Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabela1000

Nowy Topic dla Mam które urodzą w Listopadzie 2012!!!! ZAPRASZAM NA POGADUCHY

Polecane posty

ka- nie pomoge ci bo sma nad tym pracje :) ja chche wywlic karmienie o 3 a na razie lipa :) probuje smoczkiem zapychac w nocy dzis sie dowiedzialam ze mozna dawc w nocy herbatke ze tez niby latwiej, zaraz ide kupic i bede tej nocy testowac :)

hej! u nas nocka spokojna, tylko rano maly obudzil sie o 7h i zaczal niemilosiernie plakac, niewiem co sie stalo.. prawie godzine nie moglam z mezem go uspokoic, (jesc nie chcial, pupa sucha..) i potem jak zasnal to spal jeszcze do 10,30h. Ja bylam juz dzis na gimnastyce poporodowej i juz czuje jak zaczynaja robic mi sie zakwasy.. ka - nasz maly przestal jesc o 2-3h w nocy od kad daje mu ostani posilek ok 22-22,30h. wtedy ladnie spi do 5-6h rano. Jak karmilam go ostatni raz ok 20 wieczorem to budzil sie wczesniej. moze tez sproboj przesunac ostatnie jedzonko? A krostkami si enie przejmuj.. moj juz tydzien chodzi z krostkami na calym ciele.. u nas pogoda jest tragiczna. deszcz i wichury.. bylam z malym wczoraj 15 minut na dworze i juz wystarczylo.. dzis sie nigdzie z nim nie ruszam. No i polozna dzis mnie namowila zebym poszla z malym do poradni ortopedycznej w sprawie tego obracania glowki tylko na jedna strone.. chyba sie wybiore. ja teraz lece zrobic sobie cos do jedzeni - dzisiaj na obiad robie z mezem McFish ;) czyli bagieta, salata ,pomidorek, paluszki rybne soos i serek. Kocham taki obiadek..

ka85 ale to nie jest źle jak karmisz piersią i śpi od 20.30 do 2.30. To 6 godzin:) Mój śpi ok 7h ale po mleku z butli, potem cyc i też już tylko 2-3h. Myślę że sam się nauczy z czasem.

wazka a probowalas raz nie dac malemu na noc mleka mm tylko na cycu go polozyc spac? Tak z ciekawosci pytam :)

Meli sama się przestawiła, nie wiem jak to się stało, stopniowo wydłużała sobie pory jedzenia i tak już zostało, że noc całą przesypia ok 8-9 pm już śpi a rano o 7-8 się wybudza :)

Chciałam i miałam taki zamiar ale wtedy albo mały na wieczór robił się marudny, albo mieliśmy na rano coś zaplanowane i przekładałam "na jutro":) Obawiam się że może być ciężko jak się tak przyzwyczaił. Poza tym jest drobny i się martwię czy to moje mleko nie jest za 'chude"

wgłowiesieniemieści - to super, że mała tak sypia:) Wy też wtedy wyspani i wypoczęci:)

wazka a wazysz malego regularnie? MYsle ze jakby bylo "za chude" to juz w dzien by sie bardziej awanturowal ;) Wogole Fifi spi mi juz teraz trzecia godzine i jak sie obudzi to moge czekac z cycem na wierzchu bo juz przespal jedzenie ;) Wogole mysle ze ta pogoda dziala na niego tak usypiajaco.. bo ostatnio to glownie spi i je.. bardzo malo interesuje sie zabawa.

marien - mój to samo. śpi i śpi. Dzisiaj trochę się pośmiał rano, pogugał ale o 10 padł a ja z nim. Chyba ta pogoda. Waży ok. 5300 na wadze zwykłej, elektronicznej - a to mało. On już na początku po 150 g przybierał na tydzien a nie 200g. 08.02 mam szczepienie to o wszystko wypytam

ka85 mój tez dostał taką szorską bródkę z jakimiś wypryskami, ale to chyba od tego, że ciągle ma tam mokro, na noc smaruję kremem oilatum i rano zawsze jest lepiej. Ja w całym mieszkaniu nie mam ani jednej firany, przed moim blokiem jest tylko plac zabaw i nikt mi nie zagląda więc rolety wystarczą. a co do chodzenia nago to ja raczej nie praktykuję no chyba, że czegoś zapomnę jak się rano ubieram to wtedy biegnę w negliżu z łazienki do pokoju. ża to mój mąż uwielbiał chodzić nago i nago spać, ale teraz jak jest Antek to jakoś tego nie robi, chyba uważa, że przy dziecku już nie wypada :)

Knika ja tak chodziłam przed 1 ciążą:) Ale po porodzie mi minęło:P Chyba tylko my dwie dzieci nie planujemy - co robisz z za małymi ubrankami?

Gość ka85
dziewczyny ja tez juz nie planuje dzieciakow:) mysle ze jedenancymonek mi wystarczy. pewnie wiem co o tym myslicie tym bardziej ze juz przyszli tesciowie wypowiedzieli swoje zdanie na temat "jedynaczkow". ale ja mam problem z glowy. moja siostra rodzi w marcu, wiec napewno jej bede wysylala. tym bardziej ze ona bez pracy wiec napewno wszytsko jej sie przyda:)

ka85 ja jestem jedynaczką więc nie mam złego zdania o jedynakach...starszy syn też miał być jedynakiem:) Ja nie mam komu oddać i tak się zastanawiam - bo już mi miejsca brakuje. A mam np 3 kombinezony zimowe i szkoda chyba oddać. ( część rzeczy sprzedałam po 1 zł za sztukę ale kombinezonów szkoda.

Byłam z małą na spacerku ale pogoda nie zaciekawa, strasznie wieje. ka jeśli chodzi o karmienie nocne to mała już nie budzi się o 2 i to wyszło samo, nic nie robiłam w tym kierunku. Małą kąpiemy o 19.30, o 20 butla i dopiero budzi się o 4.30 lub 5. W ciągu dnia je co 3 godziny.

mój mąż jest jedynakiem i zawsze marzył o dużej rodzinie, ja z kolei z racji niespecjalnych relacji z bratem nie podzielam jego zdania ale ogólnie planujemy powiększyć rodzinkę, zobaczymy jak to będzie, jeśli do 2 rż Meli nie zajdę w ciążę to biorę się za antykoncepcję, implant albo zastrzyki..zobaczymy

wazka kombinezony też możesz sprzedać ale oczywiście nie za 1 zł. Ja np. małej też kupiłam używany kombinezonik, ładniutki na allegro za ok 20 zł. A może jest gdzieś obok Ciebie komis z akcesoriami dla dzieci, ja właśnie zamierzam tam sprzedać ciuszki po małej.

ja z kolei mam sporo rodzenstwa bo az 4 starszych braci :P osobiscie uwazam ze to cudowne miec tyle ordzenstwa;) aczkolwiek nie krytykuje tez jedynakow, zeby nikt sobie nie pomyslal. My tez bardzo chcemy conajmniej 3 dzieci, starania o drugie mielismy zaczac w usmie krotko po porodzie ale ze wyskoczylo mi to z serduchem to musimy troszke poczekac.. Dlatego tez ciuszki wszystkie piore, prasuje co za male i w kartonik ladnie odkladam ;) wazka wracajac do wagi malutkiego to faktycznie drobniutki ale skoro przybiera to i tak dobrze. Polozna mi mowila ze teraz na tym etapie rozwoju dziecko powinno ok 120g na tydzien przybierac (Fifi przybiera miedzy 200 a 300g...)

Komis był i upadł:) Może na allegro, będzie to mój pierwszy raz jeśli chodzi o sprzedaż na allegro. Wgłowiesieniemieści - no nigdy nie wiadomo jak rodzeństwo ze sobą będzie żyło. Chciałabym by jak najlepiej ale np mój mąz z siostrą w ogóle nie ma kontaktu. Zresztą ona niby najbliższa rodzina a nie przypominam sobie by chociaż smsa napisała jak tam Hubert, czy zdrowy itd...

Z pierwszym synem martwiłam się ze za gruby, że za dużo przybiera, z Hubim że za mało. Nie może być normalnie nigdy, książkowo! A co do rodzeństwa chciałam mieć starszego brata ale nigdy nie narzekałam że jestem jedynaczką. Pode mną mieszkała moja koleżanka z bratem, ciągle się kłócili, mieli wspólny pokój, tragedia. Dopiero teraz jak mieszkają daleko od siebie jakoś się dogadują:)

Gość ka85
matko! moj maly po ra pierwszy lezy 5 minut na macie i sie rozglada! zawsze po pol minuty byl juz placz a teraz prosze jak ladnie :) ogolnie to moj maly ciagle potrzebuje zainteresowania. jak oiszecie ze Wasz lezy i sie rozglada gada to moj tak nie ma! ciagle marudzi jak tylko pozostawiony sam sobie jest. no ale poki co teraz lezy juz z 7 min!:)

heheh tez chcialam miec starzeg brata a mam mlodsza siostre, ktor wldowala sie w beznadziejny zwiazek i jest w trakcie odkrecani ale idzie jej to slamazarnie:) ja o przybieraniu na wadze nic nie mowie eheheh bo Matyska to pulpecik :) zmniejszylam jej troche porcje co gowno dal- jak wczesnej dawalam jej np ok 130 to bylo ok a teraz ak chc ograniczyc to w dzien je minimum 150 a na nocke ok 200 :)

k185 wszystko w swoim czasie:) A ma karuzelę nad łóżeczkiem? Ja mojego raz w łóżeczku kładę, raz w bujawce, koło mnie na tapczanie lub nawet na przewijaku - by się jednym miejscem nie nudził.

marien ja też byłam u lekarza z tą glówką (mała przekrecała tylko w prawą stronę). Dzisiaj już 6 dzień ćwiczymy i jest poprawa, juz sama zaczyna główke obracać w lewo:)

monia no moj w dzien tez juz teraz czesciej patrzy w lewo wiec raczej niema blokady jakiejs tylko ze jak on spi to sie cholernie na ta prawa strone upiera..

Gość ka85
dziewczyny a wasze maluchy maja zacisnietepiastki? bo moj ma ciagle, zadko kiedy je prostuje. a ma jux 2 mies i 1 tydzien. troche sie martwie...

Tak, mój też jeszcze zaciska szczególnie przy kąpieli. O!Dziś z małym się wykąpię. Wy już się kąpałyście z maluchami?

Gość ka85
wlasnie tez mam takie plany aby dzisiaj z malym sie wykapac! :) wazka ale moj ciagle ma zacisniete a tylko czasami je prostuje.

oj pani wazka nie czyta postow mamuchy .....niedobrze niedobrze....:P w sob sie kapalam i jest super!!! polecam moj nie zacisk w paistki chyba ze cos sie denerwuje np a tak to luz a pomaga trzymac butle przy karmieniu? bo mnie to troche niekiedy denerwuje ociupinke bo to jej pomaganie to bardziej przeskkadzanie :) no ale mloda cwiczy chwyt i moze szybko sie sama nauczy trzymac sobie butl i karmienie bedzie z glowy :)

mi sie marzy jeszcze synek zeby miec "parke" ;) ale sa dwa powody dla ktorych raczej sie nie zdecydujemy, pierwszy to to ze moj ma juz dwoch synow a 4 dzieci to juz troche duzo i to w tak krotkim czasie. a drugi powod to wspomnienia z porodu... nie wiem kiedy to zapomne... raczej nie predko... sama mysl o tym sprawia ze w sekunde zapominam o kolejnym dziecku :( chociaz i tak teraz igramy troche na krawedzi bo nie zaczelam jeszcze tabletek brac. recepta lezy i czeka a co do mojej malutkiej to dzisija bylo meeega szalenstwo, placz, gryzak w ruch caly dzien i w sumie wiecej dnia przespala. za godzinke kapiel i mam nadzieje ze pozniej mi normalnie w nocy bedzie spac :) no i zjadla przez caly dzien od 10 rano do teraz tylko nieco ponad 200ml... troszke malooo