na co dzień w życiu). Zamawiałem sobie model Meindl Comfort ze strony sportmix.pl/marka_meindl/akcesoria-do-butow/wkladki-do-butow/. Kosztuje niecałą stówkę ale wkładka jest wytrzymała nie zdziera się, dobrze układa się w bucie, nie ślizga.