Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość billie dżin

oceńcie czy to co zjadłam to za dużo jak na dietę?

Polecane posty

Gość billie dżin

kurczę, od tygodnia się odchudzam i waga stoi, napiszę co dziś jadłam, codziennie menu jest podobne: kawa z mlekiem 0% śniadanie 1: herbata+łyżeczka cukru, dwie kromki pieczywa wasa light cieniutko posmarowane masłem, jedna kromka z sałatą i wędzonym kurczakiem, druga z twarożkiem 0% i konfiturą truskawkową śniadanie 2: pół jogurtu z owocami zott, garść płatków śniadaniowych kukurydzianych i garść niepełna mussli bakaliowego obiad: dwie garści warzyw z mieszanki chińskiej ugotowanych na parze i zmieszanych z połową saszetki ryżu, do tego dwa skrzydełka kurczaka duszone w mleku 0%, mizeria z ogórka polana jogurtem greckim 10% tłuszczu (około 2 łyżek) kolacja: jabłko i pół szklanki soku pomidorowego w planie 15 minut ćwiczeń na wieczór - orbitrek

Gość wiesz co... czasem jest tak...
ze organizm sie broni przed utrata wagi :) albo po prostu trzeba zwiekszyc ilosc cwiczen lub mniej kalorii... chociaz jakpatrze na Twoje menu , to nie wyglda na 'tluste' :/ pytanie: gdybys tak policzyla ilosc kalorii, jaka jesz teraz do tej sprzed diety, to jaka (tak na oko) jest roznica kalorii?

Gość billie dżin
o kochana:-D w dobrych dniach to mialam takie menu,ze nie zmiesciloby sie w jednym poscie. niestety jestem ofiara kompulsywnego jedzenia wiec naprawde potrafilam pochlonac dzika z kopytami:-p

Gość wymyslająca
ja to myślę że organizm mógł ci przejść przy takim jedzeniu w tryb oszczędny. Mimo że nie podałaś wartości i za bardzo nie mozna policzyć ile to kalorii to i tak jest za mało bo masz problemy z kompulsami. Organizm ma niedobory dlatego co jakiś czas masz ochotę zjeść słonia z kopytami. Powinnaś raczej zwiększyć trochę spożycie kalorii i dodać ćwiczeń, także siłowych a nie tylko orbitrek. Trochę trzeba rozruszać metabolizm. Poza tym zamień to jabłko z sokiem na prawdziwą kolację, niech to będzie jakieś białko z jakimś tłuszczem może być (jaja, ryby, może jakiś serek biały) Owoców na noc nie powinno sie jeść bo zawierają węglowodany i to chyba te proste co się najlepiej odkładają. To że waga nie leci to może być spowodowane tym że może miałaś organizm w trybie oszczędnym zanim zaczęłaś się odchudzać. Kompulsywne jedzenie z czegoś się bierze. Czasami z problemów ale najczęściej ze złej diety i z problemów.

Mniej kalorii ma już tylko papier toaletowy. Od razu widać że to dieta osoby niepracującej :)