Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pettiii

mozna zalozyc konto w mbanku przez internet?

Polecane posty

Gość pettiii

jak w temacie

Gość pettiii
prosze was o odpowiesz blagam, na czym polega zalozenie takiego konta? pisze ze moge wypelnic wniosek przez internet a umowe dostarczy mi kurier. jezeli ja mieszkam za granica to moze ta umowe odebrac moja mama? plis blagam bo pilne, potrzebuje konta w polskim banku.

Gość pettiii
blagam o odpowiedz, czy moge zalozyc konto przez internet w polskim banku znajdujac sie za granica?

Gość zasmucona codziennością:/
ja zakładałam konto w mBanku przez neta. wypełniłam wniosek,potem zadzwonili do mnie z banku i umówili kuriera zeby dostarczył mi umowę do podpisu i po ok 3 dniach mogłam juz aktywować konto;)

Gość pettiii
Ale ten kurier, ktory dostarcza umowe odrazu ja zabiera? Ja jestem za granica umowe odebralaby moja mam czy tak sie nie da?^

możesz załozyć przez neta,a papiery do podpisu podejrzewam,że wyslą ci pocztą. umowe musi podpisac ta osoba,na którą będzie konto. Wątpie,zeby twoja mama mogła podpisać za ciebie. tylko we wniosku podaj nr tel do siebie i adres do wysyłki ewentualnie.

tak,kurier zabiera ze sobą podpisaną umowę.

Gość pettiii
Powiedz mi ty podpisywalas dokumenty przy tym kurierze? sprawdzal twoj dowod osobisty, jak to wygladalo? oni mi chyba nie wysla dokumentow za granice.

tak,sprawdzał mój dowód osobisty na potwierdzenie czy to ja jestem wnioskodawcą;) Zaraz sie dowiem o wysyłce dokumentów za granicę--poczekaj chwilkę;) OK?

Gość pettiii
ok dziekuje bardzo

Gość pettiii
Niestety nie mam innego konta bankowego. A mam jeszcze pytanie, czy ty z karty mozesz korzystac za granica?

Gość pettiii
znalazlam juz info, wysylaja dokumenty do podpisania za granice:) teraz tylko nie wiem czy z karty bede mogla korzystac w bankomatach za granica?

Gość rozczarowana codziennością:/
w tych linkach są kroki do załozenie konta przez neta--a nie jakieś gadki o innym koncie:/ O korzystaniu z karty za granicą nic nie wiem,bo ja tkwię w PL(juz niedługo chyba)

zaraz,poczekaj,podeslę ci tą stronę gdzie ja zaczynałam składac wniosek o ekonto

Zadzwoń na infolinię. Nie ma opcji takiej że umowę z bankiem podpisze za Ciebie mama. Po prostu to niemożliwe.

http://www.mbank.pl/konta/osobiste/ekonto/index.html STĄD ZACZYNASZ,POTEM KLIKASZ "WYPEŁNIJ WNIOSEK" itd. Potem samo juz cie dalej pokieruje. Cieszę się,ze wysyłają dokumenty za granicę;) Też mi sie tak wydawało,ze wysyłają,bo sama zakładałam niedawno i obiło mi się cś na ten temat o uszy. powodzenia🖐️

Gość pettiii
a jednak dupa:o niby wysylaja dokumenty za granice ale musze je podpisac w konsulacie, musialabym jechac do rzymu 700km:o

Gość salamandra99
Pewnie, że można. I moim zdaniem to dużo lepsze rozwiązanie niż zakładanie konta w banku. Teraz jeśli otworzymy sobie rachunek poprzez stronę http://pendrivezakonto.com/ otrzymujemy za darmo pendrive o pojemności 32GB. Fajne rozwiązanie, w końcu kto z nas nie lubi gratisów :)